שלום

niviri

New member
שלום

היי, אני מיטל ואני מכורה

התחלתי לראות את העונה השלישית לא מזמן, אבל רציתי לחלוק משהו שחשבתי עליו במהלך צפייה בעונה השניה.
עברתי בארכיון הפורום על שרשורי פרקים וראיתי שב"כ מציינים פה הרבה דברים לא הגיוניים, ויש נק' אחת שלא ראיתי שעלתה וחשבתי אולי פיספסתי משהו...
אז ככה: בעונה הראשונה ראינו שנשיקה של בל ורמפל אמורה לשבור את הקללה של הדארק וואן. אבל בעונה השניה הם התנשקו כמה פעמים ולא היתה לזה שום השפעה. אז בהתחלה חשבתי, זה בגלל שקסם עובד אחרת בסטוריברוק. אבל אז חזרה לה מרי מרגרט מעולם האגדות והעירה את דייויד בנשיקה, מה שאומר שלנשיקה של אהבת אמת יש אותה השפעה בסטוריברוק. ואז פיתחתי תאוריה לפיה כדי לשבור את הקללה צריך בכלל שהקללה תתתקיים במלואה, ובסטוריברוק גולד לא היה 100% הדארק וואן, גם עם קסם. אבל אם ככה צריך לשאול, איך העניין עם ההריגה שלו ע"י הפיגיון כן פעל כרגיל וקורה היתה מסוגלת לקחת לו את כל הכוחות אם לא היה לו 100%?
חשבתי גם על אופציה שקללת הדארק וואן זה בכלל רק המראה שלו וזה מה שנשיקה אמורה לבטל, והכוחות זה סתם בונוס שלא נעלם בנשיקה
אבל אז מה האינטרס של רג'ינה שבל תשבור את הקללה? אולי היא לא ידעה מספיק טוב? ואולי אני סתם מתעקשת להיתקע על משהו בלי הסבר?
בקיצור, אשמח לשמוע דיעות על כל זה.

ובלי קשר, תהיה קטנה שאני חייבת לפרוק: בפרק הראשון העונה גולד עוקר את הצל שלו, נותן לו את הפגיון ואומר משהו כמו: "אתה יודע מה עליך לעושת. תחביא את זה כך שאף אחד לא ימצוא אותו, אפילו לא אני". עכשיו, אני יודעת שזה קטנוני אבל בכל זאת... אם הצל כבר יודע מה עליו לעשות- למה צריך להגיד לו?!

Lion_Heart

Well-known member
אולי

ואני סתם מנחש אבל אולי, זה לא בגלל הקללה עצמה אלא בגלל שמה שאמור לשבוא את הקללה זאת לא סתם נשיקה אלא נשיקה של אהבת אמת...והמבין יבין

Shiri from the block

Active member
ברוכה הבאה!
לא חשבתי על זה ככה..
אולי אין ביניהם אהבת אמת יותר

או שדברים מסויים כן עובדים שונה בסטוריברוק
או שהיה נוח לתסריטאים שזה יעבוד עבור MM ודיויד ולא עבור בל וראמפל חח
&nbsp
ובנוגע לצל.. נראה לי שברגע שחותכים אותו מהגוף יש לו מחשבה משלו... גם בסרט המצוייר של פיטר פן הצל עושה מה שבא לו..
אז ראמפל היה צריך להגיד לו מה לעשות

niviri

New member
תודה

אין ספק שזה היה נוח לתסריטאים

&nbsp
אז אם הוא היה צריך להגיד לו מה לעשות הרי שהמשפט "אתה יודע מה אתה צריך לעשות" מיותר (בעצם, בכל מקרה הוא מיותר...)

ברוכה הבאה

אולי.....כדי שהקללה תשבר לכל הצדדים צריך להיות אופי? סתם סתם (סליחה מק) אני פשוט לא אוהבת את בל

אולי הקללה צריך להשבר ע"י מישהו שלא קשור לקללה בשום אופן, רק התמימים שהקללה הוטלה עליהם יוכלו לשבור אותה?
כי הרי ראמפל יצר את הקללה, אז לא הוא זה שישבור אותה? (המילה קללה איבדה כל משמעות לגבי
)
ולגבי הצל? אאמממ לא יודעת האמת. יש כל מיני דברים קטנים שהם לא הגיוניים, בגלל שאני אוהבת את הסדרה אני מטאטא אותם תחת השטיח

&nbsp

niviri

New member
תודה!

אני אוהבת את בל, לדעתי יש לה הרבה אופי

&nbsp
אם זו צריכה להיות נשיקה רק של לא מעורבים, אז לא היה הגיוני שבנשיקה הראשונה שלהם הוא מתחיל להיהפך חזרה לאדם רגיל.

למה? הוא לא זה שיצר את קללת הדארק וואן

הוא "קולל" בכוח הזה, נכון שהוא אוהבת את הכוח ולא רוצה לאבד אותו, אבל זה לא הוא שיצר את
הקללה והדאגר וכל מה שמסביב.

niviri

New member
אם ככה, אז לא הבנתי את התגובה שלך

רגע, התכוונת שהוא יצר את הקללה של סטוריברוק ובגלל שהם בסטוריברוק אי אפשר לשבור את הקללה של הדארק וואן?
באמת יש יותר מדי קללות!

Rachel47

New member
אולי...צריך לרצות לשבור את הקללה

ובל סוג של מחבבת את רמפל איך שהוא ובצורה החייתית שלו וזה דווקא נוח לה ולא ישבור את הקללה כי היא כבר מקבלת אותו כמו שהוא
בח בח בח

niviri

New member
האמת שזה כיוון מעניין...

אפשר להגיד שזה שהיא השלימה עם מי שהוא אומר שהיא סוג של לא מאמינה שאפשר לשבור את הקללה ואז זה גם קצת משתלב עם זה שכל העונה הראשונה אמה לא האמינה ולכן לא יכלה לשבור את הקללה של סטוריברוק.

הלדיל

New member
למעשה,

בפרק שמציגה את דמותה של בל נאמר בפירוש שמטרתה של בל בנשיקת "אהבת האמת" הייתה לטהר את רמפליצקין מהרוע שלו. מאז בל החליטה שהיא אוהבת את רמפליצקין על צדדיו האפלים ועל צדדיו הטובים כפי שאמרה לבלפייר באחד מהפרקים של העונה השלישית. נשיקת "אהבת אמת", בשלב זה, לא תטהר את רמפליצקין משום שהיא כבר מאמינה שהוא השתנה לטובה.

Lion_Heart

Well-known member
או

שהוא לא אוהב אותה מספיק לוותר על הכח שלו...just saying

נראה שזה ככה

כי הוא לא רוצה לוותר עליו בכלל, אז למה שזה ישבר בנשיקת אמת.

niviri

New member
אז למה זה התחיל להישבר בפעם הראשונה?

גם אז הוא לא היה מוכן לוותר על הכוח שלו

Rachel47

New member

אני חושבת שבהחלט אפשר לומר שבקללה שנשברת על ידי אהבת אמת יש צורך ששני הצדדים יאהבו באמת
אבל אני גם חושבת שאין ספק שרמפל אוהב את בל
זה שהוא טומטום חסר לב שלא יודע שכשאוהבים צריך לוותר על דברים ולא לשקר ולהונות
זה משהו אחר
טוב זה היה קשוח מידי..הוא לא חסר לב..עובדה שהוא אוהב..אבל בכל זאת, אוהב לא נכון.. אם אנחנו מיישרים את ההגדרה של אהבה לפי כל סרטי דיסני פלוס מרי מרגרט ודייוויד/פרינס וסנואו
הוא כן אוהב אותה...לפחות זו דעתי..

Lion_Heart

Well-known member
אני חושב

שהוא פשוט מפחד, כל חייו הוא היה חלש ומסכן, ואני חושב שהוא מאמין שאם הוא יוותר על הכח (האפל) הוא יחזור להיות חלוש ועלוב

למעלה