שלום רב לכולכם! וקצת חשיבה יצירתית

הילה jjj

New member
שלום רב לכולכם! וקצת חשיבה יצירתית

שלום! אני הילה ופעם הייתי פעילה בפורום תחת שם שונה כיום אני משרתת בצה"ל, והציבו בפיננו אתגר (אצלנו אסור לנקוב במילה "בעיה" וכתחליף אומרים "אתגר", צבא-לכו תבינו), ולא עבר זמן רב עד שניזכרתי בקהילת הגאונים היצריתיים שיש פה בפורום והחלטתי להעזר בכם האם נראה לכם שאפשר להמציא איזשהו סנסור קרקעי או אווירי שיכול לאתר חללים תת קרקעיים-בעיקר בנוגע לנושא המינהור? נראה לי מאוד מוזר שעוד לא קיים כזה דבר, ועם דברים כמו שיש לנו היום הדבר לא נראה לי בידוני אתם מוזמנים להתפרע!!!!! תודה רבה הילה!

sagima

New member
מי אמר שלא קיים?

איך נראה לך שמחפשים נפט ומחצבים אחרים בקרקע?

הילה jjj

New member
אשמח לקרוא על זה עוד

אם יש לך קישור הוא את השם של הסנסור? ונראה לי מוזר, כי את הפרוייקט הזה הציב בפיננו ראש אמ"ן

זה כי ראש אמ"ן הוא בכלל מחיל האוויר

והוא לא כל כך מבין מה קורה אצל הירוקים

sagima

New member
לא מכיר דברים ספציפים

אבל יש חברות שמחפשות בארץ, אם יש חברה ישראלית כזאת אתם יכולים לפנות אליהם שיסבירו לכם איך זה עובד ומה היכולות של המיכשור שלהם. אגב, יש את הרעיון שהציעו כאן שנשמע דיי פרקטי ויעיל, אפשר להציב "מיקרופונים" רגישים (או איזשהם סוגים של ססמוגרפים או משהו) כדי לגלות רעש מתחת לאדמה שנגרם מחפירה, ואז בעזרת שילוב של כמה סנסורים כאלה אפשר לאכן את המיקום המדויק של המנהרה ולעקוב אחרי ההתקדמות של החפירה ואז לאתר את המינהרה ב"בדיקה שיגרתית". בכל מקרה, אני בספק שמכאן תבוא הישועה, אני בטוח שכל הדברים האלה כבר נבדקו ע"י משרד הביטחון.

Alkhimey

New member
מחצבים מחפשים עם "מטוטלת"

אני לא מבין גדול בתחום אבל ככה זה בדרך כלל. במקום שיש מחצב הצפיפות שונה ולכן גם g שונה.

יש לי יש לי

קודם כל, קיים ציוד המשמש גאולוגים וארכיאולוגים. אני מכיר כזה הפועל על בסיס סונר, הרעיון הוא בדיקת החזר|סדש| של גל קול המתפשט באדמה. אבל אני בטוח שזה מוכר ונבדק. שני רעיונות: 1. החלל של המנהרות יכול להוות חלל תהודה. כלומר, גל קול הנוצר באדמה (נניח ע"י פיצוץ או חבטה) יהדהד במינהרה. אני מניח שאפשר לקלוט את ההידהוד הזה ולאתר את מיקומו באמצעות טרינגולציה ו/או מדידת זמן. למרות אלמנטים דומים לשיטת הסונר, עדין מדובר בעיקרון שונה לחלוטין. 2. המינהרות חפורות באדמה/סלעים. זעזוע קל באדמה יגרום לאבנים קטנות ליפול מתיקרת המינהרה על ריצפתה, וליצור רעש וויברציות. יתכן שמיקרופונים/חיישנים רגישים יוכלו לקלוט את הרחש הזה. כמובן שצריך להבדיל בינו לבין רחשים אחרים שקיימים באופן "טיבעי", ולכן יש לבצע סידרה של זעזועים ולהקליט את התוצאות. בדיקת הרחשים החופפים בין כל המדידות יכולה להצביע על המינהרה. 3. במינהרה יש אויר, ומן הסתם גם כמות CO2 מוגברת בגלל בני האדם שבה. אויר מהמינהרה מחלחל בדיפוזיה דרך גרגרי האדמה, וגם מגיע לפני השטח. מדידת האויר שבאדמה בקרבת פני השטח, יכולה לגלות חריגות בגזים מסויימים. אולי גם סימנים מזהים של אמל"ח העובר במינהרה. מדידה כזו יכולה להתבצע ע"י פס חיישנים קבוע הקבור לאורך הגבול, או ע"י גרירת חיישן דרך האדמה (כלומר חרישה). (כמובן שאני לא מבקש תמורה עבור הרעיונות, אבל אם תהיה איתם התקדמות, אני כן מבקש הכרה).

ועוד

4. במינהרות עוברים חפצים ממתכת. אם רדאר יכול לחדור קרקע ולקבל החזרים ברורים של חפצי המתכת, אפשר לבצע סריקה שוטפת של אזור המטרה, ולזהות שינויים בחתימת הרדאר שלו, כאשר חפצי מתכת עוברים דרכו. רדאר כזה יכול לפעול גם מהאויר או ממתקן קרקעי מרוחק. 5. שימוש בטכנולוגיה של גלאי מתכות, דהינו זיהוי שינוי בשדה אלקטרומגנטי כאשר חפץ מתכתי עובר דרכו. אם יהיה ניתן לפרוס לולאה של תיל על פני הקרקע (או קבורה), אפשר יהיה לזהות תנועה של מתכת, בדומה לגלאי מכוניות שיש בצמתים מרומזרים. 6. "מעקב גולגלות" - אמצעי דימות תרמיים יכולים "לראות" אנשים גם בתוך בתים. כאשר האדם נכנס למינהרה עמוקה הדמות שלו נעלמת מהתמונה התרמית (בגלל מיסוך הקרקע). אפשר לחבר מצלמה תרמית (אוירית או קרקעית) למחשב שיעקוב אחרי כל הדמויות שבאזור. נקודה שבה דמויות מופיעות או נעלמות היא פתח המינהרה.

maverick 42

New member
תגידי לראמ"ן שיפנה ליח' הקש"ח

כי לאמריקאים כבר יש כזה דבר, שהם פיתחו עקב המלחמה בעיראק. לא אפרט כאן מעבר עקב סיבות במ"מ.

אחמס1

New member
??? אפילו ב-MythBusters הם הצליחו

להשיג דבר כזה ולאתר חזירים שנקברו בבטון.

maverick 42

New member
כן, אבל...

מה שהיה ב mythbusters לא סורק שטח גדול, אלא רק את הקטע שמעבירים מעליו את החיישן.

למעלה