שלום רב יש לי שאלה מאוד חשובה

elgato2

New member
שלום רב יש לי שאלה מאוד חשובה

אני שמעתי שיש הסכם משותף בין מדינת ישראל לאוסטרליה אשר ישראל בקשה מאוסטרליה להפסיק את הגירה לצעירים וגם להפסיק לאשר ויזות תייר יותר משנה באוסטרליה ... הנובע מהרבה מאוד אנשים עוזבים את הארץ ויש פחד לישראל מחוסר יהודים ויותר לערבים !! אני מעוניין לדעת האם יש אותו דבר גם לצעד הקנדי אני רוצה לעזוב את הארץ הזאת ואני כול הזמן מרגיש כאילו משהו עוצר בעתי כול הזמן פעם חסר ניקוד ואכשיו השמוע הזאת ... האם יש כאן משהו שיודע שצערים בני 25 פלוס הגרו לב לקנדה??? או לחלופין יודע משהו שתהליך הגירה עדין ממשיך( זאת אומרת משהו שהתהילך את התהליך והוא בזמן הקרוב אישרו לו את הגירה 2006 ו -2005 ) ?? תודה רבה !!

השגרירות נסתה לעצור הגעה של ישראלים

כפליטים, היא לא יכולה לעצור את התהליכים הרגילים כיון שהם אוניברסליים, וההגירה נמשכת כרגיל.

Skyfire42

New member
מהגרים כל הזמן

ההגירה היא תחת קריטריונים מסודרים. אם בגיל 25 אתה עומד בהם - עלה והצלח. אם לא - פעל על מנת לשפר מעמדך : למד אנגלית, צרפתית, מקצוע נדרש וכו'. עד כמה שידוע לי, לפחות בשנה האחרונה, לא נתקלנו כאן במישהו שסורב הגירה מטעמים לא עניניים.

מאיפה המידע הזה?

אנחנו מתכוונים להגיש השבוע האם יש סיבה לדאוג? באמת יש בסיס לטענות הללו? הכנסת אותי ללחץ עכשיו!!!

Skyfire42

New member
בלי לחץ

אני לא חושב שיש כל מקום לחשוב שצפוי שינוי דרסטי במדיניות הקנדית. אם כבר, אם זכרוני לא מטעה אותי, מכסות ההגירה הוגדלו ב-2007. הגירת אנשים מוכשרים היא אינטרס של קנדה, על אפה וחמתה של מדינת ישראל. אני לא מאמין שהשלטונות בקנדה יענו לבקשה כזו, אם תהיה, מצד ישראל. תגישו ובהצלחה.

Astroo

New member
אחת מהשתיים: או שהקנדים נענו לבקשה

מצד ממשלת ישראל או שהם סתם אנטישמים

Astroo

New member
גם אני שמעתי שבזמנו היו פניות בנושא

לא אתפלא אם יש דברים בגו. למשל ידוע באופן רשמי שלא מזמן ישראל דרשה מגרמניה להפסיק לקבל יהודים מחבר העמים (והבקשה נענתה בחיוב חלקית). בזמנו באופן דומה נחסמה הגירת יהודי בריה"מ לארה"ב, דבר שאילך רבים מהם לעלות ארצה.

וזה לא עזר למדינה הרבה שהם באו,

כי אחרי כמה שנים של התקלות בחברה הישראלית שממש "התאמצה" לקלוט אותם ולפרגן להם, הם באלפיהם מצאו את הדרך לטורונטו, וכאן הם מצליחים הרבה יותר מכפי שנתנו להם להצליח בישראל.

Astroo

New member
עדיין הרוב "נתקעו" בארץ

אבל בכל אופן המסקנה היא שמדינת ישראל רואה בכל יהודי העולם (קל וחומר באזרחיה) את רכושה הפרטי

elgato2

New member
בדיוק איך שאני הגעתי לכאן

זה איך שאני הגעתי לכאן .... אני היית אמור לחיות בארה"ב אבל אז בזמנו שמיר כתם הסכם אם ראש ממשלת בוש להפסיק את העליה מברית המעצות לארה"ב ולפנות אותם בישראל ולכן אני תקוע עד עכשיו בחור הזה שאין לי שום קשר למקום הזה .. לא מינטליות ,לא תרבותית ,ואפילו לא דתית (למרות שאימי יהודיה אני לא הרגשתי יהודי וגם לא נארה יהודי ואיפלו יש לי שם משפחה לא יהודי ולי נמעס שכול הזמן חותרים לי ושאולים מי אצלי יהודי ופוסלים אותי בגלל שאני לא יהודי לפי טענתם) ולכן אני רוצה לאוף מכאן ממקום הזה שאין לי כלל חשבות אליו וגם לחיות ללא שום תקווה במדינה הזאת כי היא לא שלי ... ואם מדינה המחורבנת הזאת תעשה את הסכם הזה אני פשוט אבל ממש התעצבן והיה לי יותר כעס כלפי ואני פשוט החזור לאוקראינה ויהגר משם ... למרות שם אין "מסך הברזל" !!!

elgato2

New member
אני פשוט מתוסכל ממדינה הזאת !!

לאחר 17 שנות נסיון להשתלב בחברה זאת והחברה פסלה אותי אז החלטתי למסכנה שאני לא שייך לכאן זה לא מולדת שלי ולא העם שלי אני אירופי ותמיד הייתי .. זאת מדינה באמת להגיד מקסימה ואני מאמין שאין כזאת עוד אבל מה לעשות אני עדיין לא מרגיש שיכות אני התן דוגמא יש לי חבר גר באוסטריה היית אצלו "הגרמנים" שם בכלל לא ידעו שאני יהודי ואני מישראל חשבו שאני מאוסטריה הם חשבו שאני צוחק אילהם כאשר אני מדבר איתם אנגלית ואחרי 3 פעמים שהיית חייב להגיד להם שאני לא אוסטרי אז הם לקחו ברצינות אותי ואז אמרו שאנחנו היינו בטוחים שאתה אוסטרי ואז שאלו אותי מאיפה אני אמרתי שאני גר בישראל ואז הם נהמו ואמרו לי מה אתה כזה אירופי עושה במדינה של ערבים אני צחקתי ואמרתי אף אחד לא שאל אותי לבוא לשם .. ואמרתי להם חוץ מתל אבי אין לי באמת שיכות למקום ... אני עובד קשה כדי לעזוב את מדינה הזאת ואני מתסוכל כול פעם שזה לא מתגשם ... כי אצלי זה לא בחירה אלא חובה לעתידי ( אני רוצה להקיים משפחה ולבצע איחוד משפחה ובארץ אני לא יכול )

leprechaungreen

New member
מה מפריע לרקדן גרוע?

תראה... אז לא הצלחת להתאקלם כאן, זה לא אומר שהמדינה מחורבנת, בסדר?

dawnmoon

New member
ממש הגזמת!

אתה מוזמן לעזוב את המדינה. אף אחד לא הכריח אותך להגיע לפה ואתה מוזמן לחיות באוקראינה, שם אתה מרגיש בבית. מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית-דמוקרטית -> משמע, אם אין לך זהות יהודית אין לך מה לעשות כאן. גם אני עליתי לארץ, מרוסיה, אבל כנראה השיקולים שלנו היו שונים. אם היית מרגיש מה זה אנטישמיות אז אולי היית מדבר באופן שונה ולא משוויץ בכך שאתה דומה לאירופאי. אני מעדיף להיות יהודי גאה. גם אני חושב להגר לקנדה אבל השיקולים הם שונים. כמו שאמרתי בעבר -> מי שחושב שהוא יצליח לברוח "מהמדינה" אז בורח רק מעצמו. השיקולים צריכים להיות לא של בריחה אלא שם רצון למשהו נוסף... בהצלחה.

Astroo

New member
אומנם לא הכריחו להגיע, אבל

נעשו מאמצים ע"י מדינת ישראל בשנים 1989-1991על מנת: 1. לשכנע את יהודי ברית המועצות שישראל היא גן עדן עלי אדמות, על ידי פירסום כתבות תדמית בעיתונים המרכזיים 2. לזרוע פאניקה בקרבם ע"י הפצת שמועות על פוגרומים שאוטוטו יתחילו 3. לחסום את כל היעדים החלופיים לבריחת יהודים מברית המועצות, כגון ארה"ב וגרמניה התוצאה: מיליון איש עוזבים את כל רכושם ועוברים למדינה מזרח תיכונית נחשלת

למעלה