שלום...
]

שלום... ../images/Emo9.gif]

יש לי כמה שאלות שקשורות לקפוארה... אני מקווה שתחזירו לי תשובה... אז ככה... מזה התרגילים הבאים? ואיך עושים אותם? וירו ג'וגו, גנג'ו, טיזורה ג'י קוסטה, וטיזורה די פרנצ'י,...? תודה לכם... מחכה לתשובה...

ToryMaster

New member
../images/Emo10.gif

הצלחתי לתרגם כמעט את כל המושגים ולגגל אותם ואפילו עם תוצאות, אבל כל התוצאות בפורטוגזית

ailag

New member
נסיונות לתשובה

שבטח אחרים יתקנו לי אח"כ המון אבל שיהיה. דיסקליימר: אני כ-9 חודשים בקפוארה (שזה פחות ממה שזה נשמע), עדיין בלי קורדאו בכלל ולא יודעת הרבה תאוריה. אומרים לי לבעוט אני בועטת :) וירו ג'וגו זה סיבוב המשחק, אנחנו לומדים את זה בהקשר של אנגולה. קשה לי להסביר איך זה נראה כי זה מעבר, אבל זה הופך את הכיוון של המשחק - אם מי שמולך עושה רק ג'ינגה את תצאי מזה בכיוונים הפוכים לג'ינגה שלו. נדמה לי. גנג'ו - מבטאים גנצ'וּ כן? זה קרס. זו בעיטה עגולה, כמו צורת קרס, שרק בסוף בסוף כשכבר בטוח פספסת את השני והיא לא עבדה (או כשפגעת בו ואין לך מה לעשות עם הרגל) הרגל מתקפלת. עד אז היא גם ישרה וגם נמתחת להגיע כמה שיותר רחוק.. נגיד שאת עומדת עם הצד לשני (נניח סיימת ככה מיה לואה) - הרגל שקרובה אליו תלך קדימה ובמעגל עד שבשיא הגובה בערך תגיע אליו. במקביל הגוף הולך לכיוון ההפוך ככה שבשיא יש כמעט קו ישר בין הגב לרגל הבועטת, הידיים פרושות הצידה ואת מסתכלת בעצם מתחת ליד. אבל יכול להיות שאני קצת מתבלבלת בהסבר. טיזורה זה אומר מספריים, אני משערת שטיזורה ג'י פרנצ'י זה הטיזורה הרגילה שגם עושים ברז'ונל - רגל ימין משמאל לשני (שמאל שלך), רגל שמאל מימין אליו ואז מעבירים את רגל ימין לשמאל תו"כ הפלה - משהו כזה, אם כי זה לא ככ ברור http://www.geocities.com/drory_s/Capoeira/Basics/tesoura16.gif (דמייני בנאדם עומד בין הרגליים שלו - בתמונה השנייה האדם מתהפך) שימי לב שתיארתי איך התרגיל נראה, לא איך לעשות אותו. וג'י קוסטה זה בטח הגרסה של זה שהיא יותר גבוהה ותופסת את הבנאדם יותר גבוה. ג'י אנגולה זה כשמתחילים מבערך-עמידת ארבע ובשאיפה מתהפכים לטיזורה (אבל זה אפפם לא קורה, תמיד השני בורח. אבל אפשר לטמון לו ככה איזו מלכודת) אתם עושים את אלו באימונים?

ToryMaster

New member
וואלה?

אפשר לשאול איפה? [באיזו עיר, קבוצה, משהו כזה]. יש פה רוב פעיל של אבאדה, תמיד טוב לראות עוד מישהי שתאזן את העסק.

ailag

New member
מי המדריך שלך?

גם אני מCDO, מת"א. אצל עידן, ובקבוצה שלנו יש עוד כמה מדריכים שמתאמנים..

ailag

New member
הגדרה הרבה יותר כללית

ולא ממש נכונה אבל קרובה - תחשבי על מיה לואה ג'י פרנצ'י בכיוון ההפוך: במקום מבחוץ פנימה, מבפנים החוצה. עכשיו אותו דבר רק שאת מנסה להגיע רחוק עם כף הרגל.. עכשיו אותו דבר רק שמרוב שהתלהבת מלהגיע רחוק ולעשות תנועה גדולה/טובה גם הגב הולך אחורה וכל זה.

Kalimac

New member
אהה לא בדיוק

gancho היא בעצם בעיטת מגל: דהיינו, היא מתחילה כמו chapa אבל יש תנועת של 'וו' בה העקב מוביל והמטרה היא לנסות לתפוס עם ה'וו' הזה את העורף של היריב. זוהי בעיטה ישירה מאוד מטעה והרבה מתבלבלים איך להתחמק מכיוון שהיא נראית כמו martelo/chapa/pisão. אם כבר מדברים על הבעיטה, לפני שבוע שברתי למישהו את האף בטעות איתה. אם אתה קורא את זה, אני שוב מתנצל, זו הייתה תאונה! וחוצמזה, זה היית אתה שהלכת לי לתוך הרגל!

ToryMaster

New member
שמעתי על זה ../images/Emo6.gif

אתה יכול למצוא סרטון שמראה את זה? כי ההסבר ממש לא ברור

כי את לא מגיעה אלינו מספיק

(נזכרת שגם אני לא מגיעה מספיק ושותקת). אבל עכשיו יש לנו צב עם כחול מהמם עם הפנים.

coacain

New member
זה לא בדיוק כחול, זה סגול כהה ש...

הופך לאט לאט לכחול ועכשיו קצת אדום!! מסכן, אם זה היה שבועיים לפני , בפורים הוא יכל היה להתחפש לפרפר או משהו כזה , ולא היו צריכים לאפר אותו הרבה מראה מזעזע... רואים כמה חשובות הידיים!!

למעלה