שלום רב אני בדכאון- כנסו בבקשה

שלום רב אני בדכאון- כנסו בבקשה

שמישהו ימליץ לי על עורך דין טוב בקשר שתפסו אותי על נסיעה כששתיתי . יש הרבה אבל אני חייב המלצות על כמה טובים. במה הוא מתמחה המשפט? על מה הוא הולך? למשל אין לי עבירות תנועה עד שתפסו אותי שותה. ולא יודע הקטע שהרשיון זה הפרנסה שלי. ( דרך אגב עשו לי בדיקת דם) תעזרו לי בבקשה.

traficourt1

New member
תשדיר שרות

מעל 30 שנה אני עוסק במשפטי תעבורה בלבד בשנת 1986 וכן ב2006 הרציתי בפני פורום לשכת עורכי הדין על נושא הנהיגה תחת השפעה אשמח לסייע לך בעצה לרבות עצה איך בוחרים בעל מקצוע מתאים לצערי לא כל מי שמעיד על עצמו כי הוא בקיא בנושא אכן יש קבלות לעניין כפתיח שאל את עוה"ד אילו הן השיטות המעבדתיות בהן בודקת המעבדה את הדם שאל אם הוא יודע מה ההבדל בין serum plasma holeblood אם הוא ידע לענות שווה לשמוע הלאה צור קשר 0505248202 6961211 אשר ארבל עו"ד שופט תעבורה בדימוס

אבל מר ארבל אפשר לשאול אותך שאלה כנה? כנס

אתה טוען שאתה מתמצא בעיניני בדיקות הדם נכון? אחלה אבל מה יקרה אם למשל אין כבר מה לעשות עם בדיקות הדם ואכן הייתי שתוי ואכל יש את כל ההוכחות אז מה לעשות? להשלים עם המצב? אני רוצה עורך דין שינסה להפחית לי את העונש גם על ידי רחמים מהשופט. גם כל מיני סיבות שאפשר להקל עליי. אבל אתה טוען שאתה בודק את הדם רק . אבל אני יודע שהיית שתוי האומנם לא הרבה אבל הייתי שתוי. מה אתה אומר על זה? מה תעשה אם למשל דיי ההוכחות נגדי שנהגתי שתוי.

traficourt1

New member
תשובה

המחוקק קבע ענישה מסוימת באשר לנהגים שיכורים - ואין הנחות. השופט טננבוים בירושלים ניסה להתחשב ובא בית המשפט המחוזי והעלה את הרף הענשי לזה הקבוע בחוק. כמי שעוסק עשרות שנים ר ק בדיני תעבורה - יודע אני כי במבצע הזה אין הנחות אני רואה נהגים קטועי רגל או כאלה המסיעים את האשה לטיפול כימוטרפי או את הבת האוטוסטית לגן המיוחד - ובית המשפט אינו יכול ואינו רוצה להתחשב. על כן כדי להביא את התביעה המשטרתית לשולחן המשא ומתן וכדי להגיע להסדר טיעון יש לבוא מעמדה של כוח עמדה כזו ניתן להשיג רק אחרי תקיפה מסיבית של ראיות התביעה. במקצוע שלי - אני לפחות - לא מחלק תעודות אחריות לתוצאה . אך כדי להגיע אליה אני עושה את הכל. שים לב כי אני מדבר על נסיון להגיע להסדר טיעון כי אז אין ערעור מצד התביעה. במקרים רבים העסק עובד . אם לא ננסה לעולם לא נדע. כדי לבכות אתה לא צריך עורך דין - אך גם הסיכוי כי השופט ינהג כמו שלמה ארצי וינגב לך את הדמעות שואף לאפס ואגב היזהר מעורכי דין המתחייבים לתוצאה וכמו בסיפור על משחק הכדורגל בין נבחרת הנמלים לנבחרת הפילים כאשר התוצאה 70:0 אומר מאמן הנמלים : גמרנו עם הטקטיקה - מעכשיו רק כאסח....... אשמח לשוחח עמך 0505248202 6961211

אחלה אבל לא ענית לי על השאלה

אם במקרה ואין מה לעשות בבדיקות הדם. האם יש לך כלים לנסות להפחית את העונש בכיוונים שונים? או לפחות להגביל נסיעה ברכב לשעות מסויימות למשל נגיד והבן אדם עוסק ומיתפרנס מהכביש ? האם זה אפשרי כאשר בבדיקות הדם כבר אין מה לעשות?

traficourt1

New member
תשובה כנה

לא נולד עדיין עורך הדין אשר יש לו כלים להפחית את העונש כלים אפקטיביים - למעט יכולת הטיעון בבית המשפט וזו אינה כלי בטוח אשר תוכל להשתמש בו כמצנח רזרבי לצערי נימוקים כמו שציינת (פרנסה וכיוצא בזה) אינם די כבדי משקל מבחינת בית המשפט אם היית קורא היטב את שפרטתי קודם היית למד עד כמה לא ניתן להתחשב גם בבעיות גדולות פי כמה משלך נכון אפשר לטעון הכל בבית המשפט עד כמה תהיה גדולה הפגיעה בך אך אתה תוכל לעשות זאת לבד ויותר בזול...... צר לי כי אינני איש בשורה אני חי את המציאות מדי שעה

עורכי דין גדולים שאני לא ינקוט בשמם. כנס

אמרו לי אישית שנפגשתי איתם והאמת עדיין לא סגרתי איתם והאמת גם שמעתי מאנשים שהם הוציאו אותם. כאשר. כבר אין מה לעשות הוכיחו שהם שיכורים היו ועדיין בכל זאת העורכי דין הצליחו להפחית את עונשם בהרבה ואפילו כמה יצאו זכאים. אז איך זה אפשרי? האם יש לעורכי דין האחרים יותר כבוד ממך בתי המשפט?

traficourt1

New member
תשובה

ראשית אשמח כי תספר לי טלפונית אגדות ילדים ואוכל להתייחס אליהן שנית מה דעתך לבקש מאותם"גדולים" העתק פסק הדין תופתע לגלות כמה דברים אם הוכח כי אדם שיכור גם אלהים לא יכול לעזור לו ומעניין מיהם אותם גדולים? במשך כל שנותי כמשפטן לא ראיתי בסביבתי גדולים ואינני זקוק למשקפיים ראיתי מעט מאד נאמנים ומקצועיים שניים שלושה לכל היותר וחבל.........

התשובה הנכונה ביותר

היא "כל מקרה לגופו". נכון, החוק מחייב את השופטים לפסילת מינימום של שנתיים בעקבות הרשעה בנסיעה בשכרות. עם זאת, החוק גם מאפשר לבתי המשפט, בנסיבות מיוחדות שיפורשו בגזר הדין, לתת עונש מקל יותר. במספר מקרים זה אכן קרה, כך למשל בבית המשפט לתעבורה בירושלים שם הוטל על נהג שהורשע בנהיגה בשכרות עונש של חצי שנת פסילה, במקרה אחר בבית המשפט לתעבורה בתל אביב הוטל על נהגת אחרת עונש של תשעה חודשי פסילה. אומנם, הדבר לא שכיח, אולם כאמור, כל מקרה לגופו, אל תתייאש.. :).

traficourt1

New member
כל הכבוד

כל הכבוד לחברי המלומד עו"ד קוזניץ אכן כל מקרה לגופו ואם במספרים עסקינן : ללא שם הנאשמת פרוטוקול ב"כ התביעה: הגענו להסדר, לפיו יתוקן כתב האישום והנאשמת תחזור מכפירתה ותודה בעובדות כתב אישום מתוקן. ב"כ הנאשמת: אני מבקש, בשם הנאשמת, לחזור מהכפירה ולהודות בעובדות כתב האישום המתוקן. הכרעת - דין הנאשמת, באמצעות ב"כ, חזרה מהכפירה והודתה בכל העובדות הנטענות בכתב האישום, לפיכך אני מוצאת אותה אשמה בעבירה שיוחסה לה בכתב האישום המתוקן: נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, בניגוד לתקנה 26(2) לתקנות התעבורה. שדמי אורנה - שופטת טיעונים לעונש ב"כ התביעה: נוהגת משנת 02', לחובתה הרשעה קודמת אחת. הגענו להסדר, לפיו אני מבקשת להטיל על הנאשמת עונש של 6 חודשי פסילה בפועל ללא ניכוי פסילה מנהלית, שנה מאסר על תנאי ל- 3 שנים בקשר לעבירות שכרות או נהיגה בזמן פסילה, פסילה על תנאי וקנס. ב"כ הנאשמת: מודה לתביעה על כך שכשהובאו בפניה כשלים ראייתיים באשר לנושא הבדיקה פתחה את מוחה וליבה בפני הטענות ונאותה להגיע להסדר. מדובר בסטודנטית שאינה עובדת, בין השאר מכיון שאביה חולה במחלה ממארת וסופנית. אבקש לכבד. גזר - דין מדובר בעבירה חמורה ביותר אשר הפכה להיות מכת מדינה – נהיגת צעירים בשעות לילה מאוחרות לאחר שתית משקאות אלכוהוליים. הצדדים הגיעו להסדר ובנסיבות אלו אני מכבדת אותו ודנה את הנאשמת לעונשים הבאים: א. הנאשמת תשלם קנס בסך 1,500 ש"ח או 15 ימי מאסר שתשא בנוסף לכל מאסר אחר שהוטל עליה. הקנס ישולם ב- 3 תשלומים חודשיים שווים החל מתוך חודש מהיום. היה והקנס או שיעור משיעוריו לא ישולם במועד, תעמוד יתרת הקנס לתשלום מיידי. ב. הנני פוסלת את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים. הפסילה תחל לא יאוחר מתאריך 6.5.07 בשעה 10:00. ג. הנני פוסלת את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 8 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים. ד. אני דנה את הנאשמת למאסר למשך שנה וזאת על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שלא תנהג בזמן פסילה או במצב של שכרות. זכות ערעור 45 יום ניתן היום בפומבי, ח' באייר, תשס"ז (26 באפריל 2007) במעמד הצדדים. שדמי אורנה - שופטת קלדנית: דפנה ענוה

על כל התביעות פה אתה תיפקדת כסנגור?

אתה זה שהיגנת עליהם? כי תבין למה אני בדילמה? כי אני יודע שאין מה לעשות בבדיקות דם אני הייתי שתוי ולא יעזור כלום אני לא חיי בחלומות לא מציאותיים. אבל אני מתכוון שהאם בגלל נסיבות כל שהן אפשר להקל עליי את העונש לזה אני מתכוון ארבל אתה צריך להבין.

traficourt1

New member
במו ידיו

צר לי לאכזב אותך אך חייבת להיות נסיבה כה כואבת כדי שיתחשבו אני מדבר רק על תיקים בהם הופעתי

traficourt1

New member
זה לא שלי

בתי המשפט ע"פ 30523/06; ע"פ בשבתו כבית משפט לערעורי תעבורה 01/03/2007 כבוד השופט עוני חבש - ס. נשיא בפני: המערערת מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים בעניין: נ ג ד 4. הראל מויאל ת.ז. 043030204 ע"י ב"כ עו"ד י' לוי פסק – דין פתח-דבר 1. עניינם של שמונת הערעורים דלעיל – חד הוא: קולת העונש, אשר הושת על המשיבים, לאחר שהורשעו בביצוע עבירות של נהיגה בשכרות, לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961 (להלן: פקודת התעבורה או הפקודה). בית משפט קמא, אשר נדרש לעניינם של המשיבים, במותבים שונים, השית עליהם עונשי פסילה, הפחותים מן הרף המינימאלי של שנתיים ימים, כפי שקבוע בפקודת התעבורה: תשומת הלב מופנית בעיקר לתקופות הפסילה, הקצרות מפרק הזמן המינימאלי, כפי שקבוע בפקודת התעבורה, קרי: שנתיים ימים. טענות הצדדים 2. ב"כ המערערת טען, כי בית משפט קמא לא יישם המדיניות, המתחייבת מלשון הפקודה, והקל בעונשיהם של 3. באי כוח המשיבים הביעו התנגדותם לטענות המערערת, תוך שביקשו להותיר שיקול הדעת בידי הערכאה הדיונית, המתרשמת ישירות מן הנאשמים, ובעלת הכלים הראויים להכריע בדבר הנסיבות – בהן ניתן יהא להקל עם נאשמים, המבצעים עבירות של נהיגה בשכרות. דיון . : לאור האמור, הרף הדרוש לפסיקת עונש פחות מן המינימום, חייב להיות מיוחד. נסיבות אישיות "רגילות", כגון: ריכוז האלכוהול בדמו של הנאשם עלה אך במעט על זה המותר בחוק; הנאשם לא כשל בכל רשימת הפרמטרים אשר בטופס בדיקת המאפיינים; הנאשם מתפרנס מנהיגה; אין לו עבר תעבורתי או שעברו אינו מכביד; גילו צעיר; הנאשם מטפל בהוריו או בבני משפחתו; הנאשם משתתף בפעולות התנדבותיות למיניהן, וכיו"ב. לא די בנסיבות מעין אלה, אשר לעולם רלבנטיות בשאלת עונשו של נאשם בפלילים, לצורך הפחתה מעונש הפסילה המינימאלי החקוק. הרי אלה אינן בבחינת "נסיבות מיוחדות", כדרישת סעיף 39א לפקודה, אשר בכוחן להביא להפחתה בעונש הפסילה המינימאלי. המונח "נסיבות מיוחדות" אינו מוגדר כמובן בפקודה, אך בבחינת שאלת פירושו ופרשנותו, ברי לכל, כי מדובר במגוון טעמים מצומצם ביותר – בעטיו ייסוג בית המשפט במעט מן האינטרס הציבורי השלט במאטריה שלפניי ויקנה משקל גבוה יותר לנסיבותיו האישיות הייחודיות של הנאשם. השימוש בטעמים רציניים אלה - מעצם טיבם וטבעם - ייעשה במשורה ולא כדבר שבשגרה. יש להדגיש, כי אין בדבר כדי לבטל שיקול דעתה של הערכאה הדיונית, שכן זו רואה הנאשמים ומתרשמת מהם באופן בלתי אמצעי. על כן, מתפקידה של הערכאה הדיונית להעריך נסיבותיו של הנאשם כבדרך כלל, ברם בעבירות של נהיגה בשכרות, הערכאה הדיונית לא תיטה לסטות מעקרון העל, אשר נקבע על ידי המחוקק, בדבר עונש פסילה מינימאלי. הערכאות הדיונית נוהגות לסטות מעונש המינימום הקבוע, כדבר שבשגרה, בעוד ברור שהדבר נוגד לשון החיקוק והמצב הקיים, המחייב בענישה חריפה, מיידית ומרתיעה. עונש הפסילה של שנתיים ימים, המוגדר כעונש מינימאלי, מלמד, שמן הרף המוצב כאמור בפקודת התעבורה, ניתן, על פי רוב - ובהיעדר טעמים מיוחדים הנוגדים זאת - לעלות בלבד. יש לזכור, כי הרף המינימאלי המחמיר הוצב לאור העובדה, שבעבירה מיוחדת בחומרתה עסקינן, עבירה הגורמת סכנה רבה ופגיעות רבות עוד יותר, למרבה הצער, הן בנפש והן ברכוש. הפחתה ברף המינימאלי מביאה להפחתה בחומרתה של העבירה – דבר אשר בתי המשפט אינם יכולים להשלים עימו ולבטח שלא ליתן לו יד. הרי יש לזכור, ברמה העקרונית, כי עבירה – ככל שתהא חמורה יותר, תחייב בצידה עונש מחמיר בהתאם. אין חולק, כי בשלילת רישיון הנהיגה יש כדי להכביד על הנהג, אך זאת היא מטרתו של עונש הפסילה, קרי: אותו נאשם, אשר נתפס נוהג בעודו בגילופין, ייאלץ לשאת בתוצאות מעשיו ויפנים בזאת חומרתה של העבירה, אשר ביצע. בענישה מכבידה שכזו יהא כדי להזהיר הציבור כולו ולהרתיעו מפני נהיגה בשכרות, וכל זאת כדי לגבור על הסכנה הגלומה בדבר. נוסף לכך יש לזכור עובדת קיומם של תחליפים לרישיון הנהיגה (כשירותי התחבורה הציבורית), כך שעל פי רוב, משמעות שלילת רישיונו של נאשם אינה הרת גורל, וכאשר מסתבר כי הרת גורל היא, ייתכן שיימצא בכך משום טעם מיוחד להקלה בעונש הפסילה. כך למשל, בהיעדר תחליפים ראויים ונגישים לרישיון הנהיגה – המהווים משום "נסיבה מיוחדת", ניתן יהא להקל בעונש הפסילה המינימאלי החקוק. איני רואה כל טעם ליתן דוגמאות לדברים, במסגרת פסק דין זה, שכן מגוון הנסיבות האישיות הנו רב. אין ספק בידי, כי הערכאה הדיונית, הדנה את הנאשמים שבפניה ומתוודעת לכל נסיבותיהם, תמצא המקרים המתאימים והראויים באמת להפחתה כאמור. ומן הכלל אל הפרט 9. המערערת ביקשה להחמיר בעונשי הפסילה, אשר הושתו בבית משפט קמא על המשיבים שבפניי, לאור מצוות המחוקק בנדון. בחנתי הכרעותיו של בית משפט קמא, ככל שנוגע הדבר למשיבים, ומצאתי, כי לא צוינו – ולו באחד מן המקרים – נסיבות מיוחדות, העונות לדרישת המחוקק, לצורך סטייה מעונש המינימום: ע"פ 30523/06 רונן נשפיץ - ההפחתה בעונש הפסילה המינימאלי ניתנה בשל הודאתו בביצוע העבירה, גילו הצעיר והעובדה, שזאת היא מעידתו הראשונה. ע"פ 30525/06 יעל מפציר – בית משפט קמא הקל בעונש הפסילה בשל מדרג שכרות לא גבוה (נימוק לא רלבנטי, כמוסבר לעיל), עבר נקי לחלוטין כמעט, וכן בשל היות המשיבה סטודנטית. ע"פ 30526/06 אמיר קויתי – בית משפט קמא בחר להפחית בעונש הפסילה "בנסיבות העניין לאור גילו ועברו". ע"פ 30647/06 הראל מויאל - ההפחתה בעונש הפסילה נבעה מעצם היות השכרות גבולית (נתון לא רלבנטי כאמור שכן זו עדיין שכרות), המשיב נעדר הרשעות רלבנטיות בנסיבות העניין, וכן עבירתו זו הנה בגדר מעידה חד פעמית. ע"פ 30663/06 אלעד לוברבאום - בית משפט קמא הקל בעונש הפסילה בלא שנימק החלטתו כלל. ע"פ 30670/06 שי גוהר – בעניינו נמצא, כי אחוז האלכוהול שנמדד אינו גבוה במיוחד (שיקול לא רלבנטי כמוסבר), הוא הודה בביצוע העבירה ועברו הפלילי נקי. ע"פ 30671/06 אולג יבגין – בית משפט קמא ציין, כי המשיב הודה לאלתר ואין לחובתו הרשעות כלשהן, פרט לעבירת חניה. ע"פ 30672/06 עינב דוד – הטעמים להפחתה בעונש הפסילה היו כדלקמן: המשיבה הודתה במעשיה, ורמת האלכוהול שנמצאה בגופה אינה "גבוהה במיוחד". אין חולק, כי כלל הנימוקים דלעיל אינם מהווים משום טעם מיוחד להפחתה בעונש הפסילה המינימאלי, כדרישת המחוקק. אילו הם נימוקים "רגילים", אשר יפים לעניינן של עבירות – במסגרתן לא נקבעו עונשי מינימום, כאשר אז אמונה הערכאה הדיונית על קביעת מדרג הענישה. סיכומם של דברים 5129371 5467831310. דין הערעורים – להתקבל, כך שעונשי הפסילה, אשר הושתו על המשיבים, יבוטלו, ורישיונם של המשיבים ייפסל, תחת זאת, לתקופה של שנתיים ימים, בניכוי חודש הפסילה המנהלית (למעט משיב מס' 4), וכל זאת לאור סעיף 39א לפקודת התעבורה.

למעלה