שלום, שנה טובה לכולם!

• פותח הנושא Em76
  • פורסם בתאריך

selgarat

New member
אוקיי

לאדם חילוני באמת יש בעיה עם להתמודד עם השאלה הזו כי קודם כל הוא צריך להחליט מה נכון ומה לא נכון, מה קיים ומה לא קיים, איך נראה העולם ומה בעצם קורה כאן. כל אלה שאלות קודמות לשאלת המטרה כי אתה יכול למצוא לעצמך מטרה רק בתוך עולם שאתה מבין את החוקים בו. אז נקצר ולא נסביר את כל התשובות לשאלות האלה ונקפוץ לבקשתך ישר לסוף אבל חשוב לי שיהיה ברור שהתשובה לשאלה הזו היא החלק הרחוק בדרך ארוכה מאוד של שאלות (ובהחלט לא הקצה או ההתחלה). המשמעות לחיים שלי היא זו שהחלטתי עליה לפני שניה, היא זו שיכולה להשתנות בכל רגע, היא זו שהשתנתה כבר חמש פעמים בחיי וסביר להניח שתשתנה עוד הרבה פעמים. כרגע היא להגיע לאושר דרך אהבה, אבל אם יום אחד היא תהפוך ללהגיע לרחמים דרך כאב זה יהיה עדין בסדר. לגבי השאלה מה נותן נפח לחיים לי התשובה היא אני. לא כל בוקר יש לי מוטיבציה לקום, ואני בכל זאת קם, ובבקרים שיש לי מוטיבציה לקום אני מאושר מעצם העובדה הזו בלבד. החיים של חילוני עוברים דרך מודעות לשינויים, לדעת שכל רגע העולם שלך כולו יכול להשתנות, כל שניה אתה יכול ללמוד משהו חדש שיאלץ אותך לעצור הכול, לשבור את תמונת העולם שלך ולבנות משהו חדש מהשברים. גם לדתי העולם יכול להשבר ולהשתנות, אבל מכוח השליטה של הדת בבן אדם הוא פחות מודע לעובדה הזו, אולי בגלל זה יותר קשה לחוזרים בשאלה להתמודד עם החיים החדשים שלהם, להתמודד עם הזכות הזו לשנות את החיים שלהם.

התולעת 1

New member
אני שואל

אתם כבר כמה שנים מסתובב בעולם, לא שאלת בשביל מה באת? מי הזמין אתך? אני לא מבין, אדם נמצא 40, 50 שנה לא מבין בשביל מה הוא בא? איך יכול להיות כזה דבר?

selgarat

New member
ההפך

אני שואל כל יום כל רגע אפשרי, ואפילו אם אני מוצא תשובה אני ממשיך לשאול כי אני לא בטוח שהתשובה שלי נכונה. ואם אתה רוצה אני יכול לענות לך. לא באתי בשביל שום דבר כי מעולם לא הגעתי, אף אחד לא הזמין אותי כי אני כאן בזכות עצמי. אי אפשר להזמין מישהו ואי אפשר לבוא בשביל משהו כשאתה כבר כאן. מעולם לא באתי כי תמיד הייתי כאן. למה אני כאן? אני לא צריך סיבה, יש לי זכות להיות כאן וזכות להתקיים שתמיד היו שלי. זכות איננה משהו שמישהו יכול לתת לך, או שהיא שלך או שלא. אם מישהו נותן לך משהו אז יש לו גם את הכוח לקחת ולכן הוא לא באמת שלך, זכות היא משהו שאי אפשר לקחת כי מעולם לא נתנו לך אותה. לגבי למה בחרתי להיות מי שאני היום ואיזו דרך יש לי לעשות אני יודע את התשובה אבל היא לא בשבילך, היא דבר אישי שאין לו חשיבות לדיון, מספיק שתדע שכן שאלתי את עצמי את השאלות ויש לי תשובות, נכונות או לא, זה עסק שלי עם עצמי.

התולעת 1

New member
מהיכן הגעת לעולם הזה?

ולאן אתה הולך? אולי כבר הית בעולם הזה? לשם מה הגעת לכאן? האם אתה מסוגל להבין את כל המציאות? האם אתה יכל להמנע מהסבל? איך תשיג שלוה,סיפוק ואושר? אתה בטוח שאתה רוצה להגיע לתשובות? או שאתה מחפש תושבות לנחכה? מה מבדיל אותנו מבעל חי?

Baby Boo

New member
אבל כל אלו לא קשורות להיותך חילוני

לא. זאת אומרת אתה יודע אם היית פה? או לשם מה הגעת לכאן? כל היופי של החיים הלה זה לגלות את זה תוך כדי.. לא ככה? ואם להיות טיפה פילוסופים מה שמבדיל בינינו לבין חי זה לא זה שאלוהים ברא אותנו שונים? מלחתחילה?

selgarat

New member
אתה בכלל קורא את מה שכתבתי

אתה שואל שוב שאלות שעניתי עליהן בשירשור הזה. אבל אתה יודע מה, לא נכנע, אולי הפעם לא תפספס. מהיכן הגעתי? לא הגעתי, תמיד הייתי כאן. לאן הולך? לאן שאני אחליט ללכת, כרגע? לענות על שאר השאלות שלך. האם אני יכול להמנע מסבל? לא, אני גם לא רוצה להמנע מסבל, אחת הסיבות לזה שבחרת לחיות הן כי יש כאן סבל, דרך סבל אתה גדל, דרך כל קשת החוויות האנושית אתה מתפתח וסבל בהחלט אחת מהן. איך תשיג שלווה, סיפוק, אושר? אין נוסחה, אין שיטה, מנסים, לפעמים זה מצליח ולפעמים לא, לפעמים מגיעים לאושר ולפעמים לכאב, העיקר שתנסה. אם אני בטוח שאני רוצה תשובות? אני בטוח שאני מחפש אותן, אני לא בטוח שהן קיימות, אז לתשובה שלך אני רוצה להגיע לתשובות גם אם התשובה בסוף תהיה שאין תשובות. אני משער שהשאלה היא אם אני רק מחפש תשובות לנוחותי? אני חושב שהצורה שאני בוחר לעשות דברים הרבה פחות נוחה והרבה פחות מעודדת מהמחשבה שלא משנה מה אני יעשה יש אלוהים למעלה שיכוון אותי לאושר, אושר שהוא הכין לי והדרך המהירה ביותר עוברת דרך עשיה של כמה מטלות פשוטות ויום יומיות שאין אפילו צורך להתכוון להן והגעת לאושר. מה מבדיל אותך מבעלי החיים? אינטילגנטיה ויומרנות, והחלק של היומרנות רק גדל וגדל. לגבי מה מבדיל אותי מבעלי החיים? לא הרבה, אולי התפקיד שלנו כלפי החברה (הטבע), להם יש את שלהם והם עושים אותו נאמנה ואת שלי אני משתדל לזכור לעשות ולא תמיד מצליח. תמשיך לשאול, אולי בסוף אתה תבין אותי או שאני יענה את התשובות שאתה מחכה להן.

התולעת 1

New member
והגמרא מביאה מעשה,

קרא כאן המשך זה מה ששואל ישעיה הנביא והגמרא מביאה מעשה, מעשה נפלא, מעשה באשה אחת ששמעה את בתה וראתה אותה במעשים מגונים, אז אמרה לה, בתי, למה את עושה את הדברים שלך שלא בצניעות? תלמדי ממני, שיש לאביך ממני רק בן אחד. וכמה הוא חושב שיש לו? - עשרה,ורק אחד אחד רק ממנו והוא לא יודע מזה כלום, למה? כי אני מצניעה את מעשי והיא מלמדת אותה צניעות איך לעשות פריצות בצניעות, טוב, ובדיוק הבעל שמע איך היא מסבירה לבתה, מה עשה? כתב צוואה שכשהוא ימות הוא מוריש את כל הונו לבנו יחידו. הוא נפטר, הוציאו את הצוואה ופתאום רואים שהוא אומר שיש לו רק בן יחיד וכל הכסף שלו, אז כל אחד מהעשרה טוען - אני הבן, אני הבן, אני הבן, מה ייעשה? הלכו לתלמיד חכם גדול באותו הדור נקרא ר` בנאה, נכנסו אצלו אמרו לו: ``ר` בנאה, המקרה הוא כזה, מה עושים? איך יודעים מי הבן?`` אמר: ``אין בעיה, כל אחד מהילדים יקח מקל גדול של שני מטר, ילך לבית הקברות לקבר של אביו ויחבוט בקבר חזק חזק, וישאל את אביו אם הוא הבן שלו, או לא, למי שיענה שהוא בנו, שלו כל הכסף``. הלכו הילדים, לקחו את המקלות, וחביט א`ל חביט, מכים את הקבר, מכים את אבא שלהם, מכים, מכים, מכים. חזרו אחרי יום של הכאות כאלה, אמרו לו: ``כבוד הרב, הוא לא ענה לאף אחד``, אמר: ``תגידו לי, כולם היו שם?``, אז אחד אמר: ``לא, אני לא הייתי``, אמר לו: ``למה אתה לא היית שם?``, אמר: ``תגיד, אני משוגע ללכת להרביץ לאבא שלי?`` אמר: ``זה הבן, שלו הכסף``. כי בטבע, בפנימיות אדם לא יכול לעשות כזה דבר, כנגד אביו, כנגד קונו, אז שואל ישעיה הנביא: ``ידע שור קונהו`` - בטבע, ``וחמור אבוס בעליו`` - בטבע, עמי - ``ישראל לא ידע``, איך ישראל לא ידע? לפחות ידיעה טבעית כמו בהמה צריך שיהיה לו שיש בורא לעולם, אבל עוד טענה יש עלינו ``עמי לא התבונן`` - אבל הרי אתם יש לכם גם שכל, בינה להבין דבר מתוך דבר, אם יש לכם שכל להבין דבר מתוך דבר הייתם צריכים להבין שיש בורא לעולם, מנהיג לכל הברואים,

התולעת 1

New member
אתה לא מבין את עצמך

ראה SELEGRATאם אתה כותב שהית כאן תמיד לא שאני רוצה לצחוק אליך חלילה אתה בכלל הבנת מה שכתבת?

tipid

New member
ברכת שנה טובה ושבת שלום ומבורכת!

לכל חברי הפורום בפרוס השנה החדשה הבאה עלינו לטובה שתהיה שנה טובה ומתוקה מלווה בבטחון שלום בריאות מזל אושר פרנסה טובה ושהאחוזה והעזרה לזולת תתגשם. שבת שלום ומבורכת מתמר. r

Baby Boo

New member
אני לא מבינה חילונים ודתיים רואים

הכל כל כך שונה? אני בת 18 ועוד בחורה בת 18 אבל דתיה.. לא רוצהלדול? להשיג משהו? להקים משפחה טובה עתיד בטוח? לחיות במדינה הזאת בשלום ולהנות ממנה? ברור שאני רוצה להגיע לדברים בדרך טיפה אחרת מאשר אותה בחורה בת 18 אבל כולנו רוצים בסופו של דבר את אותו הדבר.. מה נותן לי מוטיבציה? היום שלפני.. מה שמחכה לי באותו היום.. נפח? המשפחה שלי החברים שלי השאיפות שלי העתיד שלי כל אלו.. האושר שאני שואפת אליו בתור אדם חילוני דתי או כל דבר..

tiptip4u

New member
אני עונה שובפעם:

מה נותן נפח ומשמעות לחיים שלי? אני, החברים שלי, המשפחה שלי. לא. לא הקב"ה. אני איני מאמינה בו, אני מאמינה בדברים אחרים, אני קמה בבוקר לא בשביל תפקידי הקיומי- אני קמה בשבילי. אני מאמינה שכל אדם יכול לנווט לעצמואת הדרך- לבחור לעצמו מטרות חיים, ולבחור לעצמו משהו אחדס גדול- אולי הוא יבחר ע"י אחרים, ואולי יבחר את עצמו, והוא חי בשביל אותם ריגעי שיא קטנים שאיש לא שם לב אליהם- כי הם של האדם הקטן. האדם הקטן, כל כך גדול עליו הכל, והוא מנסה למצוא לעצמו דברים להאמין בהם, חלק בוחרים בקב"ה, וחלק בוחרים בדברים אחרים. כמוני, למשל. אני קמה בבוק, מלבד בשביל החברות שלי וכל זה, בשביל למצוא לעצמי מטרה לחיים, כי אני מחפשת משהו שהוא גדול יותר מהשיגרה שלי. אני קמה כי אני חושבת "אולי היום יקרה משהו שישנה אותי, ואני רוצה להיות שם". אז אני קמה. ואין לי מטרת חיים מוגדרת, אני מחפשת אותה, ואני אולי אגיע אליה ואולי לא. א-ו-ל-י. ואם אני לא אגיע אלהיה לא היום ולא מחר- ומחר פתאום אני אמות, אז משהו שהרבה יותר חזק מהגוף שלי ימשיך לחיות- הנשמה שלי. למה שתכנס לגוף אחר?! תמשיך, תמצא לה מקום- תחייה שם, הכל טוב, הכל סבבה. מתישהו היא תחליט שבא לה לעשות משהו חשוב- כי היא תבין מה שאני כימיט לא הבנתי. אנילא יודעת, כנשמה היא יכולה לעשות הרבה יותר. אולי היא תבין שהיא צריכה להציל מלא אנשים? היא תסתובב ותמנע מלא פיגועים ורציחות?. לדעתי הדוף שלי הוא משו זמני- כל אחד נולד כדי למות, ואחר כך כבר קורה מה שקורה (שלדעתי זה שהנשמה ממשיכה לחיות בעולם הזה, ועושה מה שעושה. תלוי בבנאדם. אולי אפילו כל נשמה הופכת להיות נשמה שומרת של מישהו, ומקווה לא להכשל ולעצב את הנשמה שלו טוב- כשהיא מצליחה, הגוף, ששימש גגוף תעבורה זמני, יכול למות. והנשמה שלו תצא טובה.)

selgarat

New member
כל הכבוד !!!

רק לא הבנתי למה את מדברת על עצמך בגוף שלישי ועוד נותנת לעצמך שם אחר, נשמה. אותה נשמה, זו לא את?

Em76

New member
תודה לכולם על התשובות

למדתי ממכם דברים חדשים על איך אנשים השונים ממני מסתכלים על החיים ושוב, שנה טובה לכולם, אמילי

tamarhp

New member
../images/Emo13.gif

שאלה קטנה - מה זה האושר בשבילך? או שבעצם נפתח על זה דיון חדש - מה אתם אומרים?

פלסטיק

New member
הגדרת אושר היא באמת מאתגרת

כי אסור לבלבל בין אושר להנאה רגעית לא יודע לענות הרגע כי זה כולל המון דברים כמו הגשמה עצמית, הגשמת שאיפות, מיצוי פוטנציאל וסיפוק. נראה לי שהגדרת האושר עשויה להשתנות בין אדם לאדם אולי באמת ההגדרה שווה דיון נפרד

למעלה