שלום.. is there anybody out there?

LittleKittie

New member
שלום.. is there anybody out there?

טוב, אז סיימתי לראות עכשיו את הסרט של פינק פלויד [The Wall [כמובן... וקצת הסתבכתי בקשר למה שהסרט מדבר עליו.. מצד אחד, לפני שראיתי את הסרט חשבתי שבשירים שווטרס כתב הוא מדבר יותר על עצמו, שהוא בונה חומה מסביבו [
] כביכול וכל זה, ולא יכול לצאת ולהראות רגשות אמיתיים. מצד שני, יש את הקטע הזה על מלחמת העולם [השנייה כע?] שגם אותה רואים הרבה בסרט... וגם בשיר אנאדר ברייק אין דה וול מספר אחד כשהוא מדבר על זה שאבא שלו טס, כאילו טס למלחמה ולא חזר... אבא שלו מת במלחמה נכון? לפי מה שאמרו לי... בקיצור, אני אשמח אם מישהו יעזור לי ויעשה קצת סדר בבלגן שלי... תודה!

עדיין לא, אבל

בפורום יש שרשור ניתוחים של הסרט, בערך אחת לשבוע, וכדאי ורצוי לחפש אותם. אכן, אביו של ווטרס נהרג במלחמת העולם השניה, והדבר השפיע עליו קשות. הנושא חוזר בהרבה מהכתיבה שלו, וכמובן השפיע על עמדותיו הפוליטיות, האנטי-מלחמתיות. הסרט, אבל, עוסק בהרבה נושאים ובארועים שקרו לווטרס ולסיד בארט בחייהם, כאשר הפואנטה היא - ככל הנראה - שבני אדם מבודדים עצמם זה מזה, בגלל החוויות הקשות שהם עוברים, וזה דבר לא טוב.

LittleKittie

New member
הו, כמובן!..

זה באמת נראה ככה בסרט, עכשיו הכל נראה לי הרבה יותר הגיוני... תודה! ו.. רק... עוד משו- לא הבנתי כלכך מה הקשר למורים בבית הספר, הוא מתכוון שכשהוא היה ילד המורים התנהגו כמו שהם מתנהגים בסרט? וזה עוד דבר שהשפיע עליו לכתוב את זה?

בדיוק

ווטרס תאר ביצירה את החוויות שעבר כילד, במערכת החינוך האנגלית של סוף שנות הארבעים ותחילת שנות החמישים. אגב, שנים אחר כך הוא חזר בו מהתאורים האלו והודה שהם היו קצת קיצוניים. הוא הבין, שהרבה מהמורים ה”רעים” האלו היו חיילים משוחררים, שעברו בעצמם חוויות קשות במלחמה, ולא ממש התאימו להוראה, רק שלא מצאו עבודה אחרת. וכמובן, יש לזכור ששני הוריו של ווטרס היו מורים. אמו היתה, אפילו, מנהלת בית הספר היסודי בו למד (וכן סיד בארט).

LittleKittie

New member
הממ... אגב אימו,

עליה נכתב גם השיר mother באותו הדיסק? הוא הרגיש שהיא מבודדת אותו משאר האנשים? כאילו הוא מוסיפה לו עוד לבנים לחומה? אני זוכרת גם, שבסרט היה קטע אנימציה שבו הראו אמא מחבקת את בנה, וידיה הופכות לחומה....

כן, זאת היא.

למרות שווטרס הכחיש שהשיר הוא עליה. ואחר כך הודה בכך, חלקית. ואחר כך שוב הכחיש. וחוזר חלילה. היא עדיין בחיים, או לפחות היתה בחיים בשנה שעברה. גילה קרוב ל-100. חברתה הקרובה ביותר היא אמו של סטורם תורגרסון, שגם היא בת מעל 90. בכלל, אני חושבת שהעתונות האנגלית, שמנסה בעשור האחרון לתעד כל פיפס בהסטוריה של הפלויד, צריכה להתמקד בילדות שלהם, ולחקור אותה לעומק. בוודאי יש שם חומר מרתק, כפי שניתן לראות, על קצה המזלג, בזכרונותיו של ג'ון דייויס שהועלו לאתר a fleeting glimpse.

melancholy man

New member
רגע רגע

ידעתי שאמא של רוג'ר שתחייה, הייתה מורה, ואפילו מנהלת, אני יכול רק לנחש איזו אמא ומורה היא הייתה אם יצא לה בן כל כך שמח ואוהב אדם, אם היא הייתה גם מנהלת בית הספר היסודי של סיד, זה מסביר המון דברים, אמאלה, מה שהלך שם בטח... אני יותר ויותר משתכנע שהחומה זה פשוט סרט תעודי על הילדות של רוג'ר וסיד

brotos

New member
אגב, ניבל'

קבל ח"ח על המאמר הנפלא (על הפרה, אלא מה?), ובכלל, על הנון-קונפורמיזם שבלהגיד "אטום הארט מאת'ר" היא יצירה ענקית!!11. לא כל יום פוגשים אנשים כמוך, וכו'.

melancholy man

New member
בצחוק בצחוק

אבל כן יש, כמו שאמרו כאן, אלמנטים ביוגרפיים גם של רוג'ר וגם של סיד, בכלל באלבום ואח"כ בסרט מגיעה ההזדהות המעט חולנית של רוג'ר עם סיד לשיא. הוא יותר דמות: פינק, שחוויות החיים שלה הם מעיין שילוב של חוויותיו של רוג'ר וחוויותיו של סיד. הילדות וחוויות הילדות הן במובהק חוויות הילדות של רוג'ר (האבא שעזב, היחסים עם האם ואפילו היחסים עם נשים), ותקופת "כוכב הרוק" של פינק הם כמעט באופן מלא חוויות של סיד או חוויות שהלהקה עברה עם סיד, חלק מהסצנות בסרט ובאלבום מהשלב הזה בחיים של פינק, הם ממש העתקה של ארועים שקרו לסיד. ווטארס אומר לנו הרבה דברים בחומה, חלקם מבולבלים וחלקם סותרים זה את זה, אבל אחד הדברים שאני רואה שם היום, הוא איזו שאיפה משונה של רוג'ר לההפך לסיד, נדמה לי שהוא רואה את מה שקרה לסיד כמשהו שהיה צריך לקרות לו, כמו הרבה מתבגרים (קצת מוזר להגיד את זה על אדם שיצר את החומה בגיל 40 בערך) ווטארס מוצא משהו מושך בשיגעון, הוא היחיד מבין חברי הלהקה שאמר שלדעתו סיד לקה בסכיזופרניה ונדמה לי שהוא מנסה לשכתב כאן קצת את ההיסטוריה ולהדביק לעצמו את הסכיזופרניה והתיסרות של סיד.

ללא ספק.

אני מסכימה עם דבריך. ווטרס נמשך לשגעון של בארט כי הוא ראה בו חלק איטנגרלי מהכשרון האמנותי של סיד, אותו העריך כגדול משל עצמו. במקביל, הוא גם חשש (ואולי עדיין חושש) מהתמוטטות דומה. יש ראיונות בהם הוא אומר דברים כאלו במפורש. אני אחפש אח”כ. אגב, הדמיון באלמנטים הביוגרפיים בין רוג'ר וסיד הוא גדול יותר משכתבת: שניהם נקראים רוג'ר, אביו של סיד מת כשסיד היה בן 14, ואמו של סיד גם כן מתוארת – ע”י הפלוידים, ובעיקר ע”י גילמור - כאם חונקת שטיפחה את בנה ובנתה סביבו ציפיות, ובמידה מסויימת אחראית גם להתמוטטותו (שוב, בעיקר מפיו של גילמור, לא ווטרס). עד היום בראיונות (למשל, בגליון המיוחד של Q) ווטרס מדגיש את קווי הדמיון ביניהם, למשל כשהוא מדבר על תחומי ההתעניינות של שניהם בגיל הנעורים, שלדבריו היו זהים, וכשהוא מספר על חוויותיהם המשותפות, כנערים.

amitexc

New member
שאלה קטנה?!

יש איזה שהוא שיר בחומה שמדבר על סיד? או שהאוסף מדבר רק על ווטרס?

איזה אוסף?

אם קוראים את דמותו של “פינק” ב”החומה” כמתייחסת הן לווטרס והן לסיד, ניתן לראות את הקשרים. למשל, ב-Comfortably Numb, שם מעלים בכוח את פינק על הבמה, לאחר שנותנים לו זריקה - זה קרה באמת.

amitexc

New member
צר לי אני לא רואה בשיר הזה

כשיר שמוקדש לסיד וככל הנראה מדובר בו גם על ווטרס והילדות שלו. לפי הליריקס אפשר להבין שהוא מדבר אל מישהו וככל הנראה אל עצמו.

melancholy man

New member
הארוע שמתואר בשיר

הוא משהו שקרה לסיד, ווטארס כאן מדבר כאילו מגרונו של סיד ומנסה לתאר את הארועים כפי שסיד כביבכול ראה אותם.

amitexc

New member
מסכים

אבל אם תלך לפי הליריקס אז ווטרס מדבר אל סיד ולא מגרונו. ושוב השיר כעקרון מדבר על ווטרס ואולי עם פניה לסיד. הדבר שנראה הוא שווטרס מבין ומזדהה עם סיד.ווטרס בסרט לדעתי מדמה את עצמו עם מה שקרה לסיד(התקף העצבים,...),ודווקא בגלל השיר הזה הטענה הזאת מתחזקת.

למעלה