שלום שלום

reedgreenwhait

New member
שלום שלום

אני פעם ראשונה בפורם הזה ומקווה לבקר פה לפעמים. קראתי את רוב הסידרה- את כרך א', ב', ג'-שני החלקים, ונשאר לי כרך ד' שאני אפילו לא יודעת מכמה חלקים הוא בנוי. הסידרה לא רעה, לדעתי, החיסרון הכי גדול שלה הוא כל השמות המתוסבכים (נו באמת, לכל גיבור מישני יש שם ושם משפחה ואפילו לספינות נתנו שמות! זה מעצבן)

אין חלק ד, מרטין לא סיים לכתוב

ובקשר לשמות, בלי להעליב, אני ממש לא רואה על מה את מדברת.

reedgreenwhait

New member
אין?!

זה מעורר רגשות סותרים, אכזבה והקלה כאחת. אולי לך לא מפריעים השמות הרבים, לי כן.

האמת?

לא. ממש, ממש לא. אבל אם קשה לך מדי, יש אינדקסים בסוף כל ספר בדיוק למטרה זו. אני מצטער, אבל פשוט מצחיקה אותי התלונה הזו - "אוף, לכל דמות יש גם שם פרטי וגם משפחה!" לך אין? מילא, אם היית כועסת על ריבוי הדמויות. מילא, אם היית מתלוננת על המספר העצום של עלילות משנה. אבל מה שעצבן אותך היו השמות המסובכים? Whatever...

reedgreenwhait

New member
חחחח

לא צריך לרדת עלי ככה. אינדקסים אמרת, ראיתי את האידקסים המטופשים וזה כל הקטע! יש להם אינדקסים לכל הדמויות, דפים שלמים של שמות!זה מעצבן!מי רוצה לקרוא את כל השמות של בני המשפחה? בעיקר אם יש יותר מ20 כמעט בכולם? התלונה שלי קשורה לריבוי הדמויות גם אם לא באופן ישיר וכוללת את השמות של הערים ושאר הדברים. אם אתה לא חושב שכל השמות האלה עולים על עצבים יופי לך.

Vrock

New member
אז תמציאי לדמויות שמות קלים בעברית

ותתקני בספר.

לא התכוונתי לרדת עליך

ואף אחד לא אומר שאת צריכה לקרוא או לשנן את כל האינדקסים. זה לא בית ספר פה ואף אחד לא יעשה לך מבחן. מה שהתכוונתי הוא שאם קשה לך לזכור מי זה מי ואיך הוא קשור לאחרים, פשוט חפשי באינדקס של המשפחה שלו עד שתמצאי אותו. חלק עצום מהדמויות שמופיעות באינדקס הן משניות ולפעמים בכלל לא מופיעות בספר. הן כלולות שם בשביל תחושת מציאות ולמקרה שהסופר ירצה להכניס אותן לאקשן אח"כ. מה שאמרה כאן מישהי אחרת זה נכון - יש רק מספר מוגבל של דמויות באמת חשובות. הנה שמותיהן, לדעתי: משפחת סטארק - אדארד (נד), קייטלין, ג'ון, רוב, סאנסה, אריה, בראן וריקון. משפחת לאניסטר - טייווין, ג'יים, סרסיי, טיריון וג'ופרי באראתיאון - רוברט, סטאניס ורנלי. טארגאריין - דאני גרייג'וי - תיאון חלאס.

reedgreenwhait

New member
אתה שם לב ש...

חלק גדול מהם לא יהיו בספר הרביעי כי הם מתים. אתה לא חושב שכל הדמויות המישניות, הרבות מהוות מטרד לפעמים? יחסית לספרים אחרים יש בסידרה הזאת המון. לא שהם ממש ממש מפריעים לי, אבל מספרם נראה לי עצום. ושמות לכל הספינות, זה מיותר לגמרי.

tanj

New member
רובין הוד

הסידרה מתארת באופן חופשי את התקופה של מלחמות השושנים באנגליה (אאיגון-ויליאם הכובש וכו') ולכן החשיבות הרבה של האחווה. לורד בריק דונדריון הוא רובין הוד ות'ורוס מ מיר הוא ג'ון ליטל. מי שמאמין ברובין הוד יאמין בלורד בריק

הלדין

New member
הממ...

רובין הוד הוא מהמאה ה-12. "מלחמות השושנים" התרחשו במאה ה-15. כמו כן, האחווה ללא דגלים מוצגת בניגוד לחבר'ה החביבים מיער המלך. ת'ורוס ממיר נשמע יותר כמו שילוב של הנזיר טאק וליטל ג'ון. אחד התפקידים שלהם , מבחינה עלילתית, הוא להציג את הצד היותר חיובי של עבודת ר'הלור. הם אינם בהכרח חלק מהתפאורה בהתחשב בכמות המאמצים הניכרת שהושקעה בתיאור שלהם.

למעלה