שלום, שאלה לא שגרתית לי אליכם...

The Jenny

New member
שלום, שאלה לא שגרתית לי אליכם...

שלום :) אודה לכם מאוד אם תעזרו לי... אני לומדת בי"א בתיכון ברחובות, והשכבה שלי יוצאת למסע לפולין בסוף פברואר. המסע הזה מאוד חשוב עבורי, ובמשך שנים תכננתי את היציאה שלי למסע, אבל השנה קיבלתי החלטה לא לנסוע. ההחלטה שלי נבעה מכך שהתאכזבתי מאוד מהאופן שבו ביה"ס שלי מארגן את המסע (ארגון המבוסס על חוסר כבוד וקטנוניות). הגעתי למסקנה שאת המסע הזה, שיש לו תפקיד חשוב מאוד בחיי, אני רוצה לחוות בדרך אחרת, בצורה אמיתית. זה הוביל אותי לעזוב את המשלחת ולהתחיל לארגן משלחת עצמאית (דיברתי עם חברת נסיעות שמתמחה במסעות לפולין, שתדאג לאבטחה, נסיעות, מדריך צמוד וכל מה שצריך במסע, ומהבחינה הזאת, המסע שברצוני לארגן לא נופל מהמסע המאורגן ע"י ביה"ס). יש צורך ב10 אנשים, פחות או יותר, בשביל לצאת למסע, והבעיה היחידה היא שקבוצת האנשים שאספתי למסע התפרקה, משום שעם הזמן כולם החליטו שהמסע לפולין לא מתאים להם. רציתי לשאול אתכם, יש לכם אולי רעיון איך ניתן ליצור קשר עם צעירים המעוניינים לצאת למסע לפולין מחוץ למסגרת בית ספרם, או פשוט אנשים שהיו רוצים לעבור את המסע החשוב הזה? יש בפורום אולי מישהו שאירגן משלחת עצמאית לפולין? תודה רבה על העזרה... :)

gold ayelet

New member
תגובה..

תקשיבי מה שאת מנסה לארגן זה באמת דבר טוב וכל הכבוד אבל אם את לא מצליחה לאסוף אנשים שאת מכירה ואת רוצה רק 10 כבר עדיף לך לנסוע עם ביה"ס. כי באמת עם הרבה אנשים זה חוויה יותר גדולה וזה גם החברים שלך... ולמרות שהארגון נראה לך קטנוני ,לא יודעת למה אשמח אם תפרטי, אז מה! העיקר המסע עצמו! בסוף את תמצאי את עצמך יושבת בבית ובוכה כי לא מצאת אנשים וההרשמה למסע כבר נגמרה!! באמת שזה חשוב לנסוע בגיל הזה עם הרבה אנשים ואנשים שאת מכירה.. את תחווי את המסע בצורה יותר מרגשת אם זה יהיה הרבה אנשים כי לא רק המדריכים עושים את המסע.. מה עם הטקסים הסיפורים האישיים של כל אחד, זה לא דברים שיהיו לך עם 10 אנשים! את אולי עכשיו תגידי טוב היא בכלל לא מבינה (בכל הקטע של הארגון של הביה"ס) ואני באמת לא מבינה כי אצלינו הארגון היה מעולה והיו לנו מדריכים באמת באמת מעולים!! וצורת ההדרכה היתה שונה ולא נראה לי שהרבה אנשים פה עברו הדרכה כזאת... אבל אני כן מבינה שאם אני הייתי נוסעת עם רק 10 אנשים ועוד אנשים שאני לא מכירה אז.. לא יודעת זה פשוט לא זה! וחוץ מזה שאם את מארגנת הכל את צריכה להיות אחראית על הלינה , אוכל ,טיסה נסיעות הכל!!! ואת תהיי עסוקה בזה בכלל לא יהיה לך זמן לחשוב קצת על התוכן והמשמעות של המסע.. וגם שכחתי להוסיף כל הצופרים והטקסים והכל1! חייבים בשביל זה את החברות את הביה"ס... ורק בשביל להמחיש לך כמה זה חשוב לצאת הרבה אני יעלה כאן כמה תמונות... ופשוט תסתכלי ומקווה שתביני יאלה רוצי להירשם למסע מהביה"ס!

gold ayelet

New member
טוב עכשיו תדמייני 10 אנשים..

יש לי תמונה יותר טובה בבית הקברות בוורשה יש קבר אחים כזה שעמדנו על המשלחת סביבו אבל אין לי את זה על דיסק חבל... תחשבי אפילו תמונת משלחת לא תהייה לכם! ובכלל נגיד שירים מי ישיר? לא יודעת חייבים הרבה אנשים שיהיה עוצמה!

תקשיבי...

זה נחמד שאת רוצה לקחת את העיינם לידים שלך ומארגנת והכל..ובתור אחת שעשתה המון בארגון המסע..זה אחד הדברים הכי קשים שיש אם זה ההכנה שהיא מאוד חשובה לפני המסע ומי שלא עושה אותה יכול לחזור לארצ אם שיגעון רמה קטנה שיכול להתפתח לדבר מאוד לא טוב! וחצ מזה אם תמצאי 10 אנשים לנסוע איתם זה לא אותו דבר כמו לנסוע עם השכבה שלך. לי אמרו משהו (שבטח אמרו לכל אחד לפני שהוא יצא למסע) הדבר הכי חשוב הוא שברגע שתצטרכי מישהו שיתמוך בך, אוזן/ כתפ (או כל איבר אחר) הוא יהיה שם לכדי לספק לך את זה אם זו חברה ידידה חבר ידיד כל מה שזה לא יהיה.

The Jenny

New member
תודה לכם על התגובות! המשך...

לצערי, את ההרשמה אצלינו כבר פיספסתי, ככה שהעסק אבוד עבורי. זו הייתה בחירה שלקחתי על עצמי, ואני עדיין עומדת מאחוריה... באמת לא נתתי מספיק פירוט לגבי הסיבה שבגללה לא רציתי לנסוע עם ביה"ס. אני יודעת כמה זה חשוב לנסוע עם השכבה והחברים שיתמכו ברגעים הקשים, אבל פשוט האכזבה שלי מהארגון של ביה"ס גרמה לי לפעול די בקיצוניות. הבעיה העיקרית היא שהשנה נרשמו אצלינו יותר מדי תלמידים למסע, וביה"ס החליט לנקוט מדיניות שמטרתה לגרום לחלק מהתלמידים לעזוב את המשלחת, כדי להקל על הארגון. כדי לעשות זאת, היחס לתלמידים הוא יחס מזלזל ולוחמני. ציפיתי למשלחת מגובשת ורצינית, מאוחדת במטרה לצאת למסע הזיכרון, ובמקום זאת ראיתי משלחת שבה מתנהלת מלחמת קיום על הזכות לקחת בה חלק, משלחת בה המורים לא תומכים בתלמידים אלא מנסים לסלקם (ואף לחברה שלי זה מה שקרה- היא נרשמה למשלחת וממש רצתה לנסוע, ובגלל סיבה רפואית לא מוצדקת, על אף אישורים רפואיים שהיו לה, ביה"ס פשוט לא היה מוכן להקשיב לה ומחק אותה אוטומטית מהמשלחת). היו עוד סיבות אירגוניות שגרמו לי לעזוב... אני יודעת שזה היה פזיז, אבל זה מה שהרגשתי באותו הרגע (ואגב, תלמידים רבים אצלינו הרגישו כמוני, אבל לא רצו לפעול בנידון), ומעצם הידיעה שעבורי זה מסע של פעם בחיים, רציתי לעבור אותו אחרת. מה גם, ששני חברים קרובים מאוד שלי לוקחים בוודאות חלק במשלחת העצמאית שאני מנסה לארגן, ככה שהם יהיו לצדי לאורך כל המסלול... אחרי ההסבר הזה, מה דעתכם? ושוב, המון תודה על התגובות! :)

The Jenny

New member
עוד הערה ששכחתי להוסיף...

חברת הנסיעות שיצרתי איתה קשר תדאג לכל העניינים הטכניים (לינה, אוכל, נסיעות ואבטחה צמודה, אפילו לקבוצה כל כך מצומצמת). יהיה גם מדריך צמוד, ואם התוכנית תצא לפועל- הקבוצה הקטנה שלנו תעבור הכנה למסע עם המדריך...

מדריך1

New member
מסע עצמאי

איני יודע את הפרטים ולכן לא אתיחס אליהם, אך יש לי הרבה שאלות. מסע כזה יכול להתקיים רק בחופשות בית ספר ולא בזמן לימודים, כי ניתן יהיה להשעותך מבית ספר על דבר שכזה. חברת נסיעות אולי, בספק רב, יכולה לתת לכם מאבטח, אך בודאי לא יהי כמו במשלחות נוער אחרות שבהם הבטחון הוא מטעם הממשלה, וקשור לבטחון הפולני. הדבר הנוסף הוא המחיר, שיהיה גבוה במיוחד מ-2 טעמים, האחד כי הקבוצה קטנה וזה יכול לייקר את המחיר עד פי שניים, ובחופש הגדול מחירי הטיסות, יקרים ומחירי המלונות עוד יותר, ומה עם הכניסות לאתרים, ההדרכה המקומית שהינה חובה ועוד , ועוד. נראה לי שכאן פעל הרגש ולא השכל. חבל.

The Jenny

New member
אתה צודק,

כאן בהחלט פעל הרגש ולא השכל, אבל זו כנראה אחת מהמגרעות שלי, אני אדם שהולך בעקבות הרגש במקרים האלה. הבטחון לא יהיה קשור לבטחון הפולני, אך יחד עם זאת- אני בטוחה כי יוצאות משלחות לפולין ללא אבטחה ממשלתית וחוזרות בשלום... מחיר? כן, זאת בעיה, אבל לדעתי זה שווה את זה... כך, לפחות, אני הרגשתי, בעקבות מה שהיה לביה"ס שלנו להציע.

gold ayelet

New member
השאלה היא אם אנשים ירצו לשלם כ"כ

הרבה.. או אם בכלל יש להם כ"כ הרבה כסף. למסע הפרטי שלך בזמן שהבית ספר מארגן מסע ביותר זול... ואפילו יש מלגות... (אני מקווה שלפחות את זה הם נותנים או שגם זה לא כדי שפחות אנשים יבואו)

The Jenny

New member
הכסף הוא בעיה, אבל

לדעתי ההשקעה הכספית שווה את זה... אמנם ביה"ס שלנו כן נותן מלגות לתלמידים מסוימים, אבל כל שאר הדברים שהוא עושה ממש מעיקים עליי, ולדעתי ההפרש הכספי זה משהו ששווה להקריב בשביל המסע שאני רוצה לארגן...

מדריך1

New member
אבטחה

את , לצערי, טועה. כל משלחות הנוער שיוצאות במסגרות ארגוני נוער כמו- בתי ספר,תנועות נוער,מתנסים וכו' חייבות באישור משרד החינוך כך, שכולם יוצאים עם אבטחה ממשלתית. אם הייתי חברת נסיעות ,לא הייתי לוקח אחריות לדבר שכזה.

בת משה

New member
ילדה יקרה, את פרח נדיר!

המשיכי להקשיב לקול הפנימי שלך. ישר כח!

gold ayelet

New member
וואי... אוקיי אני מבינה... חרא של

בית ספר! עאלק!! אצלינו רצו שכמה שיותר יבואו יואו אני לא מאמינה!! איזה ביה"ס מפגר!

michalsh33

New member
לדעתי

תנסי לברר בקשר להצטרפות למשלחת מבית ספר אחר למרות הרצון הטוב והנכונות שלך לארגן משלחת עצמאית לפולין אני חושבת שזה יהיה עבורך מעמסה גדולה מדי אצלנו שולחים משלחת יחסית קטנה ואחראים עליה איזה עשרה אנשים ובכל זאת כולם לחוצים ולא הספיקו כל מה שרצו אני לא חושבת שזו תיהיה בעיה להצטרף למשלחת של בית ספר זה בטח פחות בעייתי מאשר לארגן משלחת עצמאית

The Jenny

New member
תודה לך על העצה,

אני בהחלט אבדוק אם קיימת אפשרות כזאת. עם זאת, לדעתי רוב בתי הספר באיזור לא ירצו לקבל תלמידים מבתי ספר אחרים... הצטרפות לקבוצה אחרת היא גם קצת בעייתית, כי זה יכול ליצור חוסר שייכות ומתח בין הקבוצה שלנו לתלמידים האחרים... אני יודעת שזה לא יהיה פשוט בכלל, אבל לדעתי התוצאה תהיה שווה את המאמץ... טרם הרמתי ידיים :) תודה, בכל אופן!

למעלה