שלום
כמה שאלות לי....

ליאת0212

New member
שלום
כמה שאלות לי....

מקווה שתצלחו את החפירה

אמא שלי בת קרוב ל-60, מאוד מודעת לנושא התזונה הנכונה, הבריאות ואורח החיים הבריא.
להפתעתנו היא הוגדרה כטרום סכרתית לפני כשלושה חודשים. עם הגילוי היא התחילה לשמור אפילו עוד יותר, לפעמים נראה כאילו זה אפילו שמירה קיצונית מדי. שוב- להפתעתנו היא קיבלה אחרי מס' חודשים את הבשורה שהיא סכרתית. אני מדברת על רמות סוכר של 300-400!!! קיצוני מאוווד!!! וגם מוזר, כי שינוי קיצוני של אורח החיים היה אמור דווקא לשפר זאת...
היא התחילה להזריק אינסולין, שממש לא שיפר את המצב. נשארנו סביב ה-300. הגענו לבי"ח, שם התחילו לאזן אותה עם אינסולין מהיר יותר (סליחה שלא זוכרת את שמו הרפואי), מה שגם איזן רק חלקית את המצב.
הרופא אמר שהלבלב שלה מייצר אינסולין ברמה מעולה, הבעיה היא כשהוא מגיע לתא הוא לא מתפרק (או משהו כזה). במקביל גם ערכי בלוטת התריס לא טובים (תת פעילות. היא מאוזנת באלטרוקסין אבל כנראה שזה גם משפיע...).
בקיצור... נותנים אינסולין לאישה שהגוף שלה מייצר אותו לבד, כשבכלל אולי הבעיה מהבלוטה!! אותי זה בלבל. ובכלל, בכל הרפואה המתקדמת אין תרופה שיכולה לעזור לאינסולין להתפרק מבלי לנוון את הלבלב שמייצר יופי אינסולין לבד??
תשובות אולי אין לכם, אבל רופא המלצה לרופא תותח לסוכרת ו/או אנדוקרינולוג תתקבל בשמחה

וגם הערות, הארות ושאר דברים שירגיעו בת היסטרית לאמא שלא יודעת מה שואלים ואת מי.
תודה!!!!

אבו זקן

New member
שלום שלום,

לא לגמרי ברור לי מה את שואלת, ולא לגמרי ברור לי מה אמרו לכן בחדר מיון. אני לא חושב שהבעיה היא בכך שהאינסולין "אינו מתפרק", ויש לי הרגשה שלא הבנת נכון. הבעיה, להבנתי, היא שאימך פיתחה מה שנקרא "תנגודת לאינסולין", שפירושה הוא שתאי השריר אינם מגיבים לאינסולין ביעילות (משהו משתבש בקולטנים שלו) כך שהוא אינו מבצע את פעולתו הרגילה. מאחר וכך, הגוף זקוק לכמויות גדולות יותר שלו, מעבר למה שהלבלב מסוגל לספק, ומכאן הצורך בהזרקה. אגב, אני לא יודע מה הקשר של בלוטת התריס לעניין, אבל לא צריך להיות קשה מדי לאזן אותה.
&nbsp
ובאשר להפתעה שהופתעתן: לפעמים סוכרת סוג 2 מתפרצת גם אצל אנשים שאוכלים בריא, פעילים גופנית, בעלי משקל תקין ולא עישנו מעולם... הגנטיקה, ואולי גורמים אחרים שטרם ידועים, עושים את פעולתם ה(לא)ברוכה, כמו שקורה לפעמים שאתלטים בשיא הכושר חוטפים התקף לב...
&nbsp
קשה להמליץ על רופא בלי שאת כותבת באיזה אזור אימך גרה...

ליאת0212

New member
תודה!! ובאמת לא כתבת אזור...

חיפה-קריות.
אב, אני גם לא יודעת מה אני שואלת
הכל ככ מבולבל ולא ברור לנו. גם כל רופא שפגשנו לא ממש מסונכרן עם השני. פשוט שפכתי הכל, כל הערה/הארה זורקת לי כיוון.
תודהרבה!!

תנגודת אינסולין

לפי מה שאני מבינה לאימך יש תנגודת אינסולין - האינסולין לא מצליח לעשות את העבודה שלו.
מי שמשפר את זה אלו תרופות כמו מטפורמין/גלוקומין.גלוקופאז.
גם אכילה נכונה חשובה.
כדור לא מספיק

בהצלחה

ליאת0212

New member
אז היא שוחררה עם אינסולין ולא כדורים.

בכל מקרה אני חושבת לפנות לרפואה משלימה לפני שנבחר באופציה התרופתית.
תודה

אבו זקן

New member
חבל מאד

לעניות דעתי אימך לא במצב שמאפשר לכן להשתעשע ברפואה "משלימה" (השם הנכון: רפואה לא מבוססת). בלי להוריד דרסטית את רמת הסוכר היא מסתכנת בסיבוכים חמורים מאד ובלתי הפיכים, ושום רפואה "משלימה" לא מהווה תחליף לאינסולין.

ליאת0212

New member
לעניות דעתי

הכי חשוב לאזן את הסוכר, כמובן. יחד עם זאת, ניתן אולי להשתמש בדרכים אחרות. שווה בדיקה לפני שהופכים לחולים כרוניים עם כדורים שיש להם, כמו לכל תרופה, תופעות לוואי. ובלי קשר, כמטפלת ברפואה משלימה... בוא נרגיע עם הזלזול. לא מכבד.ותודה על התגובה??

אבו זקן

New member
בהצלחה

כל עוד יהיה ליווי רפואי קונבנציונלי (כלומר: כזה שמבוסס על מה שנבדק ונמצא יעיל ולא מזיק) אני מניח שלא ייגרם נזק, ואולי אפילו יש ב"משלימה" תועלת מסוימת - אפקט הפלסבו אכן קיים, וזה הוכח מדעית
- וכל מה שיכול להוריד את מפלס החרדה והמתח יכול להשפיע לטובה גם על רמות הסוכר בדם. אבל אם כבר מדברים על הזלזול(1) שלי, אולי לא מיותר לקשר למשהו שקראתי אתמול: http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2494337 (אני מקווה שזה פתוח לציבור ולא רק למינויים של הארץ).
(1) ניסיתי לכתוב כאן כמה מילות הסבר לגבי אותו זלזול אבל אני לא מצליח להפיק משהו שלא יהיה פוגע מדי, בהתחשב במקצוע שלך. רק כדי לסבר את האוזן, לפי ההודעות שלך את לא מומחית גדולה לסוכרת, מה שלא מפריע לך להביע דיעה נחרצת על ההשפעה האפשרית של זריקות אינסולין ש"מנוונות את הלבלב" לעומת צמחים ש"מעודדים ייצור" אינסולין, והם, כדרכם של צמחים "הרבה פחות אגרסיביים".
&nbsp
ההערה מופנית בעיקר לטובתם של קוראים אחרים, ברור לי שאין שום סיכוי שבעולם שאשנה משהו בתפיסת העולם שלך.
&nbsp

ליאת0212

New member
אני מטפלת מתחילה

וגם לא מומחית לסוכרת. ודעתי הנחרצת היא דעת רופא. בדומה לבלוטת התריס, אין לגוף אינטרס לייצר את מה שהוא מקבל מבחוץ, עם הזמן היצור פוחת. אני בסהכ מגששת דרכי ומנסה למצוא פתרון שאינו תרופתי בדרך אחראית.
לקוראים אחרים הייתי ממליצה לפגוש נטורופת מנוסה (כן, יותר ממני המתחילה) ואולי לגלות עולם שלא הכרתם. צמחים זה לא פלסבו, התבלבלת עם הומאופתיה, נראה לי.
אגב, אחרי הטיפול המאוד מבולבל ומבלבל שאמא שלי קיבלה, על אחת כמה וכמה עלי לשאול שאלות.
ורק לגבי מה שקישרת- לא הבנתי מה הקשר. יש תוספים פיראטיים. ביג דיל. מכאן להסיק על כל שוק התוספים הדרך ארוכה. אגב, אני בטוחה שכמעט אין הורה שלא נותן לתינוקו ברזל וויטמין די לפי ההנחיות. אז זה שטויות? למה לתת ברזל, למשל, זה לגיטימי אבל לתת כרום זו שרלטנות ופלסבו? כי ברזל אנחנו מכירים? תנסו, באופן אחראי ובליווי רפואי. מקסימום תצליחו. צמחי מרפא הורידו את אמא שלי ממשאף... אין מה להפסיד. אתה, כמובן, לא חייב להסכים, אבל גם אני חושבת על טובתם של קוראים אחרים. בשמחה אמשיך לקבל ממך עצות והערות, בכל מקרה.

אבו זקן

New member
נשאיר את זה כך

הקישור שהבאתי נועד להדגיש את הנקודה הבלתי מוערכת מספיק: תוספים למיניהם לא עוברים אפילו שמץ מהבדיקות שכל תרופה "קונבנציונלית" עוברת, ובהחלט עלולים להזיק.

mrkorr

New member
רופאת אנדו'

אני מכיר בחיפה (בצ'ק פוסט) את מכון האנדו' של מכבי (רחוב מרקוני 10) ושם הרופאה המובילה היא ד"ר הדסה גוטמן.
אני כבר לא מטופל שם בגלל המרחק מחיפה, אבל הייתי בעבר ואין לי הערות שליליות על המקום/הצוות/הטיפול.

לגבי רפואה משלימה... כשמה כן היא: משלימה.
היא לא יכולה לבוא במקום או בעדיפות גבוהה יותר על פני רפואה "קונבנציונאלית", במיוחד לא בתחילת תהליך ובמיוחד לא כשלאמך יש ערכים כל כך גבוהים של סוכר.
לא צריך גם לבטל את האפשרות הזו לגמרי, אבל כדאי לשלב את שתי הגישות ואת כל המידע איך עושים וכמה עושים תקבלי במרפאות הסכרת.

בהצלחה!!

ליאת0212

New member
תודה רבה

הערכים אצלה לא עקביים, היא בודקת לפני האוכל ומזריקה לפי צורך. כל מה שאני מציעה הוא שימוש בצמחי מרפא שמורידים רמות סוכר ומעודדים יצור אינסולין, וכמובן להזריק במידת הצורך. לדעתי כל פעולה שיש סיכוי שתמנע או תפחית תלות באינסולין היא עדיפה.
תודה

mrkorr

New member
אתן צריכות מידע קודם כל - לפני שתחליטי על טיפול

המידע שיש לך נשמע חלקי ולא עקבי.
אמרת שיש מספיק אינסולין אבל יש בעייה המנגנון שמכניסו לתא.
מה ייעזרו צמחים שייגבירו עוד את ייצור האינסולין? את בסכנה להכניסה להיפוגליקמיה שעלולה להוביל לתרדמת ולמוות.
ועוד משהו... את לא יכולה להפחית תלות באינסולין, כולנו נולדים איתה וחיים איתה, בריאים או חולים.
האינסולין הוא הורמון שהגוף עצמו מפיק ואי אפשר "להתמכר" אליו. זו לא תרופה ולכן אין שום סכנה של "פיתוח תלות".
זה רק על קצה המזלג... את צריכה לקבל עוד מידע וכמובן אבחון נכון ומדויק על מנת שתוכלי לדעת איזו רפואה משלימה נחוצה.

ליאת0212

New member
בוודאי!! אני קצת מקצרת לכם כד לא להעיק ולחפור

אתם (אתם לא רופאים ברור לי
) קראתם לזה תנגודת אינסולין. כשהגוף מייצר אבל הוא לא נכנס. ההיגיון אומר (וגם הרופא) שהאינסולין המיוצר לא מספיק, אז מזריקים. איפה הבעיה אם במקום להזריק הגוף פשוט יעודד יצור? אם רק מזריקים אז מנוונים את הלבלב ובוודאי שנוצרת תלות!
אגב, מפה ועד היפו' יש דרך ארוכה... האינסולין גם גרם לאמא שלי להיפו' ונתנו לה גלוקוז. צמחים הם הרבה פחות אגרסיביים.
בכל מקרה, בוודאי שיש ויהיה ליווי רפואי! קודם כל שתתאזן ואז נראה איך שומרים על זה. פשוט קצת חדש לי הנושא, זה לא אומר שאנחנו עושות דברים באופן לא אחראי, פשוט טיפה שונה

tulkin

New member
לא את לא בכיוון...

ולא כי את בעד רפואה משלימה, אלא כי מדבריך עושה רושם שאת לא מבינה מה הבעיה.
ראשית כמה תיקונים:
1) לא לקיחת התרופות הופכת את המחלה לכרונית, אלא להיפך, בגלל שהמחלה כרונית, לא מעט אנשים נדרשים לתרופות. ספציפית לסוכרת, הכדורים שנותנים בד"כ לא מייצרים תלות של הגוף (בניגוד, למשל, לטענות שעולות בנוגע לסטטינים), ואין שום בעיה להפסיק אותן אם לא צריך. הבעיה היא שסוכרת היא מחלה כרונית. משמעותה היא שמנגנון השליטה על רמת הסוכר דפוק (סליחה על הביטוי), ואף אחד עד היום לא הצליח לתקן את זה. מצליחים קצת לשפר, להקל, למנוע/לעכב החמרה, למנוע/לעכב תופעות לוואי, אבל הקלקול הזהף למיטב ידיעת האנושות הוא בלתי הפיך. כן, יש כמה רופאים אלטרנטיבים ושרלטנים מסוג אחר שטוענים שהם מרפאים סוכרת על באמת, אבל זה בעיקר שטויות.
2) במצב של תנגודת אינסולין דווקא לא כדאי לעודד את הגוף לייצר עוד אינסולין. להיפך, סביר להניח שייצור מוגבר של אינסולין לאורך שנים הוא זה שגרם לתנגודת הזו. כן, אחת הגישות הרפואיות לטיפול בהיפרגליקמיה חמור, גם במקרים של תנגודת אינסולין, הוא הזרקה מסביבית של אינסולין במטרה להוריד במהירות את רמת הסוכר ולמנוע מלולאת פידבק הרסנית שתוביל בסוף להרס הלבלב. צריך להקל עליו, לא להעמיס עליו. הוא אולי יכול לייצר יותר, אבל לא כדאי לגרום לו לעשות זאת. הזרקת אינסולין מגדילה את כמות האינסולין בגוף בלי להעמיס על הלבלב. זה טוב בתור "קרב בלימה" ראשוני עד להתייצבות, ואז צריך לנסות להתמודד עם הבעיה האמיתית - תנגודת אינסולין. לא הזרקת אינסולין, ולא עידוד הלבלב לייצור אינסולין יפתרו את בעיית התנגודת. אם בכלל הם רק יזיקו. אבל ההזרקה המסיבית בהתחלה נועדה להרחיק במהירות מאזור הסכנה, כדי שיהיה אפשר להתמודד עם הבעיה עצמה בלי סכין על הצוואר.
3. דווקא התרופה הסטנדרטית במצבי תנגודת אינסולין - המטפורמין על צורותיו - פועלת בדיוק כנגד הבעיה עצמה, מבלי להעמיס על הלבלב. משתמשים בה כבר שנים, ויש לה סטטיסטיקות מעולות של עזרה, ושום סמן ליצירת תלות של הגוף בה.
4. העיקר בעיני הוא לעשות את מה שכן אפשר במשוואה המורכבת הזו של רמת הסוכר: פעילות גופנית (הליכה זה מצויין. כמה שיותר יותר טוב) והפחתה מסיבית בצריכת פחמימות (ולא, תחליפי סוכר לא עוזרים. צריך לספור פחמימות).
&nbsp
שיהיה רק טוב
&nbsp

ליאת0212

New member
כשמסבירים לי לאט....

תודה על התגובה! כל אחד מכם משלים לי חלק בפאזל. רופאי ביה"ח אמרו מיליוני דברים סותרים, אתם מסדרים לי הכל בצורה הגיונית

tulkin

New member
אחד הדברים שעד היום לא הצלחתי להבין

זה אנשים שמוכנים לעשות "הכל" בשביל לא להפוך לתלויי אינסולין - הם ינסו כל צמח מרפא שיש, אם או בלי הוכחות לתועלתו, ישקיעו אלפי שקלים בטיפולים אלטרנטיביים כאלה ואחרים - דיקור, שיאצו, הומיאופתיה ומה לא... אבל ישאירו את הלחם בתפריט שלהם. למרות שללחם השפעה ישירה מהירה ורעה על הסוכר בדם.
(כמובן לא ביקורת ספציפית על המקרה הספציפי שאני לא מכיר... אבל בהחלט תופעה נפוצה שנתקלתי בה הרבה)
&nbsp

בכל מקרה

חשוב לעבור לאכילה והרגלים נכונים והרבה פעילות גופנית.
לא חשוב איזו דרך תבחרו, את אלו חייבים ומהר.

בהצלחה

למעלה