שלום
חדשה פה

פאשון

New member
שלום
חדשה פה

אני חדשה-ישנה בתחום ואשמח לקצת הכוונה. אני בת 33. כבר כמה שנים יש לי סוכר בצום גבולי (100 בערך) וA1C תקין. כשהייתי בהריון היתה לי סוכרת הריון משבוע 6. אז עם דיאטה קפדנית והתעמלות הצלחתי להיות עם ערכים מצויינים. זה היה לפני שנה וקצת. אחרי הלידה לא עשיתי העמסה. הסוכר בצום היה בסדר וגם הA1C והרופא הסתפק בזה.
היום, כשאני מנסה להרות שוב החלטתי לבדוק סוכר עם הפריסטייל הישן שלי. בבוקר הערכים גבוהים ומגיעים אפילו ל115 (אני מקווה שהמכשיר מזייף). עדיין ה-A1C שלי תקין (4.9). אני רזה מאוד. מקפידה עדיין על דיאטה ואין לי משקל להוריד ואני אפילו מנסה להשמין. אם אני אוכלת קצת יותר מידי הסוכר קופץ ל150-160. (שוב אני מתפללת שהמכשיר טועה). אני מאוד מתוסכלת. אין לי עוד מה לעשות ואני כנראה אכנע ואתחיל עם מטפורמין.
ניסיתי לקרוא באינטרנט ואני לא מוצאת חומר על אנשים רזים עם סוכרת סוג 2. איפה אני יכולה למצוא מידע על זה? רוב החומר מדבר על הרזיה בגילאים מבוגרים יחסית.
ואלה נוספת: אני אשמח להמלצה על מד סוכר. בכללית נתנו לי את האקוצ'ק פרפורמה. הוא כואב ודורש המון דם יחסית לפריסטייל. השאלה היא האם הוא מדוייק יותר? יש מדים אחרים שניתן לנטר איתם סוכר במשך היום נוחים יותר? ויאפה אפשר לחקור על הנושא? אגב הפריסטייל שלי כנראה באמת לא מדויק הוא יכול להראות ערך של 127 ובבדיקה נוספת לווידוא 108. שזה משמעותי. זה הגיוני פער כזה?
 
השערות ותשובות

שלום יקירה

לאיבחון נכון חייבים לערוך בדיקה במעבדה. גם של סוכר בצום וגם של a1c .
לא יודעת מתי עשית את הבדיקה האחרונה שלך.

זה שאת רזה דורש שיבדקו לך את סוג הסוכרת. גם צעירה וגם רזה. מחשיד.

באשר למכשיר.
אני משתמשת בפריסטייל. מאד מוח וגם אמין. הדוקרן שלי הוא של אקיוצק.
אני מציע לך לשמור את הדוקרן ולעבור לפריסטייל.
הקופה נותנת לך את המכשיר שנוח לה, לא לך.

בהצלחה
 

פאשון

New member
עשיתי בדיקות לאחרונה

את הבדיקות עשיתי לפני חודשיים כך שהן דיי עדכניות. אני עושה אותן כבר שנים כל כמה חודשים. ה-A1C שלי פחות או יותר באותה רמה אך הסוכר בצום במגמת עלייה - סביב ה-100-105 במעבדה. בפריסטייל הגעתי ליותר מזה. עדיין, כמו שאמרת, אני צעירה. אין סיבה שאהיה עם סוכר כזה בצום ולא אצליח לווסת רמות סוכר אלא רק בדיאטה.
האם למיטב ידיעתך, סוג הסוכרת משנה את הטיפול? כרגע האנדוקרינולוג שלי ממליץ על מטפורמין ואני מנסה לדחות את זה. לא רוצה להיות תלויה בגילי בתרופות. זה לא שאין לי אינסולין. כנראה הוא נמוך ובגלל זה הנטייה לסוכרת. חשוב לי לנטר את הסוכר כדי לדחות אותה עד כמה שניתן. אני עדיין לא סוכרתית אבל בסיכון גבוה.

אם הקופה נותנת את המכשיר שנוח לה, איך מקבלים מכשיר במימון או שזה ציוד ששווה לכל כיס? עד עכשיו פשוט קניתי מה שהיה בקופה....ואיך יודעים איזה מכשירים יש לאותה חברה? אני יודעת למשל שיש את הננו של אקוצ'ק ואין לי מושג מה ההבדל בינו לבין הפריסטייל או האקוצ'ק פרפורמה...ואין לי מושג איפה אני יכולה לברר את זה כדי לדעת מה לקנות.
 
השערות

את כותבת שאת בטיפול אצל אנדוקרינולוג וזה כבר טוב.
גם ה-A1C שלך נשמע טובאבל אני מסכימה עם הנרי שזה לא תואם את הבדיקות שאת מספרת עליהן.

משהו פה לא מתאים.
הייתי מנסי לעשות את הבדיקות במעבדה פרטית או בסניף אחר של הרופה.

אשר לגלוקומטר:
את יכולה להתקשר לגפן מדיקל ולשאול מה הם יכולים להציע לך.
הם מרוויחים מהמקלונים ולא מהמכשירים.
האם הקופה לא מגבילה אותך בכמות המקלונים?
יתכן שיקח זמן עד שתקבלי מקלונים אחרים אבל שווה לחכות. לדעתי

בהצלחה
 
משהו לא כל כך מסתדר לי.

A1C מצוין, וסוכר 160.. האם בצום?
האם ביקרת אצל אנדוקרינולוג רציני והצגת את הבעיה?
גם אני קיבלתי סוכרת סוג 2 ואני רזה..
 

פאשון

New member
הייתי אצל אנדוקרינולוג

משהו בכיר ברמב"ם. זלוצובר. שמעת עליו? הוא טוען שהנטייה שלי לסוכרת היא גנטית והלבלב שלי לא מפריש מספיק אינסולין וזה לא הסוכרת סוג 2 הקלאסית עם תנגודת לאינסולין.
הסוכר שלי בצום הוא סביב ה-100. בעיקרון אחרי ארוחות (ואני ממש מקפידה על כמות הפחמימות) הסוכר שלי סהכ תקין. אם אני "מתפרעת" על פסטה או פיצה או תפוא זה קופץ ל-140-160. היה לי את זה גם בהריון כשהייתי עם סוכרת. לכן ה-A1C שלי תקין. זה רק בזכות ההקפדה שלי.
התסכול שלי בעיקר נובע מזה שאין לי דיאטה לעשות. אם אני שומרת, אז הכל בסדר. אם לא, הגוף מגיב. אני לא סוכרתית אבל אני בסיכון דיי גבוה. בגלל זה חשוב לי לנטר את רמות הסוכר כדי לדחות עד כמה שניתן את הסוכרת וכדי שאוכל להיכנס להריון תקין....
אפשר לשאול מה האבחנה שלך? כי אני מבינה שאתה במצב דומה.
 

tulkin

New member
אם זה לא תנגודת אינסולין,מה יעזור מטפורמין?

מטפורמין בעיקר עוזר למצבי תנגודת. הוא נחשב תרופת "קו ראשון", והרבה נותנים אותו באופן אוטומטי "כי זה הנוהל". זו תרופה מצויינת ולא מפתחים בה תלות. כלומר אפשר להפסיק אותה ופשוט השפעתה תיפסק. מצד שני, כאמור, אם הבעיה שלך איננה קשורה לתנגדות אינסולין, התועלת שלה מן הסתם תהיה נמוכה.
&nbsp
 
מסכימה איתך

אני מסכימה איתך אבל האנדוקרינולוג חושב אחרת.
אולי הסיבה שלו היא למנו מצב שהאינסולין המעט שיש לה פועל רק 90% או אחרת במקום 100%.
 

tulkin

New member
"האנדוקרינולוג חושב אחרת"

השאלה שהעליתי נוגעת בדיוק לאמירה הזו. האם הוא באמת "חושב" או שהוא פועל על אוטומט כי ככה הוא עשה כבר באינסוף מקרים קודמים, וכי ככה אומר הנוהל, שמתאים לרוב/ממוצע, אך עשוי לא להתאים למקרה ספציפי שהוא מעט יוצא דופן.
&nbsp
בהכירי את עולם הארגונים והעבודה היטב, אני נוטה לחשוב (באופן כללי, ובלי להאשים מישהו באופן ספציפי) שהרופא עובד על אוטומט, ולכן תפקיד החשיבה חייב לעבור לחולה, שחייב לקחת אחריות על ניהול מחלתו. זה לא אומר לזרוק את דברי הרופא לפח. חלילה. לרופא יש מומחיות ידע ונסיון רב, וטפשי יהיה לבטל אותם. אבל על אחריות החולה להבין שהמלצתו של הרופא עשויה לא להתאים, ולהעלות את הנושא כשאלה, ו"להכריח" אותו לחשוב ולא לפעול על אוטומט. ייתכן שעדיין ימליץ את אותה המלצה, ייתכן שיבטל/ישנה אותה - אבל חובת החולה לשאול, להבין, לחקור - ולא לתת לרופא לפעול על אוטומט.
 

פאשון

New member
בשביל זה אני פה:)

אני מסכימה לחלוטין שהמטופל צריך להיות אקטיבי. מי כמוני יודעת ואני פועלת כך תמיד.
אני לא חושבת שהוא הולך על אוטומט אבל אני כן רוצה לקרוא על המצב הלא שכיח שלי. אתה מכיר אתרים (לא אכפת לי גם באנגלית)?
 
מאד הגיוני מה שהרופא אמר

זאת לא סוכרת סוג 2 טיפוסית.
זה יותר LADA - כלומר הלבלב שלך לא מפריש מספיק אינסולין.

גם בהריון לא היה לך סוסכרת הריון אלא סוכר טרום הריון כי זה התחיל כבר בשבוע 6.
סוכרת הריון מתחילה בשליש השני של ההריון.

האם את לא רזה כל כך כי את פוחדת לאכול?
 

פאשון

New member
לא...

זה נתון לויכוח אם זה סוכרת הריון או טרום סוכרת. לפני ההריון גם בדקתי סוכר כי ראיתי את הבדיקות בצום שלי. כולם סביב ה-100 אבל המוגלובין תקין. בגלל שיש לי שחלות פוליציסטיות וזה קשור לסוכר חקרתי קצת ודרשתי העמסה מיד עם הגילוי. שלחו אולי להעמסה של 100 שלא השאירה מקום לספק - אחרי שעה 246...מצד שני כל ההריון הייתי מאוזנת יותר מכל בן אדם. המצב שלי לא טריויאלי....
מאז ומתמיד הייתי רזה. מעולם לא חשבתי על דיאטה אלא אפילו ניסיתי להשמין. בעבר הייתי מחסלת צלחות פסטות, בורקסים, פיצות והמון מתוק. זה לא גרם לי להשמין. היום אני מפחדת לאכול אבל זו לא הסיבה שאני רזה. בגלל זה זה כל כך מתסכל. לאנשים יש מה לומר ובסגנון של "את יכולה להרשות לעצמיך" וצוחקים ולכי תסבירי להם שאני ממש לא יכולה.
מקרה ממש לא קלאסי. דיי אובדת עיצות. אני לא חושבת שהאנדוקרינולוג הולך על אוטומט. אני חושבת שהוא צודק. גם אם אין לי מספיק אינסולין זה אומר שאין מה שיכניס את הגלוקוז לתאים ואולי בגלל זה הרזון. יש לי המון סוכרת במשפחה. משני הצדדים אבל אצל כולם זה התבטא בגיל מבוגר (60+) חוץ מסבתא שלי בגיל 40+. חוץ ממנה אף אחד לא על אינסולין אבל הם כולם במעקב קפדני. יש לי גנטיקה שבאה לידי ביטוי אצלי וכנראה בכלל אורח החיים שהיה לי בעבר (דיי מכה על חטא שלא היתה לי מודעות).

איפה אני יכולה לקרוא על ה-LADA?
 
את נוהגת בדיוק כמו שצריך - חייבת להתנהג כאילו את סוכרתית

אנחנו לא במצב דומה, הדמיון היחיד הוא ששנינו רזים, וקיבלתי סוכרת בערך בגיל שאצלך התחילו הבעיות.
שעתיים אחרי ארוחה הסוכר יכול להגיע לערך של 140, וזה תקין. אולי המכשיר שלך מזייף מעט? שוב אכתוב
שממוצע הסוכר התלת חודשי שלך מצוין. האם האנדוקרינולוג ברמב"ם, עשה לך בדיקת אינסולין בדם? או סתם
קבע מה שקבע? לא יעזור, מעט אינסולין ו- A1C= 4.9 !! גם דיאטת "רצח" לא תעזור...
 

תומרונתם

New member
מנהל
אם את רזה, ושומרת על תזונה מתאימה

נשאר לך הכלי האחרון בארגז הכלים - פעילות גופנית!
האם את דואגת להיות פעילה? זה לא אומר לרוץ מרתונים ולצלוח את הכנרת בשחיה, אבל פעילות גופנית (הליכה, שחיה, ריצה, אופניים, מה שבא לך) סדירה, לפחות חצי שעה לפחות 3-4 פעמים בשבוע - יכולה לעשות שינוי מאוד משמעותי באיזון הסוכר שלך.
 

פאשון

New member
התחלתי!

לפני שנה ילדתי והפסקתי להתאמן. הזמן...העייפות....
חזרתי בחודש האחרון להתאמן2-3 שעה בכלפעם. עדיין אותם ערכים. במהך היום תקין. בלילה גבוה (למשל היום היה לי 150) ונשאר גבוה בבוקר (בערך 100). כמה זמן לוקח לערכים להתאזן? בהריון אני זוכרת שאם יצאתי מההקפדה היה לוקח לי יומיים-שלושה לחזור לנורמה.
 

tulkin

New member
אני מודה שאני מתקשה להבין את הבעיה

על פניו עושה שאין לך סוכרת. סיפרת על שחלות פוליציסטיות - והן בהחלט משפיעות על מטאבוליזם ועלולות גם לגרום לסוכר מעט יותר גבוה בצום. כדאי לשמור, אבל כדאי עוד יותר להבין על מה שומרים. שומרים על משקל? שומרים על רמת סוכר? שומרים על כושר?
אם הלבלב שלך לא מספק מספיק אינסולין ייתכן שזה בגלל מחלה (נניח, LADA) - ואז היא אמורה להחמיר עם השנים עד כדי הרס מוחלט של יכולת ייצור אינסולין. אבל אולי זה משהו אחר? שווה לעשות בדיקת אינסולין וסי-פפטיד בצום כדי לבדוק את כושר הייצור של הלבלב, ולבדוק אחת לשנה, כדי לבדוק שאין התדרדרות.
אם הלבלב שלך מספק מעט מאד אינסולין זה מסביר את הרזון (האינסולין הוא ההורמון העיקרי שמעודד יצירת שומן ואגירתו, ומונע שימוש במאגרי שומן). וזה גם מסביר את הספיגה האיטית של הסוכר אחרי ארוחה (למה לעזאזל צריך לעשות העמסת סוכר כדי לגלות את זה?). כל עוד שהA1C תקין, ושמצבו של הלבלב לא מתדרדר, אני לא חושב שיש מה לדאוג, אבל כן כדאי לנסות להקטין את ה"פיקים" האלה של הסוכר. כושר גופני גבוה יעזור, אבל תזונה טובה תעזור יותר. את כל הזמן אומרת שאת בדיאטה אבל לא אומרת איזה. הדבר העיקרי שמעלה סוכר אלה הפחמימות. ואם רוצים להוריד סוכר ולהעלות משקל זה ממש אפשרי בלי בעיה, פשוט תאכלי הרבה שומן. זה לא מעלה סוכר, לא דורש אינסולין ועשוי להעלות את משקלך. הדיאטה שאת שומרת עליה נשמעת לי גנרית מדי - כזו של הגבלת כמויות וקלוריות, וזו שטות גמורה. בשביל להימנע מסוכרת צריך להפחית מאד פחמימות, אבל לא צריך להגביל קלוריות. אני אוכל המון קלוריות כל יום, אבל לא מפחמימות.
 

פאשון

New member
הדיאטה שלי היא ממש לא שטות גמורה

אני סופרת פחמימות. אין לי מושג על ספירת קלוריות. אני אוכלת שומנים, בשר ודגים, מעשירה אוכל עם טחינה, שמן זית, אגןזים ושקדים. וגם זה לפי תפריט של דיאטנית.
אני יודעת שאני לא סןכרתית (עדיין). אבל אין לי מושג איך להוריד את הפיקים. באמת, אני אוכלת בריא. מה שנשאר זה פעילות גופנית. בהריון זה ממש עזר לי ואני מקווה שגם עכשיו.
כנראה שהבעיה שלי היא מטבולית מעבר לתזונה שסוכרת סוג 2 רגילים אליה.
 
למעלה