שלום

snowel

New member
שלום ../images/Emo20.gif

שלום לכולם, אני חדשה פה ושמחה למצוא אתכם
. אני משערת שאני קצת יוצאת דופן פה כי דווקא התחלתי לקרוא ממש ברצינות והרבה אחרי שכבר סיימתי בי"ס. אני מאד מאד אוהבת ספרי ילדים-נוער לא פחות מספרי מבוגרים למרות שלא קראתי אותם בגיל צעיר. אני פשוט משלימה עכשיו על כל השנים ואין מאושרת ממני כי יש כל כך הרבה ספרים נפלאים
הספרים שהכי אהבתי והתחברתי אליהם בינתיים הם: "הסיפור שאינו נגמר", "מומו", "בורות", "אבא ארוך רגליים" ועוד ספר מקסים ומיוחד ביותר שלא יוצא לי מהלב הוא "מר אל כאן אנה". יש לכם עוד המלצות? אז אני שמחה להצטרף ומקווה גם להצליח לתרום פה
...שיהיה לכולם שבוע מקסים
סנואל
.

sisty

New member
נ"ש../images/Emo26.gifגמני חדשה פה ../images/Emo9.gif

שלום לכולם (גם), אני גם חדשה פה ולא הכרתי את הפורום עד לפני היום
. אני 'תולעת ספרים', אוהבת את רוב סוגי הסיפורת, בעיקר פנטזיה (הארי פוטר, שר הטבעות, ארמדין וכו'...) בנוסף, אני מנהלת פורום ליאל קולט-1022
. וחוצמזה, הקהילה הזאת נראית ממש אחלה
מקווה להשתלב
ושבוע טוייב
אביטל.

sisty

New member
תודה../images/Emo70.gifו--->../images/Emo63.gif--->

אני קוראת את "בין הצלצולים" של חגית גולדברג, אגב, היא סופרת חדשה
ואני מתה על הארי פוטר, מחכה כבר לספר השישי שבטח רק עוד שנה יצא באנגלית ושנתיים בעברית...
ומה את אוהבת לקרוא

sagiberg

New member
גם אני מחכה לפוטר ../images/Emo99.gif ובדר"כ

משתדלת לשים עליו את היד ראשונה, לפני הילדים. ומה אני אוהבת ? שאלה קשה- אני קוראת מכל הבא ליד עם העדפה (בספרי ילדים) לרואלד דאל (כרגע אני קוראת סיפורים קצרים שלו שנכתבו עבור מבוגרים . על פיהם נעשתה סידרת הטלויזיה לא יאומן כי יסופר), ק.ס.לואיס, ג'רום ק. ג'רום ו........

sagiberg

New member
יופי שהצטרפת../images/Emo140.gif

הגעת למקום הנכון- כולנו, גם המבוגרים, אוהבים מאוד ספרי ילדים. אז בואי נראה מה עוד מומלץ: שלושה בסירה אחת ההוביט הרוח בערבי הנחל צ'רלי והשוקולדה (יאמי.......) 35 במאי תספרי לי כשתרצי עוד

snowel

New member
תודה ../images/Emo9.gif ../images/Emo70.gif

בקשר לספרים אז את "צארלי ו..." קראתי וזה בהחלט ספר נחמד וקליל. דווקא ל"רוח בערבי הנחל" ו"שלושה בסירה אחת" ממש לא הצלחתי להתחבר וזנחתי אותם
. את ה"הוביט" ו"35 במאי" אני בהחלט אנסה...
! תודה על ההמלצות
. והיום קניתי לי את "ילדת הגבעות"
מקווה להינות
.

ToryMaster

New member
וואו

'הרוח בערבי הנחל' ו'שלושה בסירה אחת (מלבד הכלב)' הם שניים מהספרים הטובים שקראתי! אני יכולה לשאול למה לא הצלחת להתחבר אליהם?

snowel

New member
../images/Emo26.gif

תראי קשה לי בדיוק לציין למה לא התחברתי...כל אחד והטעם שלו וזה גם תלוי מאד בעיתוי. אני חושבת שדווקא ל"שלושה בסירה אחת" אני עוד אנסה לחזור שוב פשוט לא בקרוב ו"הרוח בערבי הנחל" בעיקר בגלל השפה.

ToryMaster

New member
הא

יש המוני גרסאות של תרגום ב"הרוח הערבי הנחל", אבל נכון שיש שם לא מעט תיאורים של טבע ונוף וריח, זה בעייתי

snowel

New member
הוא בהחלט נהדר בינתיים...../images/Emo9.gif

ויש לך אחלה של חתימה

sigalit33

New member
../images/Emo51.gif אבל...

לא אני המצאתי את זה, קצת מביך אפילו להגיד מאיפה לקחתי את זה... טוב, נו, זו היתה "יציאה" טובה במיוחד (לטעמי לפחות) של 'ריקי' ב"משחק החיים", הטלנובלה הקודמת של ערוץ 3 (מה לעשות, אני בחורה שטחית
)

snowel

New member
../images/Emo6.gif בהחלט יציאה טובה...

אין לך מה לדאוג...ברגע שבן-אדם יודע למצוא את הדברים האמיתיים/עמוקים מתוך הרבה שטחיות זה מעיד על הרבה מאד...
זאת דוגמא לאלו שמשמיצים בהגזמה דברים מסוג זה...

איזה טעם משובח!

וברוכות הבאות לשתיכן!-אחרי ותק של כמה שבועות אני כבר מרשה לעצמי לומר... הספרים שהזכרת באמת "בול"-ממליצה לך גם על סדרת נארניה(מתחיל ב"האריה ,המכשפה וארון הבגדים"),הספרים של לויס לורי שהם עתידניים-חברתיים-רגישים,"שני ירחים" ו"אני רואה את הירח" הריאליסטיים והרגישים גם ו"המכשפה מרחוב מלצ'ט 3" של גדי טאוב.מספיק למנה ראשונה?

snowel

New member
בהחלט מספיק... ../images/Emo8.gif ../images/Emo51.gif ../images/Emo65.gif

יש לי 2 שאלות בקשר "לאריה, המכשפה וארון הבגדים": אני קראתי את הספר באנגלית ובו היה כתוב דווקא שהוא לא הראשון בסדרה אלא שהספר "אחיינו של הקוסם" הוא הראשון...?! ועוד משהו, אני מאד נהניתי מהספר עד שהגעתי כמעט לסוף ובו היה את הקטע שבו 2 האחיות לא הצליחו להרדם ואז האריה בעצם איפשר להן ללוות אותו...זה מאד זיעזע אותי והרס לי את כל הטעם מפני שהוא הרי ידע לקראת מה הוא הולך ומה הולכים לעשות לו והוא בכל זאת איפשר להן ללוות אותו ובסוף הוא רק אמר להן לא לצאת ממקום המחבוא שלא יראו אותן. בקיצור זה יצא ממש כאילו הוא מזמין אותן לראות את הזוועות האלו שעוללו לו והעובדה שהוא בסוף לא מת לא מכפרת על זה בעיני. אם למשל הן היו עוקבות אחריו בלי שהוא היה יודע והיו רואות את זה במקרה מילא אבל בצורה כזאת זה פשוט סוג של סדיזם...אולי אני מגזימה אבל ככה אני הרגשתי וזה הוציא לי את החשק להמשיך ולקרוא
. מה אתם אומרים?

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

את נופלת בקטע ממש לא חשוב, זה קריטי לעלילה (לפחות בחלק הזה) שהן יראו אותו, אחרת לא תהיה סיבה שנדע על הכישוף הקדום. חוצמזה, יש פה הקבלה לצליבת ישו. מבחינת כרונולוגיה נרניינית (או בסיפור), אחיינו של הקוסם אכן בא ראשון, אבל זה סדר מעוות שנקבע רק בשנים האחרונות, כשלואיס כתב את הסדרה, הוא התחיל מ"האריה, מהכשפה וארון הבגדים" רק תבקשי ואתן לך רשימה של הספרים על פי הסדר המקורי בהם נכתבו ועל פי הסדר החדש והמעוות שנקבע בשנים האחרונות

חבל שלא ידעתי קודם...

חבר טוב שלי ואני התחבטנו קשות לגבי הסדר אבל עכשיו אני כבר לפני הקרב האחרון אז זה פחות רלבנטי.אני מבינה את הקושי עם המוות שהוא בעצם לא כזה.לטעמי זה לא רק עניין טכני לקידום העלילה-יש בכל הסדרה עיסוק בשאלות קיומיות-חיים ומוות,אלוהים,אמונה,וכו'.באמת יש פה קצת משהו נוצרי אבל ממש לא רק-העיסוק הדתי-מיסטי הזה אוניברסאלי ברובו.בקיצור-זו סדרה של הרפתקאות פנטזיה סוערות אבל גם הרבה מחשבה.בא לכם לנסות לחפור בזה קצת?

למעלה