שלום

b00

New member
אממ בקשר לנארניה...

בסדרה אכן יש מעין סדר מעוות... לי אישית היה מאוד קשה להחליט איזה ספר בא אחרי מה... אבל אז קניתי את הcomplete chronichles of narnia... וקראתי לפי הסדר שם... וכן יש בסדרה משהו קצת חולני... תקראי עד הסוף ותביני למה אני מתכוונת. אבל בתור ילדה לא שמתי לב לזה.. נארניה היא (למרות החולניות משו שבה) סדרת ספרים משגעת! והיא היא הסדרב שגרמה לי להתחיל לקרוא פנטזיה.... תמשיכי לקרוא למרות!!!!!!

Athaclena

New member
הסוף אולי?

כולנו מתים, איזה יופי, איזה כיף. ושכל הרעים ילכו לעזאזל, לא מגיע להם כלום

Britush

New member
כן, מתים,

אבל מגיעים ל"גן עדן"... למען האמת, גם אני לא אהבתי את הסוף; אבל לא הייתי מגדירה אותו כחולני.

farseer

New member
לי דווקא,

הייתה בחילה נוראית כשסיימתי את הסדרה. הסוף היה מזעזע, מוזר ונורא. כולם מתו, והם שמחים. בכלל, להרוג את כולם בסוף זה קצת נדוש ונותן טעם רע לסדרה. ושלא כמו הרבה שאהבו אותה, אני לא מתה על הסדרה. המסרים שלה והנסיונות העלובים לחנך את הקורא (והיו כמה הטפות מעצבנות במיוחד) פשוט עולים על העצבים לפעמים. שנאתי את אסלן, ועד היום אני מכנה אותו "האריה שחושב שהוא אלוהים". לדוגמא, בספר "הסוס ונערו" ישנה הטפת מוסר אחת גדולה בסוף. הוא מסביר שהוא שרט אותה בגלל ההלקאות שנגרמו למשרתת. לא אהבתי את הקטע הזה. בעיקרון, סדרת נרניה היא חמודה - אבל מטיפה מדי ובעלת סוף גרוע.

Britush

New member
טוב,

אני משערת שכשקוראים את הסדרה בגיל 8 לא שמים לב לכל "הטפות המוסר", וביל 16 כבר מאוחר מדי להפסיק לאהוב אותה...
את אסלן אהבתי. אבל היו כמה קטעים מרגיזים - כמו הקטע עם השריטות שדיברת עליו. אגב, הגעתי למסקנה שהדמויות בספר שטחיות למדי... כתוב כמעט רק על המעשים שלהם, אבל לא על המחשבות, הרגשות וכו'. שוב - בגיל 8 לא שמים לב לזה, ועכשיו כבר מאוחר מדי...

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

זה משהו שגם אני שמתי לב אליו, השטיחות של הדמויות מעוררת פליאה, איך הצליח לואיס לכתוב סדרת ספרים שלמה כשהדמויות הראשיות בה כל כך שטוחות?

ToryMaster

New member
*דת מונותאיסטית

שזה כמו יהדות ונצרות וכו', מאמינות באל אחד (נכון?
) לא דווקא נצרות

Britush

New member
כן,

דת מונותאיסטית היא דת שמבוססת על אמונה באל אחד. אבל נראה לי שהסדרה קשורה יותר לנצרות מאשר ליהדות\איסלאם. קודם כל, מפני שק. ס. לואיס היה נוצרי (סביר להניח, לא?), ושנית, כי בנצרות הנושא של גן העדן והעולם הבא, והצדק והסגפנות וכל העניינים האלה מודגש יותר - אני חושבת.

ToryMaster

New member
מן הסתם

זה נוגע יותר בנצרות (הרצח של אסלן והחזרה לחיים כמקבילות לצליבת ישו והתחייה) כי לואיס היה נוצרי, אבל אפשר להשוות את זה לכל דת מונותאיסטית שהיא

b00

New member
הסוף חולני ביותר

כאילו בגיל שמונה לא שמתי לב... ואז קניתי בתחילת השנה את הסאגה כולה.. ותומרצתי לחזור לקרוא... ואז גיליתי את הסוף (טם טם טאאאאאאם) זה חולני שהם כולם מתים בתאונת רכבת והם שמחים! כזה יש! אני
מת יש איזה כיף! כבר פחדתי לרגע שאני חי...

Britush

New member
תראי,

כשאת מתבססת על ההנחה ש"יש חיים אחרי המוות", המוות לא אמור להיות דבר גרוע כל כך, אלא להפך. כמובן שאת לא מתבססת על ההנחה הזו; אבל נראה שלואיס כן.

למעלה