שלום שלום

doronf65

New member
מנהל
../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo7.gif

יש לי שאלה

נוספת אם אני אקדמאי הסיכוי שלי יהיה יותר גדול להיות בארצות הברית

ואני גם לא הבנתי

את ההגרלת גרין קארד. למה יש ביכלל הגרלות של גרין קארד ומה ארצות הברית מכבלת מזה???????????????

SupermanZW

Well-known member
הגרלת הגרין קארד

ארה"ב מקיימת את הגרלות הגרין קארד ע"מ להפחית את כמות האנשים המנסים להגר לארה"ב באופן לא חוקי, הדבר פשוט מקל על הרשויות בארה"ב, לו ארה"ב לא היתה מקיימת את ההגרלה היה נוצר יותר עומס על הרשויות והאכיפה היתה הופכת ליקרה יותר עבורם, בד בבד עם הגברת האכיפה שמתבצעת בכל מקרה וקיום הגרלת הגרין קארד ארה"ב מסננת את המשתתפים בהגרלת הגרין קארד ע"פ מוצאם השכלתם ונסיונם המקצועי ובוחרת מתוכם את האנשים אשר הם צופים שתרומתם לכלכלת ארה"ב תהיה הגדולה ביותר. בשנה שעברה השתתפו בהגרלת הגרין קארד 6500000 אנשים ומתוכם זכו כ-55000 (בכל שנה זוכים 55000), כלומר הסיכוי לזכות בהגרלה הוא בערך 1 ל-118 , זאת אומרת שגם אם תשתתף בהגרלת הגרין קארד כל שנה, רוב הסיכוי שלא תזכה לעולם. אז אל תדאג לאמריקאים, הם לא מפסידים דבר, רק מרוויחים.

טל ר

New member
הסיבה להגרלה

ארה"ב רואה את כוחה בגיוון האוכלוסיה (Diversity). הסיבה להגרלה היא שמירת גיוון זה, ולכן נחסמת הגשת הבקשות של ילידי מדינות מהן ישנם מספיק מהגרים גם ללא ההגרלה. לכן ההגרלה נקראת Diversity Lottery.

SupermanZW

Well-known member
אתה כל כך תמים

אם אתה באמת מאמין במה שכתבת אז אתה מניח למעשה שארה"ב היא לשכת הסעד של העולם, אז אתה מוכן להסביר לי למה הקריטריון המשמעותי ביותר בהגרלת הגרין קארד הוא השכלה, אם זאת לא סיבה כלכלית? כל שנה המדינה שארה"ב לא מאפשרת את השתתפותן מתחלפות, אז אל תמציא שטויות, לא כל מה שכתוב באינטרנט או בפרסומות מלוקקות נכון.

SupermanZW

Well-known member
כן

בארה"ב כמו בכל מדינה ככל שאתה מלומד יותר סיכויי התעסוקה שלך גבוהים יותר ומספר המעסיקים הפוטנציאלים שלך יהיה גבוה יותר אבל ע"מ לקבל ויזת עבודה אתה צריך למצוא מעסיק אמריקאי שיסכים להיות הספונסור שלך ויבקש עבורך רשיון עבודה והסיכויים לכך, גם אם אתה אקדמאי קלושים (ואם אתה לא אקדמאי הסיכוי אינו קיים בכלל), אם אתה אקדמאי עדיף שתנסה להגר לקנדה, אך קודם בדוק האם אתה עונה על הקריטריונים הקנדיים לצורך תעודת תושב (מאפשרת לך לעבוד בקנדה באופן חוקי) ע"פ שיטת הנקודות http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-5.html הקריטריונים הקנדיים נחשבים לקלים יותר משל שאר מדינות ההגירה (אוסטרליה ניו זילנד, וכמובן ארה"ב שהיא הקשה מכולן), ואם לא תצליח לענות על הקריטריון הקנדי האופציה החוקית היחידה שנשארת פתוחה עבורך היא למצוא מעסיק בישראל שיעשה לך RELOCATION וישיג עבורך רשיון עבודה בארה"ב (או מדינה אחרת).

Vintage

New member
משו לא מתחבר לי...

אתם כל הזמן צועקים אקדמאי אבל בכל מקום מציינים שמס' מכובד של שנות ניסיון במקצוע גם תופס, תחליטו...

loshtes

New member
השכלה

בגדול החוק קובע שאתה צריך תואר ראשון לקבלת אישור עבודה , אבל ישנו סעיף בחוק המתיר למגיש/ת הבקשה להחשיב כל 3 שנות עבודה כשנת לימודים אחת. כלומר 12 שנות עבודה נחשבות כשוות ערך לתואר ראשון.

loshtes

New member
הוכחת שנות עבודה

בדרך כלל מסמך רשמי מהמעסיק. המסמך אמור לכלול שנות העסקה ופרוט התפקיד. עדיף
שהמעסיק יהיה חברה עם סניפים בארצות הברית ובכל מקרה המעסיק/ה צריך להיות נגיש לתשאול. ההחלטה האם להכיר בשנות העבודה היא בידי פקיד/ת ההגירה. אני חושב שניתן לשלב שנות תעסוקה עם שנות לימוד אקדמאיות, אפילו אם לא סיימת את לימודי התואר. לפרטים מדויקים עליך לפנת לעורך דין

SupermanZW

Well-known member
GRE ו TOEFL

GRE הוא לא בחינה במקום פסיכומטרי אלא בחינה לקבלה לתואר שני בפקולטות להנדסה בארה"ב וגם בישראל. SAT הוא המבחן הפסיכומטרי האמריקאי. למבחן באנגלית קוראים TOEFL ולא TOEFEL (שטן בגרמנית).

למעלה