שלום עו"ד

שלום עו"ד

(שוב אהלן) אני מאוד מתקשה למצוא אנשים מתכנתים בהייטק שאני יכול להסתייע בהם יש קושי מטורף לפי מה שהבנתי מפורום דני הייטק להגן על "רעיון" רשמתי ושמרתי את הרעיון בשיטה של הדואר, זה פיתרון פרוביזורי הבעיה שלי היא איך אני מאתר את אנשי ההייטק הנכונים מבלי לסכן את הרעיון שלי? אז אני אחתים אותם על חוזי סודיות? מה זה באמת לא כזה קשה לשלוח את הרעיון לאחד החברים שלהם ולהכנס שותף סמוי, או שאותו בחור שהוא סומך עליו יזרים לו כסף אח"כ וככל שאני יעביר ת'רעיון ליותר אנשים ככה הוא יותר יחשף.

אין לך שום הגנה על ההמצאה שלך.

שלום בובי וולנטינו 09, הבעיה שלך גדולה בהרבה ממה שאתה חושב, כפי שתוכל לקרוא בהרחבה במאמר הבא, ה"פתרון" שלך עם הדואר לא שווה כלום. הסכמי סודיות הם פתרון אפשרי, אולם יש תמיד לזכור שמדובר בכלי חלש מאוד. אני שב וממליץ בחום לפנות למשרד עורכי פטנטים, אתה עלול לגרום לעצמך נזקים בלתי הפיכים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

ממש לא

מה שרציתי להבהיר הוא ש"שיטת הדואר" אינה מסייעת לך. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אז איזה שיטה כן?

בהנחה שאני יכול לכתוב פונקציות של תוכנה איך היא עובדת לפרטי פרטים. אבל אני לא יכול לכתוב אותה ברמת כתיבת תוכנה מה עושים בכזה מצב, איך החוק אמור כביכול להגן בנושא כל כך רגיש ונפוץ כמו בהייטק.?

השרשור מבלבל

שלום בובי, אתחיל מההתחלה מאחר והוספת נתונים באמצע השרשור, נתונים רבי משמעות. ראשית, אין דרך להגן על רעיון בעלמא, החוקים הרלוונטים מגינים על דרכי היישום של המצאות ועל דרכי הביטוי בלבד. כלומר, אם התוכנה שלך היא יישום של המצאה או התוכנה שלך משתמשת באלגוריתם חדשני וההמצאה כשירת פטנט, אזי הדרך להגן על ההמצאה היא באמצעות הגשת בקשה לרישום פטנט. על דרך ביטוי כלומר קוד המקור, מסמכי האיפיון, מצגות וכדומה ניתנת הגנת זכויות יוצרים. במקרה שכזה, מומלץ להפקיד אצל גורם שלישי אובייקטיבי את המסמכים (משרדי עו"ד, נוטריונים, חברות שמתמחות בתחום ההפקדות וכדומה). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה