שלום רב לכל הצמחונים והטבעונים

barzik

New member
שלום רב לכל הצמחונים והטבעונים

שמי רן בר-זיק ואני מנהל פורום טולקין. בקרוב אנו עורכים מפגש סביב מדורה שכולל (מותר להגיד את זה פה?
) הכנת בשרים על האש. אחד החברים שעומד להשתתף במפגש הוא צמחוני ולמרות שאני טורף בשר מושבע - אני ממש לא רוצה שהוא ישב בצד בעוד כולם אוכלים ובולסים. חשבתי לארגן משהו צמחוני בשבילו - חיפשתי ברשת, קראתי מיליון אתרים על צמחונות ולמדתי המון עובדות חשובות ומענינות בזכות צמחונות והטבעונות אבל לא מצאתי את מה שרציתי: יש באיזשהו מקום מתכונים של מאכלים צמחוניים שניתן לעשות על האש? משהו מלבד שיפודי הירקות שבטח נמאסו עליו עד זרא? אני ממש אשמח ואודה לכל מי שיביא מתכונים או רעיונות למשהו שאפשר לעשות על האש - לרווחת החבר היחידי בפורום טולקין שבחר בדרך הצמחונות...
 

smochkin

New member
יש המון דברים!

כמו למשל נקניקיות/קבבים/המבורגר צמחיים על האש, שיפודי גבינת חלומי (שזה משהו טעים ביותר), וכמובן תפוחי האדמה המסורתיים! יחד עם כמה פיתות חומוס וחמוצים.... קומבינה אחלה לא?
 

barzik

New member
גבינת חלומי... זה נשמע מעניין ../images/Emo51.gif

אשמח לשמוע יותר פרטים - איפה קונים את זה? ואיך עושים את זה? יש נקניקיות/המבורגרים צמחיים?
 

ashmash

New member
בכל סופר (ובשורה לתושבי הצפון)

בכל סופר יש מקפיא למזון צמחוני... ההמבורגר ממש טוב אגב לצפוניים בינינו, אפשר לקנות בקיבוץ לוחמי הגטאות טבעולים חלביים עם כל מיני גבינות כמו צ´יזבורגר צמחי, קייב שום, קרדון בלו ועוד אשר רובם ממש ממש טובים
 

smochkin

New member
כמובן שיש

בכל סופר בפריזרים יש, היום אני אגיד לך מאיזה תוצרת יותר טעים. גבינת חלומי פשוט חותכים לקוביות גדולות ואז יש שתי אופציות: א. לשים את זה כמו שזה על שיפוד ולשים או על הברביקיו או פשוט מחזיקים מול האש כמו מרשמלו ב. לפני ששמים על השיפוד טובלים את החלומי בביצה טרופה ואז בפירורי לחם ואז עושים אותו דבר כמו בפעם הראשונה בתיאבון!!
 

barzik

New member
אחלה! תודה

נראה לי שאני אבחר באופציה הראשונה. שאלה נוספת: אפשר לשפד את קוביות הגבינה בבית? האם זה יפגע בטעם אם השיפודים יושמו על האש שעה - שעתיים לאחר שהכנתי אותם? אשמח גם אם תוכל להמליץ לי על תוצרת מסוימת.
 

nIcKiTa

New member
למה רק משהו אחד?

הייתה רוצה לבוא לאירוע, ולאכול כל היום גבינה? יש בסופר מקרר תקנה לו המבורגרים צמחוניים (זה ממש טעים) נקנקיות צמחוניות שירגיש אחד מכולם! חן
 

barzik

New member
נראה כמה זה יעלה

כעקרון יש לנו תקציב מוגבל. והבעיה היא שאוכלי הבשר המדמם והנא לא יסכימו לאכול דברים צמחוניים (לא תתני להם בשר והם ישימו אותי על האש..
). קשה להיות צמחוני...
אני ממש מרחם עליו, אבל זו הבחירה שלו, לא?
 

smochkin

New member
אבל אני בת!

לא. ממש לא. אפשר להכין מראש רק נראה לי שזה צריך מקרר או משהו אתה יכול לקחת צידנית עם קרחומים. תוצרת? אני לא יודעת בדיוק. אני רק יודעת שגבינת חלומי היא די יקרה בחבילה יחסית לכמות גבינה שיש בה אז אולי במעדניה במשקל זה יוצא יותר זול. העניין עם טבעולים הוא שהם באים בחבילה די גדולה ולצמחוני אחד זה לא ממש ישתלם לך.... אז אולי תמצא מקום שמוכרים בתפזורת או שתהיה ממש ממש לא נחמד ותבקש ממנו להביא טבעול מהבית.... או שתמצא מישהו צמחוני שילווה לך טבעול אחד או שניים.... שופעת רעיונות אני הא? איפה אתה גר אולי אני אתן לך כמה? :) ייאלה שיהיה בהצלחה בכל מקרה!
 

barzik

New member
אה.. מצטער, לא ידעתי שאת בת ../images/Emo3.gif

תודה רבה על המידע! כנראה שאבחר בסוף באופציית הגבינה - (דווקא בכלל לא יקר!
6.6 ש"ח למאה גרם - לפי נטסל). נוסיף לו כמה שיפודי ירקות והוא יוכל להרגיש כמו כולם... למרות שבטח ריח הבשר הנצלה יפריע לו במעט להנות מהחגיגה הכללית. אגב, אם אני אצלה לו שניצל תרד של טבעול - זה יהיה טעים? כמובן שעכשיו יש לי בעיה עם שומר הכשרות היחידי בפורום טולקין שבטח תהיה לו בעיה לאכול בשר שנצלה על רשת שבה נצלתה קודם לכן גבינה....
ככה זה בחיים, תמיד עובדים קשה הרבה יותר בשביל המיעוט.
 

smochkin

New member
אבל 100 גרם זה ממש כלום...

כי הקוביות צריכות להיות די גדולות בשביל שיהיה מספיק טעם... אני נורא לא אוהבת שניצל תרד.... זה כבר טעם אישי שלו... וגם לגבי הרשת, אני לא בטוחה שהחבר הצמחוני שלך בעצמו יסכים לאכול מרשת שנצלה עליה קודם בשר..... נראה לי שעדיך לקחת את אופציית השיפוד והמדורה ואו. מסובכים חייהם של הצמחונים הא? בבקשה!!
 

barzik

New member
נקנה יותר! ../images/Emo13.gif

מה שטוב בשיפודים האלו, שכולם יכולים לאכול ולהנות מהם. בניגוד לבשר מלאכותי זה או אחר... אגב, יש בעיה לצמחונים לבשל בכלים (נקיים) שבושלו בהם מאכלים בשריים?
 

Weird Eyal 21

New member
אני אישית

חזרתי לא מזזמן להיות צימחוני ואמא שלי הצטרפה אליי אבל חבר שלה אוכל בשר...הוא אאוהב לעשות דווקא ומשתמש כמעט רק במוצרים שנוסו על בעליי חיים... אני אין לי ברירה אז אני שוטף טוב טוב את המחבת,סיר,מצלחת,סכו"ם ומחליף ניר כסף בטוסטר אובן אבל אין ברירה אי אפשר להחזיק מערכת כלים נפרדת
 

smochkin

New member
ולי אישית

יש בעיה גדולה מאוד עם זה. למשל יש לי מחבת משלי שבבית יודעים שלא עושים בה בשר, וכלים שהיה בהם בשר פעם אני משתדלת לא לאכול מהם. זה די מגעיל אותי לאכול מכלי שאני יודעת שהיה בו פעם בשר... בטח לך זה נראה די דבילי הא?
 

barzik

New member
דווקא לא

אני משתדל שלא לשפוט אנשים ובמיוחד אמונות ועמדות מוסריות שונות משלי. עכשיו אני צריך לארגן גם גריל מיוחד לצמחוני היקר... אבוי... לפחות זה פותר לי את הבעיה עם זה ששומר כשרות. ואגב, יהיו לו שם נקניקיות צמחוניות - חבר שלי אמר לי שאפילו הטעם די דומה (למרות שהוא הזהיר אותי מההמבורגר הצמחי). תשמעו, יש עוד הגבלות שיש על צמחונים שאני עלול לעבור עליהם בקומזיץ המדובר? כל פעם מסתבר לי שיש מוקשים ופחים חדשים שאני עלול לפגוע בהם... צמחונים יכולים לשתות בירה ויין חם, נכון?
 

Weird Eyal 21

New member
רק לידע כללי

אם הייתי יכול הייתי מארגן לי מערכת כלים משלי רק לדברים צימחוניים שלא נגע בזה אף פעם בשר.... אבל יש לי אמא שמחליטה מה עושים בבית....
 

smochkin

New member
ממממ...

אני לא חושבת שיש עוד משהו שאתה צריך לדעת... וכן אנחנו שותים יין ובירה אנחנו לא ניאנדרתלים תודה רבה לך! הדבר הכי פשוט לעשות לדעתי זה או לקחת נייר אלומיניום, או לקנות רשת חד פעמית, או כמו שכבר הצעתי לך, פשוט לשים את הנקניקיות/גבינה על שיפודי עץ ולבשל באש של המדורה ולא על מנגל. רואה? להכל נמצא פתרון בסופו של דבר. נראה לי שעולם חדש נגלה בפניך פתאום הא? נ.ב. גם אם הייתי יכולה גם אני הייתי מארגנת לי כלים שהם צמחוניים בלבד... אבל בבית של ההורים מה לעשות ואי אפשר. רק כשנגור לבד אולי זה יתאפשר.
 

Talia E

New member
לאאאאא אלומיניום!

ממש לא מודעים לזה בארץ, אבל באירופה כל ילד יודע שאלומיניום מזיק לאיכות הסביבה בצורה איומה! כשהוא מגיע למזבלות ושורפים אותו הוא משחרר חומרים רעילים מאד, שהורסים את האוזון ועוד... מה גם שהוא לא מתפרק לגמרי... כנראה שהוא אפילו גרוע יותר מפלסטיק... חוץ מזה, רק כדי לסבר את האוזן, אלומיניום משחרר עם החום (כמובן שמדורה זה דבר חם), חומרים רעילים לתוך המזון. לכן - מומלץ בחום להתרחק מסירי אלומיניום (יש הרבה כאלה, מוכרים אותם יחסית בזול) וודאי וודאי שגם מבישול בנייר אלומיניום. במקום זאת רצוי להשתמש במוצרי ברזל (אמנם דורש הרבה יותר טיפול; שימון וכיו"ב כדי שלא יחליד, אבל הרבה יותר בריא). אגב, גם טפלון הוא למעשה פלסטיק, שמתפרק אף הוא לתוך המזון, בייחוד בחום.
 
למעלה