שלום...... שאלה

שלום...... שאלה

אם הגשתי בקשה לפטנט וחלק מהתביעות קיימות או אינן ניתנות לאימות זה מבטל את אופי האמצאה לחלוטין? אם תביעה שלי היא לא ניתנת להוכחה טכנוגלוגית בהיבט שלה למשל מכשיר ג'י פי אס למיקום טוסטר, והטכנולוגיה לא מפורטת מספיק או מדוייקת מספיק נניח ציינתי שיש קלט ע"ג הטוסטר אבל לא ציינתי למשל באיזה מכשירים הוא תומך האם זאת "תביעה" כללית מדי?, או שאני פשוט יכול להגיד ע"י כל טכנולוגיה שקיימת (בין היא ג'י פי אס או לא) ואז אני מרחיב את היקף התביעה אבל עלול להסתכן בפסילת הפטנט. איך מתייחסים לסוגיה הזאת עורכי פטנטים תודה?

תביעות בפטנט

שלום בובי ולנטינו, מתוך הנחה שכוונתך לתביעות שאינן חדשות, יתכן והדבר יפגע בפטנטביליות האמצאה. אם התביעות אינן ניתנות לאימות, או לא מפורטות דיין או לא מדוייקות דיין, ניתן יהיה לטעון כי בעל מקצוע סביר בתחום, לא יכול היה להבין את אופן עבודת האמצאה ולפיכך עלול להפגע אלמנט ההתקדמות האמצאתית. יתר השאלות שלך צריכות להבחן לגופן, דבר שצריך להעשות על ידי עורך פטנטים שקרא את התביעות הספציפיות. בברכה, אפלפלד זר פישר עורכי דין ועורכי פטנטים

dick van dyke

New member
עשית סלט

התביעות נדרשות לנבוע באופן סביר מהפירוט - זאת לפי דרישת סעיף 13 לחוק. והפירוט? הוא צריך לבאר את אופן ודרכי הביצוע, לפי סעיף 12. דהיינו, אם "בעל מקצוע סביר בתחום, לא יכול היה להבין את אופן עבודת האמצאה" דרישת סעיף 12 לא התמלאה, בלי קשר להתקדמות המצאתית (סעיף 5). בנוסף אם התביעות "לא ניתנות לאימות" כלומר יש לבוחן יסוד סביר לחשוד שהאמצאה אינה למעשה משיגה את המטרה הוא עשוי להעלות השגה לפי סעיף 3 - חוסר תועלת/אי-ישימות תעשייתית. חבל שאתה לא מתייעץ עם הממונים עליך לפני שאתה יורה פה תשובות מביכות כאלו שמוציאות שם רע לכל המקצוע...

טעות לעולם חוזרת

שלום dick van dyke, מתוך הבנה שגויה של אופי השאלה (כפי שעולה מהשורה הראושנה לתשובתנו), סברנו בטעות שנשאלנו לגבי קריטריונים המתייחסים לפטנטביליות של האמצאה (חדשנות, התקדמות אמצאתית וכד') ולא לגבי אופי התביעות וניסוחן לפי סעיפים 3, 12, ו - 13 לחוק הפטנטים. תשובתך נכונה ובמקומה (למעט ההערה בסיומה). תודה על תשומת הלב. אפלפלד זר פישר עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה