שלום רב,

pokerface17

New member
שלום רב,

היום נסעתי לי לתומי ברחובות תל אביב ולפתע עברה לידי משטרה ועקפה אותי, לאחר שעקפה אותי עצרה לפתע במסלול שמשמאלי לפני מעבר חצייה ואני המשכתי בלי לעצור במסלול מימינה ופתאום אני קולט שהיא עצרה להולכי רגל אבל את זה יכולתי לראות רק אחרי שהם עברו חצי מעבר כי לא היה טווח ראיה מספיק לדעתי השוטרת אמרה לי לעצור בצד ונתנה לי דו"ח 500 ש"ח + 4 נקודות ואמרה שהייתה יכולה לתת לי משפט אם הייתה רוצה אך היה לא תעשה זאת כי אין לי אף עבירת תנועה. האם שווה לשלם את הקנס ולסתום את הפה או לנסות לערער איכשהו בעניין? השאלה בעצם אם יש לי מה להפסיד ?

raanansh

New member
דעתי האישית

יש סיכוי רב שבמשפט תפסיד ועונשך יוחמר.לך על זה. זה פשוט מפחיד לדעת שיש מישהו כמוך על הכביש שלא מודע לכך שיש בארץ הזו הולכי רגל שיש להם עדיין זכות קדימה על פני מכונית בכביש.

pokerface17

New member
אני מבין שאתה שוטר..

ואל תשפוט בנאדם לפני שאתה בכלל מכיר את המקרה.. אני שואל שאלה כזו כדי לדעת להבא מה לעשות במקרה שאולי השוטר באמת טעה ולא כמו הפעם שאני טעיתי.

raanansh

New member
אני לא שוטר

אבל אני נותן את דעתי בהתאם לתאור שלך. מתוך התאור עולה שלא נתת זכות קדימה במעבר חצייה להולכי רגל, סיכנת את חייהם ויצאת בזול. אם קצת תחשוב על זה יותר אולי תבין שהמסר העיקרי שמה שפסול בהתנהלות שלך הוא שאתה מסתכל קודם כל על איך אתה על הכביש, אחרי כן איך מכוניות אחרות על הכביש ורק בסוף אתה מתייחס להולכי רגל, לא? הרי קודם עברת את הניידת , רק אחרי כן שמת לב שהיא עצרה לפני המעבר חצייה ורק לבסוף שמת לב שהיא עצרה בגלל הולכי רגל. איך לדעתי צריכים להיות הדברים ? היית יכול לראות בשלב מסויים את הולכי הרגל ליד המעבר חצייה (זה יכול להיות 50 מטר לפני שהגעת למעבר חצייה ויכול להיות גם 20), היית היית מסתכלך לראות איך המכונית בנתיב לידך ומאחוריך מתנהגת, האם היא שומרת מרחק ויכולה לבלום, ואז היית עוצר את האוטו ונותן זכות קדימה להולכי הרגל. נקודת מבט שונה על הנהיגה שלך היתה חוסכת לך את הקנס והנקודות.

asherarbel

New member
הולכי רגל

אין שום הוראה הנותנת זכות קדימה להולכי רגל כל שצריך הוא לתת להם לחצות בבטחה ומבלי לסכן את אורח החצייה לאור הנתונים שהובאו בשאלה ל א הייתי ממליץ לפנות לבית המשפט

לא שווה לערער, אכן יצאת בזול..

נורא קשה לתקוף אמינות שוטר בביהמ"ש, בטח במקרה כמו שלך בו השוטרת עצמה עשתה את מה שהיא ציפתה ממך והיתה בעצם שותפה לאירוע ולא רק צופה מהצד..

למעלה