שלום שלום

שלום שלום

אני ערן . ואני רוצה לעבור לארצות הברית רק הבעייה היא שאני לא מסודר שם מיבחינת עבודה. מה לעשות?????

doronf65

New member
מנהל
אין לך עבודה

אבל יש לך אישור עבודה או ביסוס חוקי כלשהו? או רק ויזת תייר או גם זה לא? בן כמה אתה? מה מצבך? תן עוד פרטים.

אפשר הסבר

על סוגי הוויזה ואם יש יותר טובה מוויזה כזאת איך אפשר להסיג אותה???

סוגי ויזות פופולריים

B - תייר, לרוב הויזה ניתנת לעשר שנים אך אל לבלבל את תוקף הויזה עם אישור השהייה, הניתן בעת הכניסה לארה"ב, לרוב בין שלושה לשישה חודשים. עם ויזה זו אסור לעבוד ואי אפשר להגר. F - ויזת סטודנט (F1) וויזת בן זוג (נשוי) של סטודנט (F2) - ויזה שמונפקת ע"י אוניברסיטה בארה"ב לאחר שהתקבלת ללימודים שם. הויזה תקפה אך ורק כל עוד אתה לומד ב"משרה מלאה" ואינה מאפשרת עבודה (מלבד כמה שעות בשבוע באוניברסיטה עצמה). ויזת הנתמך F2 אינה מאפשרת עבודה. J - ויזת סטודנט/עובד מחקר/הוראה - לרוב מונפקת ע"י גוף אקדמאי או מחקרי ותקפה אך ורק כל עוד לומדים או עובדים משרה מלאה עבור הגוף שהנפיק את הויזה. במקרה של סטודנט, מותר לעבוד מספר שעות מצומצם עבור האוניברסיטה בלבד, או עם אישור מיוחד בעבודה הקשורה ישירות לתחום הלימודים. ויזת הנתמך J2 מאפשרת קבלת אישור עבודה לבן הזוג. H - ויזת עבודה ספציפית למעסיק. מעסיק אמריקאי יכול לדרוש עובד זר בטענה שיש לו כישרים מיוחדים שהוא נזקק להם, ובכך משמש "ספונסר" לעובד. העובד שמקבל את הויזה יכול לעבוד אך ורק אצל אותו מעסיק. ויזת הנתמך H4 אינה מאפשרת עבודה לבן הזוג. L - ויזת "רילוקיישן" למנהלים בחברה אשר עבדו בחברה בישראל לפני המעבר לארה"ב. תקפה רק לעבודה אצל המעסיק הספציפי, ויזת הנתמך L2 מאפשרת אישור עבודה לבן הזוג. K - ויזת אירוסין, מיועדת לארוס/ה של אזרח/ית אמריקאי/ת, תקפה לשלושה חודשים במהלכם על הזוג להנשא ולהתחיל הליכים לגרין קארד. גרין קארד - אישור תושבות קבע בארה"ב שאינו אזרחות. מאפשר לעבוד בכל עבודה אצל כל מעסיק ולשהות בארה"ב ללא הגבלה. מקווה שזה עוזר.

doronf65

New member
מנהל
סיכום מצבך

ממה שהבנתי עד כה, מצבך כרגע הוא שאתה יכול רק לבקר בארה"ב, לא לגור ולא לעבוד ולא ללמוד. אם אתה רוצה לשהות בארה"ב ליותר מטיול אתה חייב ויזה אחרת, וכרגע הסיכוי היחיד שלך הוא ויזת סטודנט, שזה סיפור בפני עצמו כי אתה חייב להתקבל לאוניברסיטה בארהב לפני כן. אם אתה רוצה פירוט בנושא וזה רלוונטי תן שאלה מכוונת לנושא בפורום. ויזת עבודה בגילך וללא תואר נראית לי חסרת סיכוי. גם אם יש לך משפחה כלשהי בארה"ב שתוכל לבקש איחוד משפחות זה ייקח כ- 12 שנים, אז גם זה יורד מהפרק. לגבי מה שרוב הישראלים במצבך עושים (עבודה לא חוקית), אני לא אפרט כאן, זה נוגד את חוקי הפורום. סיכוי טוב להגירה הוא לצאת לטיול, להתאהב באמריקאית ו... :) בהצלחה בכל מקרה, דורון

אם אין

לי שם משפחה או שאני לא רוצה לילמוד שם. זה אומר שאין לי סכוי לעבוד שם ביכללל??

doronf65

New member
מנהל
באופן חוקי - בעצם לא. זה המצב.

אמריקה היא מדינה שלא מקבלת בקלות אנשים שאינם אמריקאיים. אם תסתכל על זה מנקודת מבט אובייקטיבית, תראה שגם ישראל כזו, למי שאינו יהודי. תראה את העובדים הזרים שלא מקבלים פה אישורי עבודה, וכו'. מי שלא יהודי ולא מקבל אזרחות יש לו פה חיים די ג'יפה, לא? דורון

doronf65

New member
מנהל
אלא אם כן למדת בארץ, השגת תואר

ומקום העבודה שלך שולח אותך לעבוד בארה"ב. רוב המשתתפים בפורום הזה נמצאים בארה"ב על הבסיס הזה.

doronf65

New member
מנהל
לימודים בארה"ב

בנושא של איך להתחיל ללמוד בארה"ב לתואר ראשון אין לי נסיון, אז אהיה כללי מאוד ואתן לחברים אחרים בפורום עם יותר נסיון בנושא לייעץ. באופן כללי אתה צריך קודם להתקבל, ואחר-כך האוניברסיטה שקיבלה אותך מבקשת עבורך ויזה. אם הכל בסדר אתה מקבל ויזה שמאפשרת לך ללמוד וקצת לעבוד, והדגש הוא על קצת, כי אתה אמור להוכיח שאתה מממן את השהייה שלך לא מעבודה אלא שיש לך כסף מראש למימון הכל. איך מתקבלים: צריך להגיש טפסי הרשמה (אינטרנט למשל). חוץ מזה צריך לעבור שני מבחנים, אחד כמו פסיכומטרי שנקרא GRE ואחד אנגלית לסטודנטים זרים שנקרא TOEFEL. אם אתה רוצה עוד פרטים פרסם פה שאלה נפרדת בנושא לימודים ויש פה אנשים בפורום שעברו זאת.

מה

יהיה הסיכוי שיתפסו אותי עובד שם לא חוקי ומה יעשו לי שם?? ובכלל איזה עבודות בלתי חוקיות יש שם???

doronf65

New member
מנהל
הסיכוי

לא גבוה יחסית למספר הישראלים, אבל המספרים עולים ככל שהאמריקאים נעשים רגישים לנושא. השאלה היא אם אתה מוכן לחיות כנרדף, ולהיות התאילנדי/רומני/סיני של האמריקאים. אם תתפס זה מאוד לא נעים, חקירות, כליאה, ואח"כ גירוש ולא תוכל לחזור לארה"ב לעולם.

doronf65

New member
מנהל
כן. ויזה מסוג שמאפשרת עבודה או

גרין קארד, או שכמובן אתה אזרח אמריקאי.

למעלה