תרגישי טוב, סינוסיטיס זה קשוח, תשמרי על עצמך ותנוחי הרבה סינוסיטיס אוהב מנוחה.
מעוף את יכולה להכין עוף עם זיתים אני חושבת שהקלדתי פה פעם מתכון ואת שאלת אם אפשר בלעדיהם. האם אני זוכרת נכון? במקרה הזה אפשר גם בלי זה ממש מתכון קל.
עוף בזיתים וצימוקים / רות סירקיס
4-5 כרעיים ללא עור
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום פרוסות
6 כפות רסק עגבניות
2 כפות א.מרק כף חומץ א.צ'ילי, פפריקה וכמון
100 גר זיתים
אופן ההכנה: מזהיבים קלות את הבצל והשום, מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, א.מרק, חומץ ותבלינים, ומבשלים כמה דק' יחד. מוסיפים את העוף ומוסיפים והזיתים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דק' מוסיפים תפוחי אדמה פרוסים גס ומבשלים 20 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים.
מבשר טחון קציצות בשר עם שזיפים מהספר בישולה עם שינויים שאני עשיתי במתכון עם השנים, מככב אצלי הרבה בארוחות-
לכדורי בשר-
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם
1 כף אבקת מרק
מל"פ
צרור פטרוזיליה קצוצה
לרוטב-
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים פרוסים
3 כוסות מים
רסק גדול (280 גרם)
2 כפות סוכר חום
4 כפיות מיץ לימון
קורט מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
אופן הכנה-
מערבבים את כל כדורי הבשר בקערה גדולה
מחממים בסיר גדול שמן ומאדים את הבשר, מוסיפים את כל חומרי הרוטב פרט לשזיפים, כשרותח מעבירים לאש קטנה ומבשלים עוד 15 דקות.
צרים מהתערובת כדורי בשר ושמים את אותם בסיר, מוסיפים את השזיפים מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מערבבים מידי פעם.