שלום! שאלה על הסדרה...

אביטל186

New member
אם ניל היה נשאר הסידרה היתה נגמרת.

הכל טוב ויפה זוגות התאחדו. אב ובנו התאחדו.
דרקוואן שנהיה טוב ויאלה ביי.
כל רע אחר שהיה מנסה לתקוף היה מתמודד מול הדרקוואן והסיביאר והאיוול קווין. קיצר נכשל.

אם ניל היה נשאר, הכל היה אותו דבר

הסדרה הייתה ממשיכה באותו מסלול רק עם שינויים קטנים. השליטה היא בידיים של היוצרים, הם תמיד ידאגו שיהיו נבלים חדשים ושיהיה עניין.

זה כמו שעוץ לי התחתן ויכל להיות מאושר אבל נשאר אפל ומתכנן דברים רעים, כי זה מה שהיוצרים רוצים.

עוץ לי לא נהיה טוב בשביל בל והוא לא היה הופך לטוב בשביל ניל.

בכל מקרה היו רעים שתוקפים והיו אלה שנגדם ואלה שבצד שלהם.

אביטל186

New member
לא אני לא חושבת.

במעט זמן שרמפל וניל זכו להיות יחד, רמפל עשה כל מה שניל רצה.
הוא התבטל לחלוטין למענו. הוא לעולם לא היה חוזר להיות רשע.
וביננו, החמצן של הסידרה הזאת זה רמפל.
הוא נבל, מתנהג כנבל, מביא צרות, וצריך להתמודד איתם.
אם הוא בצד של הטובים אף אחד לא יכול עליו.
&nbsp
אגב אני לא מאמינה שלמען בל הוא ישתנה. הקשר שלו עם ניל היה הרבה הרבה הרבה יותר חזק ומשמעותי עבורו.

אני חושב שהחמצן זו גם רג'ינה...

כאשר היא רעה בכל אופן, יחד עם עוץ לי גוץ לי. או לפחות כאשר שניהם פועלים בצורה רעה למען הצד הטוב (כמו בעונה 3). ככה אני אוהב אותם. ואני מאמין שהסדרה הייתה מתקדמת אותו דבר גם עם ניל חי. הרי מה משתנה מאז עונה 2? חוץ מהנבל החצי עונתי, כלום!
וזו כבר הביקורת האישית שלי כלפי הסדרה - היא נכנסה למצב שבו כל דבר חדש הוא די מגלגל עיניים. מלכת הקרח שאף פעם לא ראינו או שמענו עליה? המכשפה הירוקה מארץ עוץ? חפץ מסתורי כזה או אחר, קללה חזקה נוספת? אי אפשר לברוח מזה.
יחד עם זאת, אני עדיין נהנה לצפות בה כנראה בגלל שהספקתי להתחבר לכל הדמויות. אפילו הנרי שגדל (אני אתגעגע לילדון מעונה 1+2), אפילו היפהפייה הנרדמת שלא עושה כלום.

Y. Welis

New member
כמו שציינתי למטה - היוצרים מעדיפים לחדש כל הזמן. בכל מחיר

כולל שיטוח הדמויות הקיימות, שעד כה היו העיקר וזכו לפיתוח. כמו ילד שמשתעמם מצעצוע ורוצה חדש. short span of attention.
&nbsp

אביטל186

New member
הי, מה קורה?

אני מבינה מה אתה אומר בקשר לרגינה התכוונתי למשהו אחר. נכון שרגינה היא דמות מאוד עיקרית אבל לא במובן שרמפל חיוני להתגלגלות הסידרה. הסיפןרים נעים סביב הציר ששמו רמפלסטילסקין. ולא רגינה. החא סיפור עיקרי אומנם אבל הוא עוד אחד מסיפורי רמפל.
וכן אם רמפל לא היה רשע הוא לא היה הורג את זלינה ולא היה קורה מסע הזמן של אמה. ולא היה את סיפור הכובע וממש לא את מלכות האופל המגוחכות.

אם רק ניל היה חי...

אז ליוצרים לא הייתה ברירה ועוץ לי היה טוב ולא היה מסע בזמן וכל העלילות שבהמשך היו נופלות כמו דומינו... נכון?

אז זהו שטלוויזיה
לא עובדת ככה.

אם הם רוצים שעוץ לי ישאר רשע
הוא ישאר רשע עם ניל או בלעדיו, ניל פשוט היה ממשיך להיות מתוסכל ממנו
ועוץ לי היה מסתיר ממנו דברים.

אם הם רוצים את זלינה מתה
הם ימצאו דרכים להרוג אותה, אפילו עדיין ע"י עוץ לי בעצמו
רק עם סיבה אחרת, למשל זלינה הייתה מנסה לפגוע בבל/ניל/הנרי או מנסה להסית אותם נגדו
והוא היה מתנקם בה.

אם הם רוצים מסע בזמן, יהיה מסע בזמן, ותחזור מריאן, ואחרי חצי עונה יחליטו שהיא זלינה
ובינתיים יככבו אלסה ואנה ועלילת פרוזן
בדיוק כמו שמתוכנן.

אם הם רוצים שאיזושהיא דמות רעה תעשה איזשהוא מעשה רע, והם איבדו את המניע למעשה, הם יחליפו אותו במניע אחר. המעשה עדיין יקרה.

יש ליוצרים 100% שליטה על הסדרה
הם יכולים לשחק עם הפרטים והזוגות
והדמויות לפי רצון הקהל, ועדיין לכוון הכול ככה שהעלילות העיקריות ילכו בדיוק לאן שהם רוצים שילכו.

הם לא יתנו לדמות אחת (ניל
) שנפטרו ממנה בגלל חוסר פופולריות שלה מול פופולריות עולה של דמות אחרת (הוק
) להגביל אותם, מהסיבה הפשוטה שהם לא צריכים לתת לה להגביל אותם.

Y. Welis

New member
צודק. ולעזאזל כל השאר - האמינות, האינטגריטי, ההגיון, הכתיבה

niviri

New member
מסכימה לגמרי

אני מאמינה שהוא באמת אוהב את בל אבל אין מה להשוות עם מה שהוא מרגיש לניל. היו חייבים להרוג אותו בשביל שגולד יחזור לדרכיו הרעות (כלומר, מה זה היו חייבים? ברור שהם יכולים לכתוב מה שבא להם, אבל זה היה מאוד לא אמין אחרת).
וזו הסיבה היחידה שאני משלימה עם המוות שלו, למרות שמאוד אהבתי אותו ורציתי אותו עם אמה

&nbsp
ועם זאת, זה עדיין לא סותר את הדיעה שהם הרגו אותו בשביל שאמה והוק יהיו ביחד. יכול מאוד להיות (ולי אישית מאוד הגיוני) שהם ראו בזה להרוג 2 ציפורים (=ניל אחד) במכה.

שאלה על פרק 12 בעונה 4

לא יודע אם זה ספוילר אז ליתר ביטחון. זה הפרק האחרון שאני ראיתי ד"א אז לא לספר מעבר לזה בבקשה.
בפרק 12 כאשר הדמויות חוצות את גבול העיירה, אין קסם. לגיטימי. אבל למה הם לא רואים את סטוריבוק? בעונה השניה כאשר בל יצאה היא איבדה את הזכרון אבל הצליחה לחזור חזרה. ולמה הם לא מאבדים זיכרון? מה קרה כי כנראה שכחתי משהו.

אביטל186

New member
שבוע טוב לך

בכל קללה שמוטלת על העיירה כל פעם קורה משהו אחר.
פעם מי שיוצא קורה לו משהו רע. פעם מאבדים את הזיכרון . פעם נהפכים לקופים. ופעם אא לחזור לעיירה יותר לעולם.לכן כבר לא רואים אותה יותר.
אגב זה ממש לא ספוילר. אנחנו מסמנעם ספוילר על מה שמקדים את השידור ביס סטלויזיה.
כרגע זה עומד על פרק 19.
כל חמישי בערב זה משודר.
ובימי שני נמצא באתרים ברשת.

אני נמצא בפורום טלוויזיה...

ושם כותבים ספוילר על כל דבר כולל תוכניות ריאלטי ישראליות. אז אני כבר לא יודע מה זה ספוילר פה. אבל תודה.
ותודה על התשובה. מעניין אם היוצרים מודעים לכך שזה מאוד מבלבל...

אביטל186

New member
בקשה אין על מה :)

אתה צודק כדאי שאני אכתוב את זה מחדש לכל מי שלא יודע מתי כותבים ספוילר ואיך.
היוצרים אוהבים לבלבל לפי דעתי כדי שנתעסק בהבנה של הסידרה שעות נוספות..

למעלה