פג התוקף לרשיון הנהיגה שלי לפני יותר משנה. איך ולמי עליי לפנות בכדי לחדש? מה יהיה עליי לעשות? שיעורי נהיגה מחדש כמו ילד בן 17 ותיאוריה או משהו אחר? אשמח לעזרתכם
תודה
1. משרד הרישוי באמצעות הגעה אישית, טלפון, פקס, מכתב רגיל, מכתב רשום, אימייל, יונת דואר, סימני עשן או מורס (לא בטוח שהטלגרף שלהם עדיין מחובר)
2. טסט ותאוריה
3. כן
עצה - סע בתחבורה ציבורית למשרד הרישוי או שתצטרך להסביר לשופט מיני הסברים
נתקלתי כבר במקרים שהרשיון חודש גם לאחר שלא היה בתוקף למעלה משנה (זה היה כרוך בהוצאת רשיונות זמניים בהתחלה ואחר כך כל פעם לפני חידוש לא נשלח רשיון אלא רק לאחר פניה למשרד הרישוי.
ואמרו לי בכלל שלפני התיאוריה והטסט עליי לגשת לקורס רענון, התקשרתי לקורס וקבעתי לאמצע חודש הבא. כלומר עד שאסיים את הקורס אין מה לדבר על תיאוריה וטסט מן הסתם נכון?
לגבי עניין הרשיונות הזמניים - לא הציעו לי שום דבר כזה.. איך נתקלת בדיוק במקרים כאלה ומה היו הסיבות? אולי שווה לי לפנות אליהם שוב ולבקש?
תודה
במקרים שנוכחתי בהם היו של בעלי רשיון למעלה מ 10 שנים והפקיעה היתה כמה ימים מעל שנה (שינוי כתובת כך שלא הגיע הרשיון החדש בצרוף לאי בדיקה שוטפת של תאריך הפקיעה), מקרה אחר של שהות בחו"ל ופקיעת הרשיון הישראלי אבל החזקת רשיון זר תקף.