שלום רב לכל הצמחונים והטבעונים

barzik

New member
מה?!? ../images/Emo2.gif

אז עכשיו גם אני לא אוכל להכין לו אוכל על רשת חד פעמית מאלומיניום?!? ומה על היין החם, הסיידר והקפה שמבשלים בסירים מעל המדורה? ומה על קרטושקס שעוטפים אותם בנייר אלומיניום? ואגב, נכון שטפלון מתפרק לעיתים, אך מחקרים קליניים (לפחות על פי "הארץ" שפרסם אותם) גילה שהם עוברים ויוצאים מהגוף ללא פגע - אולי דין טפלון כדין אלומיניום שמשתמשים בו שנים רבות במטבח ללא נזק נראה לעין?
 

Talia E

New member
אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה

אני רק הבאתי את המידע. אני יודעת שאני נמנעת משימוש באלומיניום לצורך הבריאות שלי ואיכות הסביבה, אבל זה הגוף שלכם והחלטה שלכם אם לאכול קרטושקס באלומיניום או לא... לגבי הנזק הנראה לעין: לוקח שנים רבות עד שנזק מסוג צבירת רעלים מתגלה; נוטים לחשוב על נזק בכיוון של סרטן, אך זה לא הנזק היחיד שקורה לגוף כתוצאה מהרעלה. יש הרבה הרבה יותר סרטן בתקופתנו מאשר לפני 100 שנה, גברים ונשים גם פוריים פחות (איכות הזרע והאון המיני יורדים) ועוד... אני מניחה שהגורמים לכך הם משולבים (זיהום סביבה, אורח חיים וכו´), אני משתדלת להמנע ממה שאני יכולה, יודעת ומוכנה (למשל, אני יודעת שהיה עדיף לי כנראה לחיות בכפר ולא בעיר המזוהמת, אבל אני לא מוכנה...). זהו, אתם מוזמנים להמשיך לברר ולהרחיב את הידע של כולנו. את המידע שהגיע אליי העברתי אליכם, וכעת, כמו תמיד, הבחירה היא בידי כולנו.
 

Talia E

New member
אגב,

הסירים שאמרת שאתם משתמשים בהם מעל למדורה לא חייבים להיות מאלומיניום; הרבה מהסירים שמשתמשים בהם הם מנירוסטה. בד"כ זה חרוט איפשהו על הסיר (באנגלית - Stainless Steel).
 

smochkin

New member
ואוווו

זה כבר אני לא יודעת..... מבחינה צמחונית לפחות אין בעיה עם הסירים אם לא בושל בהם בשר ועם האלומיניום עד עכשיו לא ידעתי שיש בעיה..... באמת החלטה שלך!! :)
 

Weird Eyal 21

New member
רגע!!

אז מה אני אמור לשים על הנרגילה אם לא אלומיניום???? ניסיתי פעם בלי אלומיניום....זה גמר לי את הגרון....
 

smochkin

New member
עוד רעיון למה אפשר לקחת לברביקיו

תיקח קלחי תירס מבושלים ואפשר לקלות אותם על האש! מה אתה אומר?
 

barzik

New member
רעיון מצויין!

איך לא חשבתי על זה?!? גם טעים וגם מתאים לכולם (תשעים וחמישה אחוזים ממשתתפי פורום טולקין שלא מוכנים לשמוע על מפגש פורום שלא כולל בשר בכמויות אדירות). ממש תודה!!!
 

אפרת_ח

New member
אהרוני טוען שאפשר לעשות פטריות

פורטבלו (פטריות ענקיות שנמצאות בסופר במקרר של הירקות המיוחדים) על גריל, כמו שעושים בשר. עד כמה שאני זוכרת את טולקין, פטריות אהובות על ההוביטים
 

smochkin

New member
בסופר

יש חבילות של תירס קפוא, לא פחות טעים מטרי, שבא בצורה של 10 חצאי תירסים קטנים כאלה. ולוקח כולה 10 דקות לבשל... איזה רעיונות הולכים פה הא?
 

barzik

New member
ואפשר לשים אותו ישר על המנגל?

או שצריך לבשל אותו קודם במים? כי אם כן אזי הלוגיסטיקה תהיה בעייתית למדי...
אגב, בסוף הוחלט על תפריט המערב נקניקיות צמחוניות (אחד מחברי הפורום גילה כמה כאלו במעמקי הפריזר שלו) ושיפודי ירקות. אגב - כשהצעתי בשיחה פנימית (אולי בגלל שהושפעתי מהשהות בפורום זה
) לחלק מחברי הפורום שתפריט הקומזיץ יהיה צמחוני - הם איימו עלי שאם לא יהיה בשר - הם ישתמשו בי כמקור בשר זול וזמין... אז כנראה שחבר הפורום הצמחוני יאלץ לסבול ממראה הבשר המדמם הנצלה על המנגל...
 

smochkin

New member
צריך לבשל קודם

למה לוגיסטיקה בעייתית? מבשלים, וכשזה מוכן מספיגים את המים מכניסים לקופסה ולוקחים למנגל. פשוט וקל!!
 

ק א ר ן

New member
זה לא חברי במיוחד מצידך...../images/Emo80.gif

אם היית ג´נטלמן היית מציע את חייך במקום חיי הפרה. במקום, אתה בוחר לעמוד בצד, ולראות את השחיטה, את הזוועה ! ! ! (צוחקת, תעשה מה שהמצפון שלך מורה לך לעשות)
 
המבורגר צמחוני פיצוץ על האש!

טרסט מי!! אני חיה על זה וזהיוצא ממש טעים חוץ מזה נקנקיות של טבעול ואתה יכול לשנות שניצל
 
למעלה