שלום שאלה

אדנת

New member
שלום שאלה

הבנק הודיע לי שעירית ירושלים הטילה עיקול על חשבוני בשל חוב של כמה מאות שקלים. בברור מול עירית ירושליםמתברר שבשנת 97 נקנסתי בשל חנייה כל הדוחות שנשלחו אלי הוחזר לשולח משום שמספר חודשים לאחר קבלת הדוח עברתי דירה.פםניתי לעיריה ואין ביכולתה להמציא את הדוח המקורי, העיריה גם לא מוכנה שאצור קשר עם המשפטנים שלה ובינתיים העניין בבירור כבר מס' חודשים והעקול לא הוסר . מה אני יכול לעשות? תודה

ביפו

New member
אם מאז עברת דירה - הודעת זאת לעיריה או ש

קיבלת מהעיריה מכתב/הודעה לכתובתך הישנה? אם לא בשני המקרים- אין העיריה אשמה-ואשם הוא בך. ----------------------------------------------------------------- בנוסף - חוקי הוצאה לפועל קובעים כי יש להודיע ולהתריע בפניך על חובך - ואז להודיעך ש"אם לא תשלם עד תאריך X - נעקל את רכושך/חשבונך". טענתם בבימ"ש יכולה להיות - "שלחנו לכתובת האחרונה הידועה לנו - וחזרה ההודעה". ומכאן שאם אתה "רוצה לשלם" - עליך להודיע הן לעיריה והן לבימ"ש/ההוצאה לפועל. זאת תוכל , כדוגמא- להעלות "הצעתך" - לשלם את חובך בתשלומים חודשיים, כמו 400-500 שקל לחודש מבלי שתתווסף אגורה לריבית ההצמדה וכולי. בימ"ש גם יעתר לבקשתך ויסיר את העיקול מחשבונך , אם ידע שאתה מוכן לשלם, רק המשכות שלך - מאפשרת לך תשלומים בצמוד לה בלבד..... לדעתי תוכל לבקש גם הסרה מיידית של העיקול, אם זה חשבונך היחיד....

אדנת

New member
הבהרה

אני לא הייתי ואינני כיום תושבת ירושלים. כתובתי החדשה והקבועה מאז 11 שנים עודכנה במשרד הפנים כאשר עברתי. בכתובתי הישנה הפעלתי דרך הדואר שרות עקוב אחרי למשך חצי שנה. מעולם לא קיבלתי מהם דבר וחצי דבר על דוח חוב או הוצאה לפועל. כל העניין התגלה לי בעקבות פניית הבנק אלי לפני כחודשיים .אשמח לקבל תשובה מוסמכת בדבר הצעדים שעלי לנקוט כי פניות חוזרות ונשנות לעריית ירושלים לא הועילו ולא קידמו דבר. תודה

be_roo

New member
פני למכר שהוא עו"ד שינסח בשמך מכתב לעיריה

ובו דרישה מיידית להסרת העיקול עד שיציגו את רישומי הדואר ויוכיחו כי שלחו תזכורות כחוק אחת ל-3 שנים לכתובתך המעודכנת. אם הם לא יסכימו נראה שאין ברירה אלא לשלם את החוב ואז לתבוע החזר ופיצוי בבית המשפט.

אדנת

New member
תודה ושאלה נוספת

האם אפשר להטיל עיקול מבלי לשלוח לנו התראה?

למעלה