שלום, שאלה בשביל האיש שלי

מצב
הנושא נעול.

בּזוּקה

New member

הוא עובד במקום עבודתו שנה וחצי כמעט. במהלך כל הזמן הזה הורידו לו מהמשכורת ביטוח מנהלים, מבלי להחתימו על שום טופס או אישור כלשהו. השבוע נותן לו הבוס פתאום טפסים לחתימה על אישור לביטוח מנהלים רטרואקטיבי. אני יודעת שזה לא חוקי. האם אני צודקת? מה עליו לעשות? לחתום? לא לחתום?.... תודה וערב טוב.

בּזוּקה

New member
מקפיצה

הוא עובד במקום עבודתו שנה וחצי כמעט. במהלך כל הזמן הזה הורידו לו מהמשכורת ביטוח מנהלים, מבלי להחתימו על שום טופס או אישור כלשהו. השבוע נותן לו הבוס פתאום טפסים לחתימה על אישור לביטוח מנהלים רטרואקטיבי. אני יודעת שזה לא חוקי. האם אני צודקת? מה עליו לעשות? לחתום? לא לחתום?.... תודה וערב טוב.
מקפיצה
בבקשה תשובה, זה די דחוף... תודה.

מה שחשוב זה שהמעביד העביר את

מה שחשוב זה שהמעביד העביר את
הכספים לביטוח המנהלים. לא רואה בעיה לחתום רטרואקטיבית. המליצי לבעלך לפנות לקופה ולבקש דוח סטטוס של ההפרשות בכדי שניתן יהיה לודא שאכן בוצעו ההפרשות.

שיר ורד

New member
זה כנראה חוקי

זה כנראה חוקי
אבל היתה כאן רשלנות של המעסיק , של בעלך ושל סוכן חברת הביטוח.(כולם ביחד). לפני שחותמים, כדאי לבדוק שאין הפתעות לרעה. לבדוק מהן הפרשות המעסיק והעובד ולהשוות למה שסוכם בחוזה העבודה. רוב המומחים טוענים שעדיף ךהפריש לקרן פנסיה מאשר לביטוח מנהלים, אם המעביד מסכים ואם זה עדיין רלבנטי , לבחון את האפשרות להעברת הכספים לקרן פנסיה. לבדוק היכן נמצאים הכספים, לדעתי הם עדיין תקועים אצל סוכן הביטוח. ייתכן שדחוף לסגור את הנושא. אנחנו בתחילת שנת מס ויש תאריך יעד שאחריו הקופה/ביטוח לא יכול לקבל הפרשים בגין השנה שעברה. (כמדומני שזה היה ב 15/1 אבל יתכן שזה עד ל 31).

מצב
הנושא נעול.
למעלה