אני לא מגיעה מספיק!?!?!?! עכשיו נעלבתי!! אני באה ממש הרבה, הכי הרבה המקבוצה שלי בצפון. ואף אחד מכם לא היה בחיפה מלא זמן אם בכלל... ממה שאני זוכרת נעם היחד שהיה (בבטשיזדו ולפני קוברה, עם פומה). חוץ מיזה שאני מנסה להגיע גם לאימונים אחרים (ב"ש, י-ם, טיבעון...) ומה איתכם?? נשארים בבועה התלאבבית???? (סליחה על ההודעה העצבנית... זה היה יום קשה היום)
ה-tesoura זה באמת 'מספריים'. de frente זה 'מקדימה' ו-de costas זה 'מאחורה'. טיזורה קדמית: בגדול, זוהי תנועה שמזכירה rolê אלא שהרגל של היריב לכודה בין הרגליים תוך כדי הסיבוב ועקב כך הוא נופל. טיזורה אחורית: הפלת מספריים קלאסית שקיימת בהרבה שיטות לחימה. ניתן לתאר אותה פחות או יותר כמו queixada עם היד על הרצפה, בזמן שהיריב לכוד בין הרגליים שעושות תנועה של מספריים. מקווה שההסברים עזרו
אתר מעולה שמסביר הרבה מאוד תרגילי קפואירה : זה כתוב בצורה שמאוד קלה להבנה, מפרט את כל התנוחות שהגוף צריך להגיע אליהם + איורים של שלבי התרגילים. התותח שבנה את האתר הזה אפילו הכין כמה אנימציות של שילוב תרגילים - בעזרת הפויינטרים שלו הצלחתי סוף סוףלעשות את המקאקו כמו שצריך (בערך) http://www.wu-wien.ac.at/usr/h96b/h9650297/cap-basics.html