שלום ../images/Emo140.gif - אני קצת בהריון ../images/Emo182.gif
שלום לכולן/כולם, שמי גלית ואני כ"כ שמחה שמצאתי את הפורום הזה. אני יודעת כבר למעלה מ- 10 שנים שבמידה ולא תצוץ שום בעיה רפואית בהריון, ארצה ללדת לידה טבעית, אם לא בביתי שלי, אז שמרכז לידה כלשהו (שלא ממש קיים בארץ). אבל לא בבי"ח. אני ממש רואה כסיוט מצב שבו מתוך מצב של בלית ברירה אצטרך ללדת בבי"ח, מכל הסיבות שרק ניתן להעלות על הדעת. אז זהו, אני בהריון, רק בתחילת שבוע 8
. אבל.... יש לי מום קל בלב - mitral stenosis (או מלידה או מגיל צעיר מאד) שלא הצריך מעולם לקיחת תרופות, ניתוח וכדומה. ההגבלה היחידה שחלה עליי מילדות היתה לא להגיע למאמץ כדוגמת תחרות ריצה ובנוסף לקיחת אנטיביוטיקה כטיפול מונע לפני טיפול אבן (מה שאני כבר לא עושה מס' שנים ומאז אני אדם בריא בהרבה, בלי אנטיביוטיקה ולוקחת על עצמי את האחריות והסיכון). אני מנסה להכין את עצמי נפשית למצב שבו אף מיילדת בית לא תסכים ליילד אותי ולכן, אע"פ שזה אולי מוקדם מאד, רציתי להתייעץ ולשאול האם ידוע לכן על רופאים תומכי לידות בית שניתן לזכור את שירותיהם בבי"ח (אני יודעת לע ד"ר ברדה בירושלים, אבל איזה בי"ח עוד איתו?) מתוך הגינות אספר שכבר דיברתי עם אילנה שמש, שחלומי היה ללדת אתה, שהעלתה ספק בדבר האפשרות שלי ללדת מחוץ לבי"ח. הרגשתי האישית, מתוך היכרות וחיבור מאד טוב עם הגוף והנפש שלי, אני יכולה לומר שאם הכל יתפתח כשורה, אני מרגישה שאוכל לעמוד בלידה טבעית, ללא משככי כאבים ו/או התערבות רפואית. אשמח לקבל כל תגובה, גם כמסר אישי (אני רואה שיש פה כמה מיילדות בית ומדריכות ללידה טבעית
) ואבקר בפורום מידי פעם. תודה רבה, גלית.
שלום לכולן/כולם, שמי גלית ואני כ"כ שמחה שמצאתי את הפורום הזה. אני יודעת כבר למעלה מ- 10 שנים שבמידה ולא תצוץ שום בעיה רפואית בהריון, ארצה ללדת לידה טבעית, אם לא בביתי שלי, אז שמרכז לידה כלשהו (שלא ממש קיים בארץ). אבל לא בבי"ח. אני ממש רואה כסיוט מצב שבו מתוך מצב של בלית ברירה אצטרך ללדת בבי"ח, מכל הסיבות שרק ניתן להעלות על הדעת. אז זהו, אני בהריון, רק בתחילת שבוע 8