שלום רב, שאלה די דחופה

רומאו22

New member
שלום רב, שאלה די דחופה

שלום רב, היום בבוקר התעוררנו אני ובני משפחתי מעשן שיצא ממכשירי חשמל, כשהסתכלנו התברר לנו שכל מכשירי החשמל בדירה נשרפו לחלוטין ורב השקעים. לאחר התייעצות עם מספר חשמלאים כנראה התקלה נבעה באשמת חברת חשמל שגרמה להעלת מתח באזור. לציין, שלכל דיירי הבניין המצב דומה ולא רק בדירה שלנו. השאלה שלי, איך אני מתנהל מול חברת חשמל? האם להזמין שמאי מטעמי ולתבוע בבית משפט או האם הם שולחים שמאי ומציאים סכום פיצוי שאמור לכסות את הנזקים אם בכלל? אודה מאוד על תשובה.

תשובה

יש לפנות בדחיפות לחברת החשמל ולדרוש שנציג מטעמם יגיע על מנת לבחון העניין. שמעתי כבר על מקרים דומים שבהם העניין הסתיים לאחר שנציג של חברת החשמל הגיע, בחן, קבע ולאחר שהושגה הסכמה בנוגע לעלות המכשירים שניזוקו חברת החשמל שילמה. חובה לתעד הכל - את המכשירים שניזוקו וכן את יתר הנזקים לבית, הפניות לחברת החשמל וכו'. אם חברת החשמל לא פועלת במהירות ראויה, אפשר להביא חשמלאי מטעמכם שיבחן העניין וימסור חוות דעתו. אם תהיינה מחלוקות בנוגע לעלות הציוד תוכלו להזמין שמאי מטעמכם שישום את הנזק. אם חברת החשמל תתנער, ניתן יהיה להביא העניין בפני בית המשפט, ואז תזדקקו לכמה שיותר הוכחות, באשר לעצם קרות הנזק, אחריות חברת החשמל ושיעור הנזק.

למעלה