שלום רב

שלום רב

אני נוהג ברכב חברה. היום צילצל שוטר ממשטרת תנועה בתל אביב ושאל מי נוהג ברכב מספר..... (הרכב בו אני נוהג) המנהל שלי לא מסר פרטים וסיפר לי על כך. חייגתי למשטרת התנועה בתל אביב והזדהתי, אמרתי שהרכב לא ננהג רק על ידי אלא ע"י עוד נהגים. וכן שאלתי מה העבירה... בתחילה הוא לא רצה לתת תשובה אך לאחר מכן אמר שלפי מה שהוא זוכר יש תמונה ואני מצולם..... לאחר שיחה נוספת הוא אמר שאני נהגתי נהיגה פרועה, עקיפה ומעבר נתיבים וכו'... שאלתי האם אני מצולם??? האם שוטר תפס אותי... מסתבר שמישהו כנראה צילם עם הפלאפון שלו אותי והתלונן וכרגע אני מזומן לחקירה. שאלתי האם אני יכול להחקר בטלפון ונאמר לי שאני חייב להגיע לחקירה. האם אזרח מצלם קביל ??? האם בוס חייב לדווח למשטרה על הנהג (כי הבנתי שלא), וכך רק יגיע דו"ח למשרד אך לא יירשמו נקודות. מה אני אמור לעשות במצב כזה ????? תודה רבה

be_roo

New member
כל אזרח יכול להגיש תלונה על אזרח אחר העובר

עבירה, גם עבירות תנועה. כמו בכל תלונה, המשטרה אמורה לחקור ולהחליט האם יש מקום להגיש כתב אישום. נכון לעכשיו ה"נאשם" הוא בעל הרכב, כלומר החברה. אם לא יהיה נהג שיקח אחריות, מי שיחקר הוא בעלי/מנהל החברה.

מעט קריאה בנט...

הבנתי שהבוס שלי יכול להגיד שהוא לא יכול לדעת מי נהג ברכב... ואז נשלח (אם יוחלט) דו"ח לחברה. האם נכון הדבר ?

be_roo

New member
היות ומדובר תלונת אזרח ולא בעבירה שתועדה

ע"י שוטר או מכשור משטרתי, ההליך מורכב יותר. המשטרה לא מפיקה באופן אוטומטי דו"ח מכל תלונת אזרח. היא קודם חוקרת את הצדדים. אם הבוס שלך לא יספק את שם הנהג הוא זה שיצטרך להחקר בעצמו. אם הוא מוכן לזה, זכותו.

הבוס שאל את קצין הרכב

קצין הרכב אמר שמשטרת ישראל יודעת למצוא אנשים כשהיא צריכה ומעט תמוהה שפנו כך בטלפון. ולכן הונחה הבוס להתעלם מבקשת השוטר האם אני לוקח סיכון ? מה קורה אם לא יודעים מי הנהג ??? אין רישום מדוייק ולא ניתן להוכיח מי הנהג ...? על מה יחקר הבוס ? הוא כלל לא עבד בחברה בתקופה זו הוא מנהל חדש. אילו סיכונים הוא נוטל ? יש למישהו ניסיון עם סיפור דומה ?

למעלה