מצווה להתנגד לליבוביץ !!
ליבוביץ תמיד העדיף גערת חכם משיר כסילים !
זה שהריעו לו ברגלים כל אותם חסידים מהופנטים שנהרו לשמוע את הרצאותיו ( כולל אני בשעתו ) רק פמפם את האגו הפרובוקטיבי שלו אבל מעולם לא שימש לו אתגר אינטלקטואלי. והוא, שהיה איש אקדמיה מהמעלה הראשונה נתן על פי עדותו ציון 100% לסטודנטית שנמקה את עמדתה באופן שהרשים אותו ביותר מבחינה אינטלקטואלית - למרות שכל מה שכתבה היה
נגד עמדתו.
שנית, ליבוביץ יכול לאמר עד כמה שירצה שאין הוא מבין איך ניתן להשפיע אבל דרך פשוטה יותר היא פשוט לזנוח את האוולת שאחז בה, ובמקום להתפלסף לדעת יש לראות את המציאות
בפשטות ומבלי לחטט בסוגיות מטאפיזיות ולהערים קשיים מיותרים - פשוט להודות שיש שאדם מושפע מחברו. זה הכל ובזה זה נגמר ואין כל הכרח לשאול שאלות רגרסיביות שמוליכות אותך לבריאת העולם שממילא לא נברא אף פעם ותמיד היה.
ולבסוף, אם רק הכוח בידך, גם את ליבוביץ ניתן להתיש ולהוציא ממנו רגע של פשטות המחשבה כפי שהעיד הוא עצמו בהאי לישנא :
" ... לכן אני אומר שהסתירה הזו היא הדבר הבלתי-מובן לי, שמעשים כאלו נעשים בכל יום, שאדם
משכנע אדם אחר לפעול נגד רצונו, אני חוזר על ההדגמה הפרימיטיבית הזו שאדם יושב בבית
ואני בא ומשכנע אותו שיסכים לצאת לטייל. אני מבין שלא הייתי יכול לשכנע אותו לולא רצה,
אבל העובדה היא, שהוא השתכנע אף-על-פי שבעצמו לא רצה בזה... "
אז הנה לך, ערב יום השנה הלועזי לפטירתו אני אומר לו עם כל רחשי הכבוד הרבים שיש לי כלפיו : פרופ' ליבוביץ מורי ורבי ואבי הרוחני, מנוחתך עדן - לעתים עדיף להיות פרימיטיבי כדי לפתור ""בעיות"" ולזנוח את הפלצנות הפילוסופית.