שלום ראיתי סרטונים של אנשים שעושים קרוספיט

רוב הזמן נח

Well-known member
כמה שאני יכול

בלי לרדוף אחרי העלאה אובססיבית במספר החזרות, שמגיעה על חשבון איכות התנועה בתרגיל. כמו שרואים בכל מיני סרטונים.
&nbsp
זה גם משתנה, אם זה מתח באחיזה רגילה, רחבה, רחבה במיוחד, עם תוספת משקל, והתרגילים שעשיתי או לא עשיתי לפני באותו האימון.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

MidNight Flame

New member
תשובות,

קודם כל מתנצל שלא הגבתי קודם וחסכתי את הדיון חסר התכלית שהתנהל פה.
המטרה של הקיפינג פולאפס היא לייצר יותר עבודה בפרק זמן נתון.
הנעה של עצם במשקל נתון בפרק זמן נתון מנקודה אחת לנקודה שניה יותר פעמים תיצור (פיזיקה) יותר עבודה.
חשוב לציין שזה לא בא במקום עבודה נקיה וכבדה של מתח עם משקל בקרוספיט אלא נועד לשרת אך ורק את המטקונים :
Met-Con = Metabolic Conditioning.

פתרתי את הסוגיה?

רוב הזמן נח

Well-known member
תראה את הדוגמה שכאן..

https://www.youtube.com/watch?v=7spRknkD1hU
מבערך 4:51
כל עליה שהוא עושה היא בתנועה מלאה עד הסוף.
בשונה מאיך שעשה זה מהסרטון שבתחילת השרשור שעשה בשלב מסויים עליות ממש קטנות.
אני אישית חושב שבמצב תנועה שכזה שעושים קיפ עדיף כבר לנצל את התנופה ולעלות עד מעל המוט במסל אפ.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

MidNight Flame

New member
מה שאתה חושב היה משנה אם היית מבין את הרעיון

אתה לא מבין את הרעיון אבל במקום לשאול אתה מספר לי מה דעתך על משהו שאתה לא מבין בו.
אתה פה כדי ללמוד או שאתה פה כדי ללמד אותי?

רוב הזמן נח

Well-known member
אני בסך הכול לא מומחה אחד ששולל תרגיל אחד שעושים בקרוספיט.

&nbsp
יש מומחים ששוללים בכללי את כל הקרוספיט.
&nbsp

MidNight Flame

New member
אל תסיט את הנושא, הבעיה כרגע היא הגישה שלך

ושוב אני מסביר ומשתדל לא להעליב - הדיעה שלך על תרגיל שאתה לא מבין לא חשובה ולא רלוונטית לדיון וזו הצורה העדינה ביותר לומר את זה.

dod27

New member
הבנתי האם כול תרגילי הקרוספיט בנויים על עיקרון זה ?

MidNight Flame

New member
מצחיק שאתה קורא לזה תרגילי קרוספיט,

קרוספיט מבוסס על אוסף של תרגילים מתחום הויטליפטינג, פאוורליפטינג, ג'ימנסטיקס וקרדיו. אין דבר כזה "תרגילי קרוספיט".
השיטה מתיימרת (ומצליחה או לא מצליחה) ליצור אתלט לא ספציפי שכל עשרת רכיבי הכושר אצלו טובים למרות שהוא לא 100% ממוקצע בשום ספורט ספציפי.
רוב אימוני הקרוספיט הם כנגד שעון מה שאומר שלסיים כמה שיותר מהר (וכמובן תוך עמידה בסטנדרטים מסויימים) או לחלופין להספיק כמה שיותר כמות זה תנאי הכרחי.
אם אתה מתעלם מהסטנדרטים - אפשר לזרוק את השיטה לפח, למה הכוונה? שכיבות שמיכה - חזה נוגע ברצפה ועד מרפקים ישרים, מתח מידיים ישרות ועד סנטר מעל הבאר, סקווט מנעילה בברכיים וגו ישר ועד שראש הירך נמוך מקו הברך וכו' וכו' וכו'.

dod27

New member

למעלה