נסיונות לתשובה
שבטח אחרים יתקנו לי אח"כ המון אבל שיהיה. דיסקליימר: אני כ-9 חודשים בקפוארה (שזה פחות ממה שזה נשמע), עדיין בלי קורדאו בכלל ולא יודעת הרבה תאוריה. אומרים לי לבעוט אני בועטת
וירו ג'וגו זה סיבוב המשחק, אנחנו לומדים את זה בהקשר של אנגולה. קשה לי להסביר איך זה נראה כי זה מעבר, אבל זה הופך את הכיוון של המשחק - אם מי שמולך עושה רק ג'ינגה את תצאי מזה בכיוונים הפוכים לג'ינגה שלו. נדמה לי. גנג'ו - מבטאים גנצ'וּ כן? זה קרס. זו בעיטה עגולה, כמו צורת קרס, שרק בסוף בסוף כשכבר בטוח פספסת את השני והיא לא עבדה (או כשפגעת בו ואין לך מה לעשות עם הרגל) הרגל מתקפלת. עד אז היא גם ישרה וגם נמתחת להגיע כמה שיותר רחוק.. נגיד שאת עומדת עם הצד לשני (נניח סיימת ככה מיה לואה) - הרגל שקרובה אליו תלך קדימה ובמעגל עד שבשיא הגובה בערך תגיע אליו. במקביל הגוף הולך לכיוון ההפוך ככה שבשיא יש כמעט קו ישר בין הגב לרגל הבועטת, הידיים פרושות הצידה ואת מסתכלת בעצם מתחת ליד. אבל יכול להיות שאני קצת מתבלבלת בהסבר. טיזורה זה אומר מספריים, אני משערת שטיזורה ג'י פרנצ'י זה הטיזורה הרגילה שגם עושים ברז'ונל - רגל ימין משמאל לשני (שמאל שלך), רגל שמאל מימין אליו ואז מעבירים את רגל ימין לשמאל תו"כ הפלה - משהו כזה, אם כי זה לא ככ ברור
http://www.geocities.com/drory_s/Capoeira/Basics/tesoura16.gif (דמייני בנאדם עומד בין הרגליים שלו - בתמונה השנייה האדם מתהפך) שימי לב שתיארתי איך התרגיל נראה, לא איך לעשות אותו. וג'י קוסטה זה בטח הגרסה של זה שהיא יותר גבוהה ותופסת את הבנאדם יותר גבוה. ג'י אנגולה זה כשמתחילים מבערך-עמידת ארבע ובשאיפה מתהפכים לטיזורה (אבל זה אפפם לא קורה, תמיד השני בורח. אבל אפשר לטמון לו ככה איזו מלכודת) אתם עושים את אלו באימונים?