שלום רב יש לי שאלה

שלום רב יש לי שאלה

ואני אשמח לקבל תשובה אני גרושה עם ילדה שעולה לתת חובה (היא בת 4 עוד מעט) רשמתי אותה לגן עיריה ואני נדרשת לשלם 1600 ש"ח לחודש לחינוך שלה זה גן עד 13:30 ואח"כ צהרון עד 16:30 אני משתכרת מעל 6,500 ש"ח בחודש ומזונות ע"ס 1,700 ש"ח שוכרת דירה ששאלתי בעיריה האם מגיע לי הנחה בתור אם חד הורית הם השיבו לי שלא כי צריך הכנסה כולל מזונות שלא יעלה על 2,000 ש"ח לנפש ז"א אני צריכה הכנסה יחד עם מזונות 4,000 ש"ח בחודש בכדי להיות זכאית להנחה בגן. האם זה נכון? אני אשמח לקבל תגובות ותשובה נכונה או אתר שאני אוכל לקרוא בו חומר

זה נכון ביותר

חד הוריות שמשתכרות מעל המינימום + מזונות לא זכאיות לשום סיוע משום גורם ! וואלקם טו דה קלאב בהצלחה

Bavmorda

New member
../images/Emo41.gifאבל יש הנחות בדברים אחרים....

למשל בארנונה ובתשלומי הבטחון הנוספים במידה והעיריה גובה (כמו ברעננה). צריך רק לשאול בכל הזדמנות איפה יש הנחה. גם בקייטנות בעירי יש (למשל של ילדי יסודי).
תשאלי תמיד על הנחה ואל תתביישי. אף אחד מיוזמתו לא יספר לך. יומקסים, BAV.

m i c h a l i

New member
את יכולה לפנות

לאחר מאירגוני הנשים (נעמ"ת , ויצ"ו) ולשאול מה הקריטריונים לקבלה אצלם במעונות. אין לי תשובה מדוייקת, בתי היתה בגן פרטי עד גיל 5 ואחר כך עברה לחט"צ (כיתת גן בתוך בית ספר) היא מעולם לא למדה בגן עירייה. אם את חושבת שאת זקוקה לסיוע או הקלה את יכולה לפנות למשרד הרווחה בעירך ולהתייעץ איתם בקשר לחוקים ובקשר לזכויות שלך. זכויות משפחה חד הורית מופיעה בטאג ליינס שלנו ( בסרגל הכחול למעלה) נשמח לשמוע אם קיבלת תשובה חיובית
וברוכה הבאה

תודה רבה לכם

ביררתי את הנושא בגלל שאני משתכרת מעל למינימום וגם דמי המזונות שלי מעלים לי את הנטו יותר אני לא זכאית להנחה בכלל ז"א 1600 ש"ח מעון כל חודש. אבל אני לא מבינה משהו למה לא עוזרים אימהות חד הוריות למרות שהן משתכרות מעל למינימום ואני אתן לכם דוגמא הוצאות קבועות: שכר דירה - 2500 ש"ח ארנונה ומים לחודשיים - 600 ש"ח - וזה אחרי הנחה של אם חד הורית חשמל לחודשיים 500 ש"ח בקייץ ובחורף עקב מזגן ועד בית + גז - 200 ש"ח לחודש הילדה הולכת ל 2 חוגים וזה 400 ש"ח לחודש אוטו - 500 ש"ח דלק לחודש ביטוח 300 ש"ח לחודש כלכלה 2000 ש"ח לחודש בגדים נעליים 500 ש"ח לחודש בידור (הצגה, ספארי, וכו') 200 ש"ח לחודש עם גלידה וארוחה וכו' חיסכון ללימודים של הילדה 250 ש"ח לחודש וכמובן יש הוצאות מפתיעות ולא צפויות 500 ש"ח לחודש גן ילדים 1600 ש"ח לחודש הכנסה: משכורת 6500 ש"ח מזונות 1700 ש"ח איפה העזרה שמגיע לאימהות חד הוריות שמשתכרות מעט לממוצא? לא מספיק קשה לנו להיות הורה יחיד שמפרנס ונאלץ לעבוד עד שעות מאוחרות כדי לפרנס ולהחזיק בית, ילדה וכו'. למה העיריה לא באה לקראה הורים במצב שלי? אני כדי לקבל הנחה צריכה להוריד את ההכנסה שלי כולל מזונות ל 4000 ש"ח? אז לא לתת הנחה גדולה כמו לאמהות חד הוריות שמשתכרות מינימום אבל צריך להתחשב בנו גם אני לא אשמה שהלכתי ללמוד ולקחתי מקצוע מכובד כדי להגיע למשהו בחיים אני לא אשמה שאני עובדת כדי לקדם את הקרייה שלי - אני בחרתי את זה אני לא אשמה שאני משתכרת משכורת לא רעה אבל צריך להתחשב בנו שאנחנו מכניסות משכורת אחת וצריכות להחזיק דירה עם ילדה לבד. גם ככה קשה לנו להתרוצץ ממקום עבודה הביתה לקחת את הילדה לחוג ואח"כ קניון ואח"כ מיטה וכל מה שהילדים צריכים וכל זה לבד בלי עזרה (למזלי אמא שלי עוזרת לי בחלק מזה) איפה האימהות שאף אחד לא עוזר להן? והן מתמודדות עם הכול לבד. טוב שפחתי מספיק להיום זה מציק לי כבר כמה חודשים הייתי צריכה להוציא את זה איפה שהוא

לא נעים לי להגיד לך

אבל לדעתי תודי לאל שזה המצב שלך - יש אמהות עם משכורת הרבה פחות משלך וללא מזונות בכלל . ובגלל משכורת של 4,500 ברוטו הן לא זכאיות לשום הטבה ולשום כלום . וההוצאות מזמן עברו את ההכנסות { הוצאות של לחיות נטו בלי שום פינוקים }

שלום לך,הנושא הזה עלה פה לא אחת,כמה פעמים

מדוע חד הוריות שמשתכרות מעל הממוצע לא יכולות לקבל את ההטבות??? אני יודעת ששר הרווחה פועל לקידום הנושא,ואני מניחה שזה ישתנה.שוב תלוי בכל מצב, מי שמרוויחה מעל 10,000ש"ח לא תבקש הנחה,אני חושבת,, אני באופן אישי יכולה לומר לך שאת באמת במצב מצויין וכמוך גם לי יש מקצוע,הלכתי ללמוד ובנוסף עם ראש על הכתפיים אבל,,כרגע המצב הוא שאני עדיין נעזרת בביטוח לאומי ועוד,,ומאד שואפת לשנות את הנושא,לפרנס יפה ובכבוד,ולתת קצת לנפש שלי. מבחינת המדינה את במצב מעולה,,היו אפילו ממליצים להוריד לך כמה צו'פרים שיש ברשימה שלך,כך זה במדינה שלנו,,לא נותנים לנו להתקדם,וצריך מרפקים, בהצלחה בהמשך,, אילנה

s h o o s h a

New member
עיניים גדולות

הסכומים שבהם את נוקבת גורמים לי לתהות ולכן אני שואלת: 1. הילדה בת 4, מדוע לשלוח אותה למעון פרטי ולא לגן עירוני? התשלום נמוך בעשרות אחוזים!!! ראי טבלת תשלומי הורים לשנה"ל שחלפה ועשי את חישובי ההבדל בעצמך. 2. שכר דירה- 2,500 שקלים שווים כמעט 600 דולרים. מדוע לא לשכור דירה זולה יותר? קטנה יותר? 3. ילדה בת 4 לא חייבת ללכת לשני חוגים בשבוע, בעיקר כאשר האם טוענת שאין לה מספיק כסף. חוג אחד בהחלט יכול להיות מספק בגיל זה. 4. ביגוד והנעלה- בכל חודש קונים בגדים ונעליים?? ב 500 שקלים?? 5. הוצאות 'מפתיעות' בסכום קבוע של 500 שקלים? אז נכון שאת לא 'אשמה' אלא צריכה להיות גאה במקצוע שרכשת, בהכנסה המאד מכובדת שאת משתכרת וביכולת שלך לחיות חיים ברמה כל כך גבוהה [תתפלאי, אבל יש נשים וגברים רבים מאד שאינם מגיעים לשכר שאת מציינת ויש גם משפחות שלא מסוגלות להרשות לעצמן רמת חיים כמו זו שאת מציירת בפנינו] ולכן אני חושבת שההתרעמות שלך על כך שהמדינה אינה עוזרת לך אינה במקומה. אם נראה לך שיש לך קושי להתפרנס, הוזילי את עלויות המחייה שלך [ויש לך המון מקומות לקצץ מבלי לפגוע!] ולא תיזדקקי לעזרתו של איש. עם הכנסה של מעל 8,000 שקלים לך ולילדה - אתן יכולות לחיות כבנות מלוכה. יש, כפי שציינו כבר לפניי, כאלו שחיים עם הכנסות רבה יותר נמוכות וללא עזרתו של איש.

קודם כל אין לי עיניים גדולות

שנית הבת שלי הולכת לגן עיריה ושם משלמים 1600 ש"ח לחודש יחד עם צהרון. בקשר לחוגים: יש לי אמא שעוזרת לי עם הקטנה שלי אחרי הגן (היא המזל הטוב שלי בזה) היא אישה חולת לב ומבוגרת ואני עובדת עד מאוחר איך אני יכולה לעמיס ילדה בת 3.5 על אמא שלי משעה 16:30 ועד 19:00 ולפעמים אפילו מאוחר יותר? אז אני רושמת אותה לחוגים בכדי להוריד מאמא שלי את המעמסה לרוץ אחריה כל הזמן. וכן אני מוציאה 500 ש"ח על ביגוד והנעלה - הילדה שלי אולי בת 3.5 אבל היא כבר עוברה ממזמן את 1.10 מ' גובה היא צומחת לגובה וכל מה שאני קונה לה עכשיו זה קטן לה אחרי חודש חודשיים. וחוץ מזה גם אני קונה לעצמי בגד אחד או שניים (מגיע לי) בקשר לשכר דירה. אני גרה בדירת 3 חדשים בביניין בן 30 שנה ולקחתי את הדירה הזו כי זה קרוב להורים שלי מאוד וזה מקל על אמא שלי בעזרה שאני מקבלת ממנה הוצאות מפתיעות: לפעמים קורה שמשהו מתקלקל לך, נהרס לך יש לך אירוע או חתונה או כל דבר אחר - זה הוצאה מפתיעה. ולי מותר גם לצאת פעם בשבוע לנקות ראש - וזה כלול בהוצאות המפתיעות. אני לא בוכה על ההכנסות שלי ואני מודעת שיש אמהות במצב יותר גרוע ממני. אבל אני שואלת למה המדינה לא יכולה לעזור לאם חד הורית למרות שהיא מתפרנסת מעל למינימום ? נחשוב עוד משהו במידה ואמא שלי לא היתה יכולה לעזור לי הייתי צריכה לקחת מטפלת שתוציא את הילדה מהגן זה עוד 3-4 שעות כל יום ויוצא בערך 2000 ש"ח לחודש במה אני חטאתי שהחלטתי להיות קרייריסתית ולהרוויח טוב? למה אני צריכה להסתפק בפחות משכורת כדי לקבל הטבה כל שהיא? למה המדינה לא עושה חישובים כלכליים לפי הזמנים האלה כשהיא מחליטה מה גובה ההכנסה לנפש כדי לתת הנחות? אם יש הכנסה של 4000 ש"ח בחודש לאם חד הורית עם ילד אחד נגיד במקרה זה 2000 ש"ח הולך על שכר דירה 800 ש"ח הולך על הוצאות על הדירה (חשמל ארנונה וכו') 1500 ש"ח הולך על כלכלה ועוד 800 - 1000ש"ח הולך על עוד כמה דברים שאין לי כוח לפרט אותם כעת ופה נכנס המעון והחינוך למה אמהות חד הוריות צריכות לחיות מהיד לפה כדי לגדל את הילדים שלהם בכבוד?

s h o o s h a

New member
ממש לא מבינה מהיכן הסכומים הנקובים...

גם אני גידלתי ילדים ומעולם לא שילמתי סכומים כמו אלו שאת טוענת שאת משלמת בגני עיריה [גם כאשר הצטרכתי לשלם עבור צהרון, הרי המחירים היו מסובסדים]. אולי אימהות שיש להן ילדים בגילה של בתך היום יוכלו להאיר את עיני בנושא. בכל אופן, לי זה נשמע [נקרא] הזוי. שכה"ד לטעמי גבוה מאד. אמנם במושגים של מרכז הארץ אולי לא, אבל גם במרכז, ניתן למצוא דירות סבירות במחירים זולים בהרבה. מניסיון. לא אכנס לכיסייך ולא אנסה לחנך אותך. לא מתפקידי ולא בכלל. ולא, אינך אשמה ולא חטאת [לא ברור לי מדוע את כל פעם מציינת זאת...] שבחרת במקצוע וקריירה. אלא שעליך לזכור שבחרת גם להיות אמא. ואני חושבת/ מניחה שאת מספיק אינטיליגנטית להבין את מה שאני מנסה להגיד לך. לדעתי את צריכה מאד לשמוח ולהיות גאה בעצמך [ונדמה לי שכתבתי זאת גם קודם] שאת מסוגלת לדאוג לעצמך ולא להחסיר מעצמך ומילדתך שום דבר [בגד, נעל, סרט, בילוי, חוגים וכו'] מבלי להיות נזקקת לתמיכתו של אף גורם. הטענה שאימהות צריכות להיאבק במערכת אטומה היא נכונה [כאשר מדובר באימהות שמרוויחות שקל מעל שכר המינימום בשוק] אבל את? את מגדלת את ילדתך בכבוד. ולכן, שוב אני תוהה- על מה למעשה את מלינה? ולמה את חושבת שמגיע לך? ולמה אינך מסתפקת במה שיש לך?

מרגנית2

New member
שושה גן עיריה עולה ככה

למי שלא זכאי להנחה. לעיריה התשלום הוא בסביבות 700 ולצהרון עוד 800 - ככה זה בירושלים. יש כאן שכונות מצוקה בהן הגן והצהרון הם ללא תשלום או בתשלום סימלי. הבעיה היא שהגננות שם והסייעות ברמה נמוכה ואני אישית אעשה מאמץ בשנה הבאה לשלם את הסכום הזה כדי שבני הפעוט יזכה ליחס יותר טוב בגן. כיום הוא במעון נעמת שזה עולה 550 לחד הוריות.

לחיות בכבוד

נראה לי שיש כאן קצת התנפלות על חזיה. אכן, היא מרוויחה יפה והסכום שהיא מוציאה על הגן לא מופרח וגם אנ י מוציאה סכום דומה על דירה כי ככה זה עולה באזור השרון (לחיות קרוב להורים, כדי שנוכל להעזר בהן בשעת הצורך). ובהתחלה, הסתדרתי מצויין אבל פתאום נכנסו לי גוקים לראש קניתי אוטו (סובארו שנ ת 92 ידני) והתחלתי לצאת לפעמים ונסעתי לכל מיני מקומות ולפעמים, שומו שמים, אני גם קונה לעצמי בגדים. וכמובן, שלא הפסקתי לדאוג לילדות. אז, בבקשה, אני יודעת שיש נשים שהן במצוקה ומרוויחות מעט כסף אבל, זאת לא סיבה להתנפל על נשים כמו חזיה שמרוויחות לא רע. יש בעיה במדינה, למסכנים עוזרים (אולי לא מספיק אבל יש עזרה) העשירים לא צריכים עזרה ואת מעמד הבינים שוכחים ... אני לדוגמה החודש הוצאתי 1600 ש"ח לקיטנה לשתי הבנות (וזאת אחרי הנחה) והקיטנה עד 13:00 ולא ברור מה יהיה אחר כך. אנחנו בסך הכל רוצות לחיות בכבוד ולא כל הזמן, להתקמצן על עצמנו, כי בחרנו להיות אמא.

s h o o s h a

New member
להתקמצן על עצמנו

עיני לא צרה. נהפוך הוא. מי שמצליחה לעבוד ולגדל את ילדיה ולהרוויח כמו שהחזיה מרוויחה - אני מורידה בפניה את הכובע. אבל מחד לספר שבכל חודש היא מוציאה 500 ש"ח על ביגוד והנעלה [וכל הכבוד לה שיש לה את האפשרות] ומאידך לבכות שהמדינה אינה עוזרת לה, מצטערת, אבל זה הרבה מעבר לצורם את עין הקורא ואוזן השומע. ישנן הוצאות קבועות [אגב, גן עיריה, העלויות השנתיות עומדות על סכומים בסביבות ה 1,300 ש"ח], הוצאה כבדה אכן נרשמת למי שנזקק לצהרון לילדיו [המחירים נעים בין 800 שקלים לחודש ועד כ 1,000 שקלים לחודש] וישנן הוצאות חד פעמיות וחריגות, כמו הקייטנות למיניהן, שגם בהן, ישנו מגוון רחב והמחירים נעים בין מאות שקלים בודדים לסכומי עתק מנופחים. ברור לי הרצון והצורך לחיות ולהעניק אלא שכל אחד מאיתנו צריך לעשות זאת על פי הכנסותיו ויכולותיו. מי שהכנסותיו נמוכות מאד נעזר במדינה [הבטחת/ השלמת הכנסה] וזוכה ליותר הקלות במוסדות השונים. חושבת שזה הגיוני ולגיטימי. ומי שמרוויח כמעט פי 2.5 משכר המינימום במשק ... [לא אחזור על עצמי]. לא מתנהלת כאן מתקפה נגד איש אלא רק מנסה להסביר שכל אדם צריך להיות שמח בחלקו ומי שחלקו גדול יותר צריך להודות שיש לו את האפשרות לנהל חיים סבירים ולחיות בכבוד ולהותיר את המערכות השונות להתמודד עם הבעיות של אלו שאין להם.

הייתי שמחה להיות אשת קריירה אך בלתי אפשרי,,,

כשיש ילדים קטנים ,,, אני באופן אישי חיזקתי את חזיה בעובדה שהיא מרוויחה בזכות עצמה משכורת מכובדת ולא נעזרת באף אחד מלבד הוריה,וזה נהדר, אך,גם לי הפריע העובדה שהיא תוהה למה היא לא מקבלת סיוע,ומצד שני יש לה עלויות של ביגוד ונעליים בחודש שלדעתי מיותר,ואני לא באה לשפוט אף אחת ולהכנס לנעליה.אני אומרת את דעתי בלבד, כאישה שפעם היה לה ובזבזה מתוך ריקנות והיום (למעשה בשנתיים האחרונים)קשה לי יותר,ויש שני ילדים וזה שונה,זה לא ילד אחד,אני לא מרשה לעצמי כלום כרגע ומנסה לתת לילדים את מה שהם זקוקים לו,סדרי עדיפות אני קוראת לזה,למשל,המעבר שלי לצפון כפי שהינכן יודעות קבלתי דיור ציבורי תוך דרישה לקבל את זכויותיי ולחיות בבטחון עם קורת גג ולא לחשוש כל חודש מאין אביא,,להגיד לכן שקל לי,לא,,אבל,,הילדים מאושרים(הבכור)מתאקלם טוב,בכיתה שלו אוהבים אותו ,מה עוד אבקש? אז אני דוחה את מה שאני חשה כרגע כי זה עניין של התאקלמות אבל,,זה נעשה מתוך שיקולים כלכליים, במרכז אי אפשר לחיות ואם כן רובם חיים על זמן שאול, ובנוגע לילדים,הילדים לומדים סדרי עדיפויות,ויש פעמים שאין,מה לעשות מלמדים ומשדרים לילד שזה ממש לא נורא,,, לו הייתי מרוויחה כמו חזיה לא הייתי מעיזה לבקש הנחה וגם לא הייתי מקבלת, כתבתי לפני כן ששר הרווחה פועל לקידום הנושא הזה שנשים שמרוויחות מעל הממוצע יקבלו גם הן הטבות. אילנה

בה את צודקת יש התנפלות עלי

למה אני צריכה לקחת דירה של חדר וחצי ולשלם 300 דולר? ועוד בשכונה שאני בחיים שלי לא הייתי דורכת שם ולגדל שם ילדה קטנה בת 3.5 לבד בלי עזרה? למה אני צריכה לגרור אמא מבוגרת חולת לב כל יום שעה נסיעה הלוךוחזור כדי שאני אשלם פחות? אז אני משלמת יותר הילדה שלי גדלה באזור טוב ורגוע ואמא שלי לא נגררת באוטובוסים לעזור לי. את צודקת בעוד דבר לאלא שמשתכרים פחות עוזרים העשירים לא צריכים ואותנו מעמד הבינוני שוכחים אני מודה שאני חיה במעט מוטרות אבל אני בחיים שלי לא אשכח את השנה הראשונה שלי שהתגרשתי שנפרדתי מהגרוש שלי לא עבדתי היה צריך לשלם שכירות (גרתי בבית שעלה הון שכירות) לא היה לי מה לאכול ומה שכאב שתינוקת בת שנה וחצי היתה לפעמים הולכת לישון רעבה והגרוש בתקופה הזו לא שילם לי שקל פניתי לעזרה - כדי לקבל מהעיריה או מהרווחה עזרה הייתי צריכה להביא להם הוכחות וכל התהליך לקח המון זמן וגם אמרו לי שהמקון שאני גרה בו לא נחשב במתן עזרה נשבעתי שאני לא אחזור למצב הזה ואני עושה את כל המאמצים כדי לא לחזור לזה חיפשתי עבודה אף אחד לא קיבל אותי לעבודה ברגע ששמאו שאני אם חד הורית שמגדלת תינוקת בת שנה וחצי כולם חששו אפליו שקלתי לעבוד בסופר או משק בית (כל עוד שהבת שלי תוכל לישון שבעה לא מביישת בשום עבודה) מצאתי עבודה בתור קלדנית (קחו בחשבון שאני אקדמאית) הרווחתי 3000 ש"ח בחודש יחד עם המזונות היה יוצא לי 4700 ש"ח ותראו מה הפלא - אני לא זכאית לעזרה בגלל שהייתי 700 ש"ח יותר בגלל שהיה לי קשה מאוד להסתדר עם הכנסה כזו החלטתי להמשיך בעבודה הזו עד שאני מוצאת משהו במקצוע שלי וכך זה היה. כרגע אני מנהלת שיווק ופיתוח עסקי ומרויחה לא רע אבל עברתי קשיים של שנה שלמה שאני יודעת מה זה אם חד הורית שמרויחה פחות ממני אז אפיה הצדק???????????????????? מה ההבדל בין אמא חד הורית שמכניסה 4000 ש"ח בחודש לעומת אם חד הורית שמכניסה 4700 ש"ח בחודש כולל מזונות

מדינה עם חוק יבש ועקרונות לא מובנים.

באמת מה ההבדל?? אני כבר לא יודעת מה הכי טוב, מה שכן,אני מקווה שבמקצועי כמזכירה רפואית אוכל להרויח משכורת סבירה +מזונות ובוודאי שלא אקבל הנחות,,,ולי יש שני בנים כפי שציינתי.(הקטן תינוק עדיין,בן שנה +) מעדיפה לעבוד במשרה שתכניס משכורת גבוהה ולא לבקש שום הנחה,ממש בכנות. מקווה שהחוק /הצעה שהציע שר הרווחה תעבור בכנסת ולא יצוצו כמה חכמולוגים ממשרד האוצר ויהיה להם מה לומר,,כן,,וודאי הם קרובים לשמנת מה אכפת להם?? אילנה

לדעתי חזיה לא צריכה לפרט לאף אחת

ואם היא רוצה לקנות לילדה, אזי שתקני. אם עושה לה טוב שיהיה להן טוב, זה מה שחשוב. ובקשר למדינה שלנו מה אפשר לעשות זו המדיניות. אם, חזיה שחורה, היית יכולה לעשות "קומבינה" במקום העבודה שלך, ולבקש שיתנו לך חלק מהשכר בתלוש וחלק במזומן. כלומר, לפצל לך את המשכורת אז היית יכולה לקבל את כל ההטבות.

למעלה