שלום
רק אורחת בפורום

לפי מה שידוע לי

הסעיף הראשון נכון, אך מנסים להסדיר זאת בימים אלה עם חברה אחרת. לגבי הסעיף השני, אין לי מושג מה הפרטים המדוייקים של המקרה ולכן לא יכולה להגיב. בכל מקרה, כפי שכתבה mise, מי שבוחרת ללדת בבית, יודעת (בד"כ) שהיא לוקחת אחריות על הלידה גם במקרה וחלילה קורה משהו לא צפוי. כמובן שעל היולדת לבחור מיילדת מקצועית שעליה היא סומכת ושיודעת להתמודד עם מצבי חירום. אל נא נשכח, שגם בבתי חולים יש טרגדיות ולא מעטות לצערנו. בד"כ אין case בתביעות רשלנות נגד בי"ח, כי הם כביכול פועלים עפ"י ה"ספר" ואז אין במה להאשימם (כמובן ש"הספר" לא תמיד צודק...), רק במקרה שממש ניתן להוכיח רשלנות ניתן לתבוע ולזכות אך זה מאוד קשה להוכחה.
 

ס ו ל ה

New member
בחיי שהאינטלגנציה שלי מתמסמסת....

לא הצלחתי להבין דבר מכל הדיון הפילוסופי לגבי הביטוח. א. כן ודאי שההורים בעלי האחריות הראשונית. ב. מה קורה הלכה למעשה? באם כן רוצים לתבוע את המיילדת על נניח הזנחה? יש אפשרות? אין אפשרות? ג. ללדת ללא ביטוח זה כמו לנהוג ללא ביטוח חובה על הכביש? הצילו!!
 

mise

New member
גם אני מנסה להבין :)

ההשוואה לביטוח רכב נראית לי מתבקשת כדי לחדד ולהבין. סעיף א' שלך ברור, לגבי סעיף ב - אם ההורים הם בעלי האחריות הראשונית, איך המיילדת יכולה להיות מואשמת בהזנחה? מישהי יכולה לתת דוגמה להזנחה מצד המיילדת? סעיף ג - הוא שאני שואלת.
 

debby12

New member
מנהל
תגובה ל-MISE

"הזנחה" איננו מושג משפטי. יש מושג שנקרא "רשלנות". אני לא מבינה גדולה בנזיקין, אבל בגדול זו סטייה מרמת זהירות של האדם הסביר. דוגמא: אם המיילדת הסבירה לך שתבוא ללידה עם ציוד החייאה כמו בלון חמצן. ואז היא מגיעה אבל שכחה את הבלון בבית. התינוק נולד ונפגע כי היה במצוקה נשימתית ולא היה בלון חמצן לסייע לו (אני מניחה שאפשר גם הנשמה מפה לפה? - אבל נגיד שאי אפשר - רק בשביל הדוגמא). אז זו דוגמה לעילת תביעה שיכולה להיות לך, כי בתור בעלת מקצוע היא היתה צריכה להביא את הבלון (או, אם שמה לב ששכחה אותו בבית, לשלוח מישהו שיביא אותו נגיד - וכו')
 

debby12

New member
מנהל
תשובות בערך (לא שהמוח שלי במצב

מי יודע מה...) לגבי ב': תמיד אפשר לתבוע את המיילדת אם היא היתה רשלנית. זו עוולה שצריך להוכיח (כלומר שהיא סטתה מרמת זהירות סבירה - כמובן שזו לא אשמתה תמיד אם תינוק נולד פגוע). הבעיה שאליה כיוונה השואלת (שאגב שמה פה שאלה ונעלמה) היא "עומק הכיס". נניח שהתינוק נפגע כתוצאה מרשלנות רבתי של מיילדת, ונניח שתתבעי את המיילדת ותזכי. כמה כסף יש לה?... נגיד, זה לא כמו ההורים שתבעו את רמדיה ויקבלו 10 מיליון שקל וכו'. למיילדת פשוט אין את הסכומים האלה, ולכן התביעה לא תעזור. לכן מדברים על ביטוח לכיסוי נזקים כאלה. אגב - אני בכלל לא מאמינה שאני כותבת את זה....מי שבאה מראש ב"קטע" של לתבוע ואחריות הולכת ישר לבית חולים, וזו ממש לא אני.... (אגב - בבית חולים גם יש סיכוי הרבה יותר גדול שיהיה לה על מה לתבוע
). פשוט עניתי לשאלתך. ג. לדעתי האנלוגיה לביטוח רכב איננה מתאימה כי רמת הסיכונים שונה, וגם כי ברכב יש קטע של סיכון לצדדים שלישיים (נהגים אחרים, הולכי רגל) ובלידה - לא (זו את והתינוק שלך)
 

חבצלת א

New member
תודה למי שענתה לי../images/Emo20.gif

פגשתי את האשה הזו ברכבת היא סרגה שמיכה לתינוק אז התחלנו לדבר והגענו ללידות בית. היתה לנו חצי שעה לדבר, הספקנו די הרבה. האשה לא רופאה ועוסקת בתחום של אמהות ותינוקות למי ששאלה. לגבי הביטוח, הרבה מכן הביעו תמיהה שזה בכלל עולה אבל מישהי כבר כתבה פה שעולה הרבה כסף לגדל ילד פגוע בארץ וקופת חולים ואפילו ביטוח משלים זה בכלל לא מספיק. כשיש ביטוח הביטוח יכול לשלם על טיפולים ועזרה נוספת שדרושה. כשאין ביטוח זו בעיה חמורה לדעתי, גם אם האמא לא באה מראש ב"קטע" של לתבוע אבל העובדה היא שהיא שכרה מיילדת לעזור לה בלידה כי היא חושבת שיש דברים שהמיילדת יכולה לעשות להצלחת הלידה והאמא לא. אני מניחה שכולם פה מכירות את התנועה האמריקאית של unassisted homebirth ועובדה שהאמא, ההיפותטית לצורך הדיון, לא בחרה בדרך זו אלא בחרה אשת מקצוע שכפופה לסטנדרטים מקצועיים בתחום הלידה. לא ממש הבנתי לגבי היולדת מהקריות אם יש כזו יולדת והפרטים לא נכונים או שאין כזו יולדת אבל זה היה רק סקרנות שלי כי די הזדעזעתי מהסיפור. האם אתן לא חושבות שאם שכרתן מיילדת והיא אמורה להביא איתה כסטנדרט מקצועי בלון חמצן ולא מביאה שהיא התרשלה בתפקיד לשמו שכרתן אותה?
 

כרמית מ.

New member
לגבי הביטוח

ברור שעדיף עם ביטוח. אבל - בהנחה שביטוח הוא לא אופציה, מסיבות שאינן תלויות במיילדת - האם לוותר על לידת הבית רק בגלל שאין ביטוח? הם ללכת למקום מסוכן יותר, ומתאים פחות ללידה, רק בשביל האפשרות לתבוע, במקרה הצורך? לא תודה. אני מעדיפה להקטין את הסיכון לצורך בתביעה. בנוסף - תביעה רלוונטית, רק במקרה של *רשלנות*. כאשר מדובר על ילד פגוע מסיבה שאינה קשורה לרשלנות המיילדת, ולרוב זה ככה, לא יעזור לי ביטוח. ככל הנראה, גם אם יהיה ביטוח, הוא יהיה מותנה בתנאים שלא סביר לקיים, תנאים שלא יאפשרו למיילדות לילד בבית "אשה שיש לה רחם" (כהגדרת נירית שפירא). אני שכרתי מיילדת ממש לא כי אני "חושבת שיש דברים שהמיילדת יכולה לעשות להצלחת הלידה והאמא לא". הלידה היא שלי. המיילדת עוזרת לי, וגם מתערבת במקרי סיבוך. (זה נשמע טרמינולוגיה, אבל זו טרמינולוגיה שמביעה מהות). יש ציפיות מסוימות מהמיילדת (שאמורות להיות מסוכמות מראש!) - ובהחלט יתכן מצב של מיילדת שלא עמדה בציפיות. גם רשלנות עלולה לקרות. אבל - בהנתן העובדה שלא ניתן כרגע לבטח לידות בית, וגם בלי קשר, מתפקידנו לנסות למנוע את זה *מראש* ע"י התארגנות מתאימה. זה לא יכסה על כל המקרים, אבל על רובם כן. ספציפית לגבי היולדת שאת מדברת עליה (לא בטוחה אם היא מהקריות, אבל מאיזור חיפה) - היה סיפור של תינוקת שנולדה לא נושמת. המיילדת ביצעה החייאה - אבל לוקח זמן עד שהחייאה מצליחה, ובתוך הלחץ היא אמרה משפט כמו "אולי בלון החמצן ריק" - האב שמע את זה, וחשב שזו המציאות - וכך זה גם יצא לתקשורת. אני לא יודעת בדיוק את כל הפרטים - אבל בשורה התחתונה - התינוקת בסדר, וכנראה שהמיילדת גם היתה בסדר גמור. יש מה ללמוד מהמקרה הזה. בהחלט. אבל לא הייתי מסיקה חוסר אחריות של המיילדת, שהיא מיילדת מצוינת.
 

mise

New member
../images/Emo45.gif איזה יופי שאת תמיד עושה סדר

בדברים.
 
למעלה