שלום רב ושאלה

מצב
הנושא נעול.

איה א

New member
שלום רב ושאלה

שלום רב ושאלה
יצאתי לחופשת לידה בדצמבר וחסרו לי 4 חודשים לשנתיים. הבוסית שלי אישרה לי עוד 3 חודשים חל"ת. התפטרתי שלושה חודשים אחרי החזרה לעבודה בטענה של הצורך לטפל בתינוקת. פיצויים אני אקבל. מה הדין לגבי אבטלה. קראתי תשובות שנמסרו בפורום ועדיין לא הבנתי. נאמר כי אשה המתפטרת לצורך טיפול בתינוק דינה כמפוטרת. הייתי בלשכת התעסוקה והם ביקשו מכתב פיטורים. האם זה באמת נחוץ? מה אומרים לביטוח לאומי. האם אני אכן זכאית לדמי אבטלה או שעלי לחכות 90 יום ורק אז לחתום. מה לבקש מהבוסית שלי שתכתוב במכתב הפיטורים (במידה והיא תסכים). תודה איה

שיר ורד

New member
התשובות ברורות

שלום רב ושאלה
יצאתי לחופשת לידה בדצמבר וחסרו לי 4 חודשים לשנתיים. הבוסית שלי אישרה לי עוד 3 חודשים חל"ת. התפטרתי שלושה חודשים אחרי החזרה לעבודה בטענה של הצורך לטפל בתינוקת. פיצויים אני אקבל. מה הדין לגבי אבטלה. קראתי תשובות שנמסרו בפורום ועדיין לא הבנתי. נאמר כי אשה המתפטרת לצורך טיפול בתינוק דינה כמפוטרת. הייתי בלשכת התעסוקה והם ביקשו מכתב פיטורים. האם זה באמת נחוץ? מה אומרים לביטוח לאומי. האם אני אכן זכאית לדמי אבטלה או שעלי לחכות 90 יום ורק אז לחתום. מה לבקש מהבוסית שלי שתכתוב במכתב הפיטורים (במידה והיא תסכים). תודה איה
התשובות ברורות
התפטרות לצורך טיפול בילד מזכה בפיצויי פיטורים כדין פיטורים, אך איננה נחשבת בביטוח הלאומי, כפיטורים לצורך ביטול ההמתנה של 90 יום. רק אם , תנאי עבודה חריגים במקום עבודתה מונעים ממנה טיפול סביר בילד (למשל שעות עבודה חריגות מעל היקף משרה מלאה לאורך זמן), יחשבו כפיטורים גם בביטוח הלאומי, ולעיתים רבות, גם זה ינתן רק בעקבות תביעה משפטית. אם הבוסית תסכים לכתוב לך מכתב פיטורים, הסיבה לא חשובה במיוחד, רצוי שהסיבה לא תהיה כזו שבה כתוב שהפיטורים נעשו בגלל עבודה לא תקינה שלך. נימוקים מקובלים הם: צמצומים, שינוים ארגוניים,סגירת מחלקה/אגף וכדומה. שימי לב, במידה וממועד הלידה ועד הגשת מכתב ההתפטרות עברו יותר מ 9 חודשים, איבדת את הזכאות המוקנית לך על פי חוק להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים. כמובן, שאין זה מונע מהמעביד לשלם לך פיצויי פיטורים לפנים משרות הדין.

רק כדי להסביר קצת יותר את הדין החל

שלום רב ושאלה
רק כדי להסביר קצת יותר את הדין החל
על יולדת המתפטרת לצורך טיפול בילד. כעיקרון דינה של יולדת המתפטרת לצורך טיפול בילד הוא כדין מפוטרת רק X רק לעניין פיצויי הפיטורים. היינו, לצורך ביטוח לאומי אינך מפוטרת ולכן אינך זכאית לדמי אבטלה מידיים. מבחינת המל"ל את נחשבת כמי ש"הפסיקה את עבודתה בלי הצדקה". מכאן העדר הזכאות לדמי אבטלה. המעביד גם אינו חייב לתת לך מכתב פיטורים אלא הוא חייב עפ"י חוק לתת לך מכתב הפסקת עבודה, שבו יהיה פירוט לגבי יום תחילת בהעסקה ותום העסקה. קיים פסק דין תקדימי, שבו קבע ביה"ד שעובדת אשר עבדה לפני הלידה בעבודה מאוד מחייבת, שדרשה ממנה שעות עבודה מעבר לסטנדרטי (יותר מ-8/9 שות ליום - משהו כגון עבודת היי-טק), תהיה זכאית לדמי אבטלה גם אם היא התפטרה והתפטרות זו היתה לצורך טיפול בילד (פס"ד יפית גיסין). אם המקרה שלך הוא דומה, הרי שאם תוכלי להוכיח במל"ל שההתפטרות נבעה מהקושי לעבוד באותה עבודה שעבדת לפני הלידה, יש סיכוי שהמל"ל יאשר את תביעתך לדמי אבטלה מידיים. אם המעביד שלך מוכן לתת לך מכתב פיטורים, אז כל ההסבר הזה מיותר. שכן, עם מכתב פיטורים, תהיי זכאית לדמי אבטלה. אם הוא מסרב (וזו זכותו, שהרי את זו שמתפטרת), תהיי זכאית רק לפיצויים (אם זה במהלך 9 חודשים מיום הלידה) ולא תהיי זכאית לדמי אבטלה. זהו, מצטערת על האורך, פשוט חשוב לי שהדבר יובן לכולם.

איה א

New member
תודה רבה תשובות ברורות מאוד

שלום רב ושאלה
תודה רבה תשובות ברורות מאוד
עשיתי כעצתכן וביקשתי מכתב פיטורים מהבוסית ואכן קיבלתי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה