שלום, מתלבט איפה ללמוד ויש לי שאלה ספציפית

אז א' תודה לכולם ונתחיל את זה מסודר

Atenolol - תודה על קבלת הפנים.אני מקבל את זה אבל זו לא הסיבה היחידה שאני מתעתד ללכת למכללה למנהל, בין השאר זה הרבה לקחים של חווית השנה הראשונה של חבר קרוב ברייכמן - זה לא נשמע... איך נאמר את זה?... מחבק.. :) הוא מספר כל הזמן על הקרירות, על הקושי שלו להשתלב והאמת היא שהוא אחד האנשים חברותיים שאני מכיר וזה מוזר לי. בנוסף עומדים לפני עוד כמה דברים: (אשמח לשמוע את דעתכם) קודם כל שנות הניסיון של המכללה - הוותק שלה והיציבות של בבחינות הלשכה - היא לא ראשונה אבל היא נשארת בטופ לאורך השנים האחרונות כך קראתי בלשכה המרכזית לבלה בלה... דבר שני הבנתי שיש שם מערכת השמה לסטאז' - משמע הם דואגים לבוגרים למציאת סטאז' כמה שיותר טוב. מעבר לזה זאת נראית לי החלטה נבונה. KIRU - יכול להיות שאתה מסתלבט עליי?:) בכל אופן זה העלה לי חיוך על הפנים. מהויכוח לגבי שנה ג' או א' לא יצאתי כל כך מושכל אבל אני מקווה שזה ג' כי זה באמת נראה לי מוקדם מידי, למרות שעל פניו זה נראה לי הכיוון. אני לא אגיב על שיחה לגבי המרצה המדובר למרות שהיה בה מן החינניות. זה שבבינתחומי אין פלילי, מה זה באמת אומר? שאין דיני עונשין? ל- Atenolol, אני יודע שגם זה נשמע כמו גימיק אבל ראיתי באתר שיש להם כתב עת ושתלמידים גם יכולים להגיע לסיטואציה בה הם כותבים בו. שאלה לכולם: יש אמת בשמועה בהקשר לזה? סורי על ה"חפירה" מודה על העזרה. מארק :)

sacrament

New member
בתקווה שאתה לא פרסומת סמויה

-המכללה למנהל לא בטופ במבחני לשכה - בכל מקום יש אנשים קרירים ולא חברותיים ויש אנשים כן נחמדים וכן חברותיים. בסופו של דבר לא צריך להתחבר עם כולם, אלא רק עם הקבוצה שנראית לך. -בכל מוסד למשפטים שמכבד את עצמו יש מערכת השמה לסטאז'. למעשה עוד לא ראיתי מוסד שאין בו כזו מערכת. -דיני עונשין הוא קורס חובה בכל מוסד. אם אתה ממש רוצה לבנות לך אשכול פלילי- אתה יכול לעשות כן בעצמך בהוספה של קורסים כמו דיון פלילי למשל. - בכל מוסד למשפטים יש כתב עת שבו התלמידים הם עורכים. לגבי כתיבה- הבנתי שמפרסמים דברים של תלמידים שהם רציניים וכתובים כהלכה- שמבוססים על סמינר למשל...אם במכללה למנהל מפרסמים בקלות כל פיפס של תלמיד אז כנראה שזה לא כתב עת רציני במיוחד... אם אתה נעול על המכללה למנהל- לך אליה. אם היא נוחה לך מבחינת הגעה יופי. אם לא- לך לרייכמן. רק תחליט מהר, ההרשמה נסגרת עוד מעט.

פעם אחרונה שבדקתי אני בן אדם ולא "באנר"...:)

sacrament - זה משתמע מהדברים שלך שאת לא ממליצה על המכללה למנהל, ודווקא רייכמן. בואי נסכים שהמוסדות האחרות כגון שערי משפט, קרייה אדמית אונו, מכללת נתניה ודומיהן לא באותה רמה. אולי תסבירי לי מדוע את מושכת דווקא לרייכמן. עזבי רגע את הפארנויות, עזבי את זה שאני כבר נעול ואת לא רוצה לערער אותי (אני אתמודד הרי ננעלתי מסיבות מסויימות ואני בד"כ אדם מאוד שקול - מצטער שאני מעיד על עצמי) עזבי הכול בצד. מה את ממליצה ולמה?

sacrament

New member
אני טיפוס שאוהב סטטיסטיקות

ומשהו אומר לי שלא ייתכן ש-4 אנשים שונים ישאלו בשבוע וחצי על המסלול הפלילי של המכללה למנהל...כשכולם נרשמו לתפוז באותו יום של השאלה. אל תדאג, אם הייתי חושבת שאתה מפרסם -היית נמחק. לגבי מוסד הלימודים- אין ספק שלמכללה למנהל ולבינתחומי יש את השם הכי טוב מכל המכללות. לא אמרתי שאני לא ממליצה על המכללה למנהל- בחיים לא למדתי שם ואני לא מכירה אף אחד שלומד שם. פשוט אם הבחירה הייתה בידיים שלי הייתי הולכת לבינתחומי. לדעתי יש לו שם יותר טוב (לא בטוח שהשם שלו מוצדק, אגב), אני מכירה אנשים שם שמרוצים...יש מרצים טובים ובעלי שם, הם מצליחים יותר בבחינות לשכה וזה יחסית קרוב אליי יותר מהמכללה למנהל. אלה השיקולים שלי. אבל כל אחד מעריך דברים אחרים...לכל אחד יש את השיקולים שלו. אם אתה נעול על המקום אז שא ברכה והלוואי שתצליח.

../images/Emo51.gif תודה, זה היה ממש יעיל ולעניין!

עזרתם לי לגבש את מה שכבר ידעתי. פשוט הייתי שם בקמפוס כמה פעמים, זה הרגיש לי טוב. אני גר בצפון הרחוק אז בכל מקרה אני עובר דירה לת"א או מקום אחר במרכז, לכן מיקום לא כל כך מהווה שיקול. אני גם לא בטוח שהשם (של רייכמן) כל כך מוצדק, זאת אומרת ברור לי שזה לא מקום רע, אבל במכללה למנהל יש יותר וותק, הווה אומר, זיכרון ארגוני ענף יותר, זה בטח גם אומר משהו...טוב, נקווה שיהיה כמה שיותר כיף ומעניין... תודה על האיחולים, תודה על העזרה והיחס, אדע לחזור לכאן בכל שאלה...:))))))))

בבינתחומי אין קורסי בחירה בפלילי

יש המון קורסי בחירה במסחרי אזרחי ובחוקתי אבל אין בפלילי לגבי תוצאות מבחני הלשכה: האונברסיטאות תמיד במקומות הראשונים ואחריהם תמיד המכללה למנהל והבינתחומי (כשכל שנה זה משתנה, פעם המכללה עוקפת את רכיימן ופעם רייכמן עוקף את המכללה) קריית אונו תמיד אחרונים בדירוג. בנוגע להתמחות- יש יועצת שאיתה אפשר להיות בקשר ישיר כל הזמן, יש לוח שבו מתפרסמות כל יום משרות התמחות ובנוסף בשנה ב' יש הרצאות על בסיס שבועי בנוגע להתמחות- החל מאיך להתנהג בראיון, כתיבת קו"ח, מרצים אורחים שמספרים על התחומים השונים- כשאני הייתי בהרצאה הביאו לנו את דנציגר, רחל תורן ועוד אבל כל שנה זה משתנה וכדומה. ההרצאות מאוד מעניינות ותורמות. דיני עונשין זה קורס חובה ולכן בכל פקולטה לומדים אותו. כתב עת גם כן יש בכל פקולטה, זה מאוד יוקרתי להיות חבר בכתב עת אבל לא כזה כיף גדול- מדובר בעבודה שחורה ומעצבנת תלמיד מצטיין בהחלט יכול להגיע לפרסום מאמר בכת עת אבל זה מאוד נדיר שזה קורה. מאוד נדיר. נדירים התלמידים שכותבים סמינריון ברמת מאמר ועוד יותר נדירים התלמידים שכותבים סמינריון ברמת מאמר ושהמרצה שלהם תומך בהם ועוזר להם להגיע לפרסום בכתב עת. זה לא עניין שבשגרה אם זו כוונתך.

למעלה