שלום שלום. רעיונות למנות מהירות לשבת, אפשר? :geek::geek::geek:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני שוב לא בקו הבריאות (סינוסיטיס...) אבל ממש לא בא לי לקנות אוכל לשבת.
מנסה לחשוב על מנות טעימות וקלות הכנה, אבל באמת קלות הכנה, מבשר טחון/חזה עוף/פרגיות/עוף.
לא בטוחה מי קורא אותנו, אבל מי שכן ויש לו רעיונות- נשמח מאד!
 

michal@gal

Active member
מנהל
מבשר טחון וקופסא גדולה של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום אפשר להכין בולונז.
מפרגיות אפשר להכין שווארמה בתנור. יש מתכון מצוין של רון יוחננוף.
עוף בתנור עם רוטב/עם אורז, זו מנה קלה להכנה. רק שמים בתבנית מכוסה ולתנור.
עוף עם לימון ושום גם הולך אצלנו טוב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מבשר טחון וקופסא גדולה של עגבניות מרוסקות עם בזיליקום אפשר להכין בולונז.
מפרגיות אפשר להכין שווארמה בתנור. יש מתכון מצוין של רון יוחננוף.
עוף בתנור עם רוטב/עם אורז, זו מנה קלה להכנה. רק שמים בתבנית מכוסה ולתנור.
עוף עם לימון ושום גם הולך אצלנו טוב.
תודה מיכל, אחפש שווארמה בתנור. ועוף בתנור תמיד הולך. תודה!
 
החלמה מהירה.
מאפה בשר טחון בציפוי תפו"א - כשר לפסח.
מכינים תערובת קציצות לטעמך - בשר טחון, ביצים, תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם, פירורי לחם או קמח מצה - מסדרים בתבנית מרוחה בשמן - בגובה כ- 4-5 ס"מ.
על זה תפוחי אדמה מגוררים גס - ללא מלח כדי שלא יפרישו נוזלים. גובה שכבת התפו"א קצת פחות מ- 1 ס"מ. מורחים מעל שכבת מיונז כמו שמורחים על פרוסת לחם.
לא בגודש אך גם לא שכבה דקיקה מאד. לא לפחד - אין לזה טעם של מיונז. המיונז מזהיב יפה באפייה. מכניסים לתנור מחומם מראש לחום שמתאים אצלכם לאפיית
עוגה בחושה (אצלי זה 200 מעלות), רצוי בשליש התחתון של התנור. אופים עד לקבלת צבע זהוב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
החלמה מהירה.
מאפה בשר טחון בציפוי תפו"א - כשר לפסח.
מכינים תערובת קציצות לטעמך - בשר טחון, ביצים, תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם, פירורי לחם או קמח מצה - מסדרים בתבנית מרוחה בשמן - בגובה כ- 4-5 ס"מ.
על זה תפוחי אדמה מגוררים גס - ללא מלח כדי שלא יפרישו נוזלים. גובה שכבת התפו"א קצת פחות מ- 1 ס"מ. מורחים מעל שכבת מיונז כמו שמורחים על פרוסת לחם.
לא בגודש אך גם לא שכבה דקיקה מאד. לא לפחד - אין לזה טעם של מיונז. המיונז מזהיב יפה באפייה. מכניסים לתנור מחומם מראש לחום שמתאים אצלכם לאפיית
עוגה בחושה (אצלי זה 200 מעלות), רצוי בשליש התחתון של התנור. אופים עד לקבלת צבע זהוב.
תודה אורני.
רוצה לוודא שאני מבינה את הסדר: קציצות --- תפ"א---מוינז (למעלה)? אופים את כל השכבות יחד?
 

לאה סי

Active member
החלמה מהירה.
מאפה בשר טחון בציפוי תפו"א - כשר לפסח.
מכינים תערובת קציצות לטעמך - בשר טחון, ביצים, תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם, פירורי לחם או קמח מצה - מסדרים בתבנית מרוחה בשמן - בגובה כ- 4-5 ס"מ.
על זה תפוחי אדמה מגוררים גס - ללא מלח כדי שלא יפרישו נוזלים. גובה שכבת התפו"א קצת פחות מ- 1 ס"מ. מורחים מעל שכבת מיונז כמו שמורחים על פרוסת לחם.
לא בגודש אך גם לא שכבה דקיקה מאד. לא לפחד - אין לזה טעם של מיונז. המיונז מזהיב יפה באפייה. מכניסים לתנור מחומם מראש לחום שמתאים אצלכם לאפיית
עוגה בחושה (אצלי זה 200 מעלות), רצוי בשליש התחתון של התנור. אופים עד לקבלת צבאוי
 

עדיקים

Active member
תרגישי טוב, סינוסיטיס זה קשוח, תשמרי על עצמך ותנוחי הרבה סינוסיטיס אוהב מנוחה.

מעוף את יכולה להכין עוף עם זיתים אני חושבת שהקלדתי פה פעם מתכון ואת שאלת אם אפשר בלעדיהם. האם אני זוכרת נכון? במקרה הזה אפשר גם בלי זה ממש מתכון קל.
עוף בזיתים וצימוקים / רות סירקיס
4-5 כרעיים ללא עור
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום פרוסות
6 כפות רסק עגבניות
2 כפות א.מרק כף חומץ א.צ'ילי, פפריקה וכמון
100 גר זיתים
אופן ההכנה: מזהיבים קלות את הבצל והשום, מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, א.מרק, חומץ ותבלינים, ומבשלים כמה דק' יחד. מוסיפים את העוף ומוסיפים והזיתים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דק' מוסיפים תפוחי אדמה פרוסים גס ומבשלים 20 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים.

מבשר טחון קציצות בשר עם שזיפים מהספר בישולה עם שינויים שאני עשיתי במתכון עם השנים, מככב אצלי הרבה בארוחות-

לכדורי בשר-
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם
1 כף אבקת מרק
מל"פ
צרור פטרוזיליה קצוצה

לרוטב-
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים פרוסים
3 כוסות מים
רסק גדול (280 גרם)
2 כפות סוכר חום
4 כפיות מיץ לימון
קורט מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

אופן הכנה-
מערבבים את כל כדורי הבשר בקערה גדולה
מחממים בסיר גדול שמן ומאדים את הבשר, מוסיפים את כל חומרי הרוטב פרט לשזיפים, כשרותח מעבירים לאש קטנה ומבשלים עוד 15 דקות.
צרים מהתערובת כדורי בשר ושמים את אותם בסיר, מוסיפים את השזיפים מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מערבבים מידי פעם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תרגישי טוב, סינוסיטיס זה קשוח, תשמרי על עצמך ותנוחי הרבה סינוסיטיס אוהב מנוחה.

מעוף את יכולה להכין עוף עם זיתים אני חושבת שהקלדתי פה פעם מתכון ואת שאלת אם אפשר בלעדיהם. האם אני זוכרת נכון? במקרה הזה אפשר גם בלי זה ממש מתכון קל.
עוף בזיתים וצימוקים / רות סירקיס
4-5 כרעיים ללא עור
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום פרוסות
6 כפות רסק עגבניות
2 כפות א.מרק כף חומץ א.צ'ילי, פפריקה וכמון
100 גר זיתים
אופן ההכנה: מזהיבים קלות את הבצל והשום, מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, א.מרק, חומץ ותבלינים, ומבשלים כמה דק' יחד. מוסיפים את העוף ומוסיפים והזיתים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דק' מוסיפים תפוחי אדמה פרוסים גס ומבשלים 20 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה רכים.

מבשר טחון קציצות בשר עם שזיפים מהספר בישולה עם שינויים שאני עשיתי במתכון עם השנים, מככב אצלי הרבה בארוחות-

לכדורי בשר-
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם
1 כף אבקת מרק
מל"פ
צרור פטרוזיליה קצוצה

לרוטב-
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים פרוסים
3 כוסות מים
רסק גדול (280 גרם)
2 כפות סוכר חום
4 כפיות מיץ לימון
קורט מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
300 גרם שזיפים מיובשים מגולענים

אופן הכנה-
מערבבים את כל כדורי הבשר בקערה גדולה
מחממים בסיר גדול שמן ומאדים את הבשר, מוסיפים את כל חומרי הרוטב פרט לשזיפים, כשרותח מעבירים לאש קטנה ומבשלים עוד 15 דקות.
צרים מהתערובת כדורי בשר ושמים את אותם בסיר, מוסיפים את השזיפים מביאים לרתיחה מכסים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מערבבים מידי פעם.
תודה עדיקים על שניהם.
 

אמרלדה

Active member
ומה שלומך עכשיו? מקווה שהשתפר קצת.

הכנתי ביום שישי האחרון מוקפץ קלי קלות.
קוביות חזה עוף לטגן במעט שמן במחבת גדולה ולהוציא
להכניס רצועות בצל להקפיץ עד שמתחיל להשחים,
להוסיף רצועות פלפל (אורך כ-2 ס"מ) ולהקפיץ כ 3 דקות
אם רוצים, להוסיף פטריות פרוסות ולהקפיץ 2 דקות
להוסיף חצי כרוב חתוך לרצועות דקות. אני בחרתי סגול.
מיד אחרי הכרוב להוסיף את קוביות העוף שטיגנו בהתחלה
ולהוסיף תיבול: רוטב סויה, מעט רוטב צ'ילי מתוק או חריף אם רוצים, פפריקה, כוסברה יבשה
(תכל'ס כל תיבול שאתם אוהבים ילך פה)
להקפיץ הכל יחד עוד 3-5 דקות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ומה שלומך עכשיו? מקווה שהשתפר קצת.

הכנתי ביום שישי האחרון מוקפץ קלי קלות.
קוביות חזה עוף לטגן במעט שמן במחבת גדולה ולהוציא
להכניס רצועות בצל להקפיץ עד שמתחיל להשחים,
להוסיף רצועות פלפל (אורך כ-2 ס"מ) ולהקפיץ כ 3 דקות
אם רוצים, להוסיף פטריות פרוסות ולהקפיץ 2 דקות
להוסיף חצי כרוב חתוך לרצועות דקות. אני בחרתי סגול.
מיד אחרי הכרוב להוסיף את קוביות העוף שטיגנו בהתחלה
ולהוסיף תיבול: רוטב סויה, מעט רוטב צ'ילי מתוק או חריף אם רוצים, פפריקה, כוסברה יבשה
(תכל'ס כל תיבול שאתם אוהבים ילך פה)
להקפיץ הכל יחד עוד 3-5 דקות.
אמרלדה, מה שלומך???
אני עדיין נשמעת כמו קרפדה ומפחידה את הסובבים עם שיעול...
תודה על הרעיון--מעבירה גם לבכור שלי, אולי יכין לנו לשבת הקרובה.
|פרח|
 
למעלה