שלום, שנה טובה לכולם!

• פותח הנושא Em76
  • פורסם בתאריך

Em76

New member
שלום, שנה טובה לכולם!

וחתימה טובה אני רוצה לשאול שאלה את החילונים שביניכם (מי שרואה את עצמו ככזה) הייתי רוצה לדעת איך החשיבה שלכם במובן של משמעות החיים. מה נותן נפח ומשמעות לחיים שלכם? מה נותן לכם מוטיבציה לקום בבוקר? מה מטרת החיים? הערה חשובה: השאלה לא באה מתוך ציניות או התנשאות אלא מתוך סקרנות בלבד ובהחלט לא נועדה לעורר ויכוחים!

tiptip4u

New member
ככה,

חברים, בעיקר. אני בנאדם מאוד דכאוני יחסית, והחברים שלי הם מרכז החיים. גם המשפחה- אבל הם פחות חשובים לי כי החברים מבינים אותי ובזכותם אני שורדת
. החתולים שלי, התחביבים שלי, החברים, המשפחה- הכל הכל. וגם הפורומים

דניאל101

New member
תגובה

אני יענה רק על השאלה האחרונה כי השאלות הם אותו הדבר בערך, אבל אליה יותר קל לי לענות.. המטרה שלי בחיים: לשנות משהו בחברה הישראלית, כמו לדוגמה הכבוד לזולת שמאוד קשה למצוא אנשים שיודעים לכבד אחרים

אז הנה התשובה

משמעות החיים: משמע להנות מהחיים. מוטיבציה לקום בבוקר: אם אתה נהנה מהחיים אז יש לך מוטיבציה. מטרת החיים: כלל לא ברור שלחיים יש מטרה, זה שאלה פילוסופית מאוד מעניינת, כל הדתות בעולם קמו על בסיס לתת מענה לשאלה זו. בכל אופן דת הנו תאוריה אחת על מטרת החיים, התאוריה הזו טרם הוכח, וכל עוד שכך אין לקבוע שלחיים יש מטרה. אין ספק שהחיים שאלהים נתן לנו הנו דבר מדהים, וככל שמתבוננים בו יותר ולומדים יותר מדע אנו עומדים ומשתוממים יותר ויותר במחשבה "מה רבו מעשיך ה' כולם בחכמה עשית", אי ידיעת מטרת החיים אינו סיבה לאומר שהסיבה הוא כך או כך, לפעמים קשה לאדם להשלים אם העובדה שהוא לא יודע. הגדרות: "אלהים" אין הכוונה לזה שנתן את התורה למשה רבנו, או כל תורה אחרת, ולא לכזה שהוא כל יכול, אלא לסיבת כל בסיבות.

sherif

New member
בהחלט לא בתור חילוני

נגיד שלכל אדם יש תפקיד איך הוא ידע מה תפקיד? מה שהוא יחשוב שזה התפקיד? אחד נכנס לעבוד במפעל, קיבלו אותו לעבודה אז הוא מחליט מה לעשות במפעל יתכן? אם יש מנהל למפעל אם יש לו עובדים ודאי שיש לו תכלית מהמפעל ומכל עובד ועובד. הוא צריך להודיע להם. לא יתכן שאדם יגיע לעולם כזה שמוכן במיוחד בשבילו בלי שיגידו לו מה תפקידו או מה יעודו לצערנו הרב רב הציבור אינו יודע בכלל למה הוא חי ז``א הוא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים הוא יודע מה טוב לו בחיים אבל הוא לא יודע מה מטרת החיים והוא יכול לפספס את כל החיים. ובואו אני אתן לכם דוגמא פשוטה שנתחיל איתה ונבין לאחר מכן. אני פעם הייתי חילוני וה` זיכה אותי לחזור בתשובה, בדרך של חקירה לבדוק לבדוק לבדוק עד שהגעתי למסקנות אבל הייתה לי שאלה. אם באנו לעולם בשביל לחיות למה אנחנו מתים אם באנו לעולם בשביל למות בשביל מה אנחנו חיים? לא הייתה לי תשובה יום אחד הגעתי למשנה בפרקי אבות שכתוב שהילודים למות והמתים לחיות כל מי שנולד סופו למות וכל מי שמת מתחיל לחיות עדיין לא היו לי ראיות לזה אבל התחלתי לעשות חשבון אני באתי מהעולם החילוני ושם אמרו תמיד: תעזוב שטויות, הכל שטויות, אין שום דבר מה אתה מדבר? למה, משהוא חזר משם? משהוא אמר לך שיש משהוא? תעזוב שטויות אז נציג את זה כך הלא מאמין אומר אין כלום. אדם מת הופך להיות עפר טומנים אותו באדמה הוא לא מרגיש הוא לא זוכר הוא לא יודע הוא לא מבין. מת. עפר. הלך לאבדון. המאמין אומר לא כשאדם נפטר מן העולם יש שתי דרכים לפניו יש ג``ע ויש גהינום מקום שמקבלים שכר ומקום שמקבלים עונש הוא מאמין כך והוא מאמין כך אני עומד מן הצד ולא יודע למי להאמין הקב``ה פינק אותנו פינוק גדול הוא אומר אני יודע, בשכל שלכם אתם משתמשים רק לכסף אבל לענשינ אמונה אתם לא משתמשים איתו כלל וכלל לכן אני יביא לכם מציאויות עדויות והוכחות כדי שתראו בחוש שכך הם הדברים ובדור הזה משופע בראיות שיש נשמה מציאותה והמשך חיי עוה``ב. ע``י מתים קליניים שמתו וחזרו לחיים. ע``י סיאנסים שמעלים נשמות של נפטרים. ע``י היפנוזה שמחזירים אדם במצב היפנותי לפני היותו עובר ע``פ גלגולי נשמות שמגיעים למקום פעם ראשונה בחייהם ומזהים את המקומות בדקדוק רב ועוד חידוש מרעיש , ילדים אוטיסטים שמצליחים ליצור איתם קשר והם אומרים שהם באו בגלגול על תיקון מהעבר הקודם שלהם אז אם היום אנו רואים את כל זה בחוש מול העיניים איך אפשר לא להיות שומר תומ``צ במאה אחוז?

אחד אחד

"נגיד שלכל אדם יש תפקיד איך הוא ידע מה תפקיד?" למה נגיד? עליך להוכיח שזה כך, יתכן שאין לאדם כל תפקיד והוא כעץ השדה רק יותר משוכלל. "אני פעם הייתי חילוני" אני לא הייתי חילוני לעולם וה` זיכה אותי להגיע לאמת בדרך של חקירה לבדוק לבדוק לבדוק עד שהגעתי למסקנות. "אם באנו לעולם בשביל לחיות למה אנחנו מתים אם באנו לעולם בשביל למות בשביל מה אנחנו חיים?" תחשוב על דבר הרבה יותר פשוט, באנו כאן לחיות 70 שנה, מה רע בזה, שאלתך הנו אחיזת עניים ודומה ל: אם מילתי כוס שתייה בשביל שהוא יהיה מלא, אז למה אני מרוקן אותו, אם מילתי כוס בשביל לרוקן אותו, אז למה מילתי אותו? "בשכל שלכם אתם משתמשים רק לכסף" לא ולא בשכל שלנו אנו משתמשים לדעת ולחקור כל דבר כולל מה מטרת האדם בעולם, אבל ההוכחות שלך והמסכנות שהגעת אינם אלא אמונות טפילות בלבד ולא עומדים בקריטריונים של מדע בכלל, ואנו דורשים "ידיעה" ולא "אמונה". "מתים קליניים" "סיאנסים שמעלים נשמות של נפטרים" "היפנוזה" " גלגולי נשמות" "ילדים אוטיסטים" כל אלו אינן אלא אחיזת עניים בלבד ולא עומד בשום מבחן מדעי, וכך קובע גם הרמב"ם, בהלכות עבודה זרה פרק י"א על סיאנסים וכו' ואומר: דברים האלו כולן דברי שקר וכזב הן והם שהטעו בהן עובדי כוכבים.. כל המאמין בדברים האלו וכיו"ב ומחשב בלבו שהן אמת אבל התורה אסרתן, אינו אלא מן הכסילים ומחסרי הדעת.

התולעת 1

New member
אחד אחד..לאכול ולמות ? האם זאת התכל

נגיד שלכל אדם יש תפקיד איך הוא ידע מה תפקיד?" התפקיד שלך זה להשלים את עצמך להדבוקת בבורא ולא לחזור לעולם הזה. מהו תפקידי בעולם ?האם יתכן שבאתי לעולם למשך 70-80 שנה כדי לאכול , לשתות ,לעבוד ,לנוח ולמות ? האם זאת התכלית ? יהודי שאינו תר אחר תשובות לשאלות כדוגמת :''למה אני פה ?'' ''מה תפקידי בעולם ?'' וכדומה, ישנה סברה טובה לומר שהוא אדם חסר. אם כן, במה שונים אנו מן הבהמות? ומדוע ניחן האדם בשכל? לאיזו מטרה האדם מפתח ומשכלל כל הזמן, כשבסופו לא נותר לו דבר ? ואם מטרת האדם לשכלל כהכנה לאחרים, שגם הם עתידים להסתלק, אז למי התכלית של כל הבריאה הזאת ? כל אדם, בתקופת התפכחותו ממעשי הילדות, חייב לשאול שאלות אלו ולהתבונן בהן תדיר. התבוננות זו תתן לו הזדמנות להינצל ולא להחטיא את מטרת החיים, שבעצם ניתנו לנו במתנה, ולהגיע למסקנה המחייבת . מה היא תכלית הבריאה ? אנו יודעים שחכם עושה דברים לשם תכלית. הבורא ברא נבראים. מהי התכלית שלשמה ברא הבורא את הנבראים? אם תכליתו לא תצא אל הפועל, חוכמתו אינה מתממשת . לכן, הבורא מודיע לברואיו מהי התכלית . ישנן כמה דרכים העומדות לפני הבורא להודיע על התכלית לברואיו : הראשונה - להציג את עצמו ואת רצונו . השניה - לכתוב את הוראותיו ולפרסם את המכתב . השלישית - לשלוח שליחים . הבורא יתברך מתגלה לברואיו בכל שלושת דרכים אלו: א .הופעה קבל עם ועדה במעמד הר סיני לעיני מיליונים, ובתוכם גם אומות העולם .בהופעה זו העביר לעם את עשרת הדיברות ואמר ''אָנכִי ה' אֱ-לֹקֶיךָ אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים'' (שמות כ' ב') - מימוש הדרך הראשונה . ב .כתיבת הוראותיו ופירסומן ,''וְהַמִּכְתָּב מִכְתַּב אֱ-לֹקִים הוּא חָרוּת עַל -הַלֻּחֹת'' (שמות לב' טז' - (מימוש הדרך השניה . ג .שליחת מסר ביד עבדיו הנביאים את אשר עתיד לקרות גם לאורך אלפי שנים - מימוש הדרך השלישית . לאור ההיסטוריה, בידינו מספיק ראיות, שנבואות ששלח הקב''ה ביד עבדיו, התקיימו במלואן ובדיוק מושלם .נותן התורה, במעמד של מיליונים לעיני באי עולם, מוסר בתורה מהי תכלית ברואיו, ואנו צריכים לקיים את רצונו. כפי שאומר הבורא: ''רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַיּוֹם אֶת –הַחַיִּים וְאֶת -הַטּוֹב וְאֶת –הַמָּוֶת וְאֶת –הָרָע'' (דברים ל 'טו') וכן ''הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה וּבָחַרְתָּ בַּחַיִּים לְמַעַן תִּחְיֶה אַתָּה וְזַרְעֶךָ'' (דבריםל' יט')''. ''אֲשֶׁר יִיטַב לְךָ וּלְבָנֶיךָ אַחֲרֶיךָ וּלְמַעַן תַּאֲרִיךְ יָמִים עַל – הָאֲדָמָה אֲשֶׁר ה' אֱ-לֹקֶיךָ נתֵן לְךָ כָּל- הַיָּמִים'' (דבריםד' מ'). ''וְחָיִיתָ וְרָבִיתָ וּבֵרַכְךָ ה' אֱ-לֹקֶיךָבָּאָרֶץ אֲשֶׁר-אַתָּה בָא-שָׁמָּה לְרִשְׁתָּה'' (דברים ל' טז'). הקב''ה מעמיד בפנינו שתי אפשרויות, האחת היא דרך ה-''טוב'' והשניה בדרך ה-''רע''. הראשונה נקראת ''חיים'' והשניה נקראת ''מוות'' ואני הקב''ה, אומר לכם ''ובחרת בחיים''. כרגע הבחירה נתונה ביד כל ברוא וברוא, לעשות רצונו יתברך, או חלילה להיפך. הקב''ה יבחן את הבוחר לפי התכלית. אם חלילה יבחר בדרך הרעה וישאר בה, תנתן לו אפשרות נוספת לבוא בגלגול כאדם, עד שלוש פעמים. לאחר מכן, בפעם הרביעית, תנתן לו אפשרות לחזור בגלגול, בצומח, דומם או חי, שהנשמה כלואה בתוכם. או אז, ישלים אותו אדם את תיקונו בדרך זו. ישנן דרכים נוספות, אך בסופו של דבר הקב''ה דואג שלא ''יִדַּח מִמֶּנּוּ נִדָּח'' (שמואל ב' - יד' יד').

לאכול לחיות

ולהנות מהחיים שאלהים נתן לנו. מהו תפקידי בעולם ? להנות מהחיים. האם יתכן שבאתי לעולם למשך 70-80 שנה כדי לאכול , לשתות ,לעבוד ,לנוח ולמות ? כן זה בהחלט יתכן. האם זאת התכלית ? למה לא. כל השאלות שלך לא מבאים אותי לחשוב ולהאמין שתורת משה נתנה משמים.

sherif

New member
למה באנו לעשות חיים?

מי רצה את זה? למה? מה, מה קורה פה? אל תספרו לי את המציאות: אנחנו פה! תסבירו לי למה? מה הסיבה שאדם נברא לעולם, מה התכלית שלו? האם עולה על דעתכם כזה דבר שאישה תהיה מוכנה להיכנס להריון תשעה חודשים, סכנת נפשות, עומס, מוגבלות וכל זה בשביל להביא בסוף שקית חול?תעבור ניתוח קיסרי ויוציאו לה מבפנים שקית חול? ומה אמא באמת מביאה לעולם, לא שקית חול?! רק היא מקבלת את השקית חול אחרי 70 שנה, הילד שלה, שמים אותו בקבר, מה הוא נהיה? שקית חול, תאסוף אותו תקבל שקית חול, אז בשביל מה אדם בא? בא מחול, הולך לחול? זה כמו שאחד בנה את כלבו שלום, השקיע 10 מיליון דולר, 32 קומות, מילא את זה בציוד, הכל מוכן, חנוכת הבית, טכס הפתיחה, מזמינים את ראש העיר, סגן ראש העיר, מכובדים, כולם באים לחתוך את החוט, אבל מה? באותו יום, הוא בעצמו הכין מסביב לכל הבניין של כלבו שלום, דינמיט, ברגע שחתכו את החוט, טרך כל הבניין התמוטט, זה אחד יש לו שכל? אחד בונה בניין בשביל לפוצץ אותו? אדם בא לעולם אפס גמור, מתחילים ללמד אותו, לאכול, לדבר, לשתות, ללכת, להבין, הוא מתחנך, גודל, נהיה חכם, נהיה לו ממון, יש לו דירה, הוא מסודר, יש לו ילדים, בגיל 70 הוא בשיא, כבר הוא יודע הכל, הבין הכל מבוסס, כבר יש לו פנסיה, חי טוב, גמרנו, עכשיו זה הזמן תן לו להתחיל לחיות, יום אחד התקפת לב קטנה, דום לב, קרס, חוזר להיות חול. רגע, בשביל מה השקיעו כל הבניין הנפלא הזה 70 שנה? בשביל מה הוא נבנה ונבנה ונבנה ונבנה ובסוף לא נשאר בחיים? מה שווה כל הדבר הזה? זוהי השאלה

כל מה ששאלת

לא מביא אותי לחשוב שכל הדתות בעולם שנולדו לתת מענה לשאלה זו, הם אמת. זה שאין לך תשובה עדיין לא אומר שאלהים נתן איזהשהו תורה למשה רבנו או למוחמד, או לאליל הבודהא.

Marinka78

New member
זה נורא מצחיק מה שכתבת!

לא כותבת פה הרבה, אבל הייתי חייבת להגיב. נכון שאדם בא לעולם חסר אונים, ובלי שמגדלים ומחנכים אותו הוא לא ממש יכול לעשות משהו, גם לא לדבר. בטח שלא להגשים את עצמו. ונכון שהאדם, אחרי שהוא מת, גופו לא מסוגל לעשות כלום. אבל בין לבין הוא עושה משהו! (חי אם לא שמתם לב). הוא מגלה עולם, לומד, חוקר, נהנה, לפעמים גורם נחת לסובבים, משנה, משפיע, בוחר בחירות, ובאופן אידיאלי הופך את העולם לקצת יותר טוב. אמירה בסוגריים: אחד הפירושים של שבירת הכוס בחופה, חוץ מזכרון חורבן הבית - ואת זה סיפר לנו הרב שהשיא אותנו - היא לזכור שהעולם אינו מושלם, שבור, ויש לנסות ולאחות את השברים בחייך, עד כמה שתוכל. חזרה למטרה בחיים.זה משנה מדוע הגענו לכאן? אנחנו כבר פה, מה זה משנה מה הסיבה. "מישהו לא רצה שאחיך יגדל לבד. מישהו לא ניחן בחוש טיימינג מי-יודע-מה." (דני סנדרסון) אנחנו כבר נולדנו, ובלי שביקשנו. החיים הם מטרה בפני עצמם. מה זה חיים? זה כבר כל אחד יגדיר לעצמו. אבל לומר, שאם מטרתינו לחיות , אז למה אנחנו מתים, ואם מטרתינו למות, אז למה אנחנו חיים? לא עלה על דעתכם, שיש חיים בין לידה ומוות? אה, ולגבי השאלה למה אמא מביאה תינוק לעולם - לרוב כי האינסטינקטים שלה, או המשפחה שלה, או החברה (Society) כולה צורחים לה בקולי קולות "את רוצה ילד!" וזה כמובן לפני שדיברנו על מצוות פרו ורבו.

Em76

New member
הערה קטנה:

זה מאד חכם לצתת את הרמב"ם אבל מצד שני אם אתה מחזיק ממה שהרמב"ם אומר/כותב, מה דעתך על 13 עיקרי אמונה? ואגב, הציתות היה רק בנושא של סיאנסים ולא על מוות קליני, גלגול נשמות או הפנוזה.

י"ג העיקרים של הרמב"ם

ניתן להשתמש בדבריו ובדברי בנו: היות ולדעתם לא כל דברי חז"ל נכונים, הם סברו שהידע של חז"ל מתבסס בעיקר על מה שהיה ידוע בתקופת חז"ל, אבל עם הזמן כשהידע והמדע השתפר ניתן לחלוק על דברי חז"ל. אותו דבר אני אומר על הי"ג עיקרים, שעם הידע של היום אנו יודעים שהוא שגע. לגבי "מתים קליניים" "סיאנסים שמעלים נשמות של נפטרים" "היפנוזה" "גלגולי נשמות" "ילדים אוטיסטים" כל אלו אינן עומדים במבחן המדע האובייקטבי של ימינו.

התולעת 1

New member
אני שואל אם האדם לא מבין

אני שואל אם האדם לא מבין בשביל מה הוא נמצא, הוא יותר גרוע מהבהמה, לא שהוא שווה לה, בא אני רוצה שתבין. אדם בלי אמונה לא יכול לחיות, אדם בלי אמונה, מת, כמו שאדם בלי אוויר מת, לא, לא צריך להאמין דווקא בהקב``ה, סתם מאמין, אדם צריך להבין ברגע שהוא איבד כל אמונה, כל תקווה הוא יתאבד, כשאין לו עוד איזה שבריר או משהו, להיתלות במשהו, הוא גמר, אין לו סיבה, הוא לא יכול לסבול את הקיום שלו, הוא מתאבד. עכשיו, בוא אני אשאל אותך שאלה: אומר ישעיה הנביא: ``ידע שור קונהו וחמור אבוס בעליו ישראל לא ידע עמי לא התבונן``, מה פירוש? ``ידע שור קונהו`` - לשור יש ידיעה טבעית, אינסטקטיבית, לא מתוך התבוננות והבנה ולימוד, ככה הוא בטבע מכיר את קונהו. והחמור מכיר את האבוס של בעליו, זה בטבע, לכל בהמה היא מכירה, טרם שהיא נולדת, את מה שהיא צריכה, היא יודעת למה לגשת למה לא, היא נזהרת מהאש, היא לא צריכה לגעת באש לדעת שזה מסוכן בשבילה לא טוב, ילד עד שהוא לא ייגע באש הוא לא יידע, עד שהוא לא יטעם חריף הוא לא יידע, שים ילד בן שישה חודשים בכלבו שלום על הגג שילך על המעקה, הוא יפול בפינה, שים גור חתולים, הוא ילך עד הפינה, ירגיש שפה זה נפסק הוא חוזר בחזרה, תרחיק גוזל מהשובך הוא יודע לחזור לבד, תשים עגל בתוך פרות הוא ימצא את אמא שלו לבד, איך? - ז``א בטבע יש לבהמות את כל הדברים האלה, הם לא צריכים לחשוב, אז ``ידע שור קונהו וחמור אבוס בעליו ישראל לא ידע?`` הרי לפחות הגוף שלנו כמו הבהמות, לפחות בגוף, עוד בלי שכל, אז לפחות כגור בהמות אנחנו צריכים להכיר את אבינו שבשמים, ``ידע שור קונהו``, אז אנחנו לא יודעים שיש לנו קונה מלמעלה, שאנחנו קניינו, זה צריך להיות בטבע שלנו, מוטבע, איך יכול להיות שאת זה אנחנו לא יודעים?

אתה טועה

- אדם יכול לחיות גם בלי להאמין שאלהים נתן את התורה. נכון שזה אינסטינקטיבי שאנחנו צריכים להכיר את אבינו שבשמים כדבריך, אבל זה ההבדל בין הבהמה לאדם, הבהמה פועל לפי האינסינקט והאדם צריך גם לחשוב מה האמת, ולא ללכת רק לפי תחושת הבטן.

Marinka78

New member
תולעת יקר, הנה לך תשובה

התשובה, כמו שאומרים תמונה בגוף השאלה. אם זה היה אמור להיות לנו טבעי, שאנחנו "קניינו" של ה', אז למה באמת זה לא ככה? אולי כי זה לא טבעי? אולי כי לאדם, בניגוד לבהמה יש שכל ישר (לפחות לחלקינו), והוא מחליט להד אם יש אלוהים או לא? אני לא מורידה מכובדם של המאמינים. לפחות לא מאלה שהגיעו לאמונה ע"י שאלת שאלות והגעה למסקנות, כלומר מתוך תהליך מודע. אבל "להרגיש באופן טבעי, שאנחנו קניינו של ה'"? הדברים שלך סותרים את עצמם.

למעלה