שלום,שאלה! (מקווה שזה המקום)

f i n i k s

New member
שלום,שאלה! (מקווה שזה המקום)

לפני מעט זמן ביצעתי תאונה אם הרכב שלי ופגעתי ברכב של אדם אחר. בזמן התאונה לא היה לי ביטוח חובה או כל ביטוח אחר (פג בסוף חודש שעבר). ברוך השם אף אחד לא נפגע אך יש נזק לרכוש. התאונה היא בעיקר באשמתי... יש לי מספר שאלות: 1) האם אני צפוי לכנס כספי כלשהו בלי שום קשר לנזק של התאונה? 2) האם אני צפוי לזימון לבית משפט או משהו בסגנון? 3) האם כדאי לי פשוט לשלם על הנזק לבן אדם בלי לערב ביטוח או כל גורם אחר? 4) ואם בחרתי כן לערב האם זה יקל עליי במשהו? אני יודע שזה חוסר אחריות אבל זה המצב. השמח לעצה! סופ"ש נעים לכולם.

תשובה

ביטוח חובה אינו מבטח נזקי רכוש אלא נזקי גוף בלבד. היעדר ביטוח מקיף או צד ג' משמעו שבעלי הרכב הנפגע עלול לתבוע אותך באופן אישי על נזקי רכבו. אם יש לך אפשרות לסגור את העניין איתו מחוץ לכותלי בית המשפט - אז מומלץ שתעשה את זה. אם הנזק של רכבו גדול או שהוא דורש פיצויי גבוה מדי, תציע לו ללכת יחד עם רכבו למוסך ולבקש הצעת מחיר לתיקון נזקי הפגיעה ותשלם לפי הצעת המחיר. בהתלחה ! עו"ד יניב בקאל

f i n i k s

New member
יכול להיות?

יש סיכוי תכני שיש לי ביטוח מקיף אבל אין לי חובה?? אני יסביר. בעיקרון הפוליסה שלי מתחדשת לבד בעניין הביטוח המקיף אך ביטוח החובה לא כי אני אמור לעבור איזה הליך. אז יש סיכוי שיש לי ביטוח מקיף שיטפל בענייני הנזק שהוא התחדש לבד אך ללא ביטוח חובה?

תשובה

יש סיכוי שחברת הביטוח חידשה לך באופן אוטומטי. תבדוק את חיובי כרטיס האשראי שלך (אם ירדו פרמיות הביטוח) או עם סוכן הביטוח דרכו עשית את הביטוח בפעם האחרונה. בהצלחה ! עו"ד יניב בקאל

למעלה