שלום.. is there anybody out there?

thezanani

New member
פינק פלויד בכלל סוגדים לשגעון

טירוף,שגעון,כפירה במוסכמות ובעניבה-הקשורה-כפי-שצריך,השחטת דפוסי ההתנהגות שכולנו מקבלים בכפייה. כל אלה מוטיבים שחוזרים לכל אורך הדרך, ואף מבוטאים מצויין באופי המוזיקה הלא אחיד והפסיכדלי שלהם. יש רצועה בחומה בו רוג'ר מתפרע לחלוטין ומוציא את כל המשקעים החוצה על החברה המופתעת. נראה,שללא קשר לפאן ולעלילה של האלבום, שזה הדבר שרוג'ר היה הכי רוצה לעשות בעולם.

Absolut3sbk

New member
יש הטוענים...

שאחריי שנפלה חומת ברלין במלחמת העולם השנייה לימדו את התלמידים בבית ספר רק על החומה שוב ושוב.. וכבר נימאס להם, לכן אירגנו מרד וכו'... אני יודע ככה סיפרו לי...:)

hgal

New member
חומת ברלין ? מלח"ע ה2

מה הקשר ? יש מהשו שפיספסתי? חומת ברלין לא נפלה ב89 ?

melancholy man

New member
חומת ברלין

החומה הוקמה לאחר מלחמת העולם השניה, כאשר גרמניה חולקה לשתי מדינות (מזרח גרמניה ומערב גרמניה). במסגרת חלוקת המדינה, חולקה גם הבירה הישנה של גרמניה ברלין בין שתי המדינות ולמנוע בריחה של תושבים מהמזרח הקומוניסטי למערב העשיר נבנתה במרכז העיר חומה. עם התמוטטות המשטר הקומוניסטי במזרח גרמניה ואיחוד שתי המדינות חזרה למדינה אחת, נהרסה גם החומה ולאחר הריסתה נערכה ההופעה המשמימה של ווטארס וחברים ליד החומה.

hgal

New member
לא חידשת כלום

אבל תודה על ההסבר המעמיק..:) פשוט זה שמעליי כתב שהיא נפלה בלחמת העולם השניה..

melancholy man

New member
לא כזה מעמיק

ההסבר הרבה יותר ארוך ומפותל, העיר לא הייתה אמורה להיות מחולקת ויש שם הרבה פוליטיקה של המלחמה הקרה, אבל זה ממש לא שייך, פשוט ניסתי לתקן את הטעות בהודעה שהגבת עליה ולציין את הקשר בין המלחמה לבניית החומה.

למה משמימה??

אמנם לא הפלויד בעצמם, אמנם גרנדיוזי וכנראה גם מלא תאוות נקמה בלהקה שהצליחה בסיבוב הופעות משלה, אבל אי אפשר להתעלם מהגודל של ההפקה, האומנים המשובחים שהופיעו שם וגם, כן, מכמה ביצועים יפים לדעתי של החומה (שיניד אוקונור עושה מדהים את MOTHER, GOODBYE BLUE SKY של פיית'פול וואן מוריסון את C. NUMB) וחומה אדירה שקורסת לכל צהלותיהם של כמה אלפים (אם אני לא טועה- שצפו חינם אין כסף במופע)

לא בדיוק

ווטרס אינו רואה את הטירוף כדבר חיובי, כשבירת מוסכמות, אלא ההפך: ככניעה ללחץ החברתי ולמוסכמות, עד כדי אבדן הקשר עם המציאות. זו בדיוק הפואנטה של Dark Side of the Moon וב”החומה” ווטרס מראה איך הדבר הזה קרה בפועל ל”פינק”. הנקודה המעניינת, עליה המ”מ ואני כתבנו, היא שווטרס מזהה את התהליך הזה כפי שהוא קרה אצל סיד, מחד, ומצד שני רואה את עצמו כמי שנע על אותו ציר בדיוק. ווטרס מזדהה עם סיד, אבל מאידך מפחד מאוד מהטירוף, מאבדן עשתונות ואבדן שליטה. קרא את המילים של Comfortably Numb, למשל. הכל נמצא שם. בעצם, זה בהרבה שירים:
“pile on many more layers, and I’ll be joining you there... “and we’ll bask in the shadows triumph, sail on the steel breeze...” “how I wish you were here... we’re just two lost souls living in a fishbowl..” “ The lunatic is in my head... And if the clouds bursts, thunder in your ear You shout and no one seems to hear And if the band you're in starts playing different tunes I'll see you on the Dark Side Of The Moon".​

LittleKittie

New member
הממ... כן... ושאלה אחרונה

לא כלכך הבנתי מה קרה בהתחלה... בקטע שמתחיל השיר הראשון וכל האנשים רצים, ואז פתאום מראים תמונות מהמלחמה... הוא משווה את זה למלחמה או משו?! אה ו... ד"א... אני חדשה פה
[דיליי] אני איילת... נעים מאוד.

אני לא בטוחה למה את מתכוונת

מלחמה היא אלמנט מרכזי בכתיבה של ווטרס, שאיבד את אביו במלחמת העולם השניה, ולכן דימויים של מלחמה הופיעו בסרט (אני מניחה שאת מדברת על הסרט). וברוכה הבאה לפורום!

afon

New member
ציף Comfortably Numb

לא נכתב על ידי גילמור? זה לא שיר של גילמור?

לא בדיוק

גילמור כתב את המנגינה. ווטרס כתב את המילים. הלחן כבר היה קיים כאשר התחילו לעבוד על השיר בזמן ההקלטות של “החומה”. גילמור כתב את המנגינה כאשר עבד על אלבום הסולו שלו, אך לא הספיק לסיים את השיר. כאשר התחילו לעבוד על CN, הביא גילמור את המנגינה ו-ווטרס הביא את המילים. ווטרס לא אוהב להודות שלגילמור חלק בכתיבת השיר, ובראיונות אתו מנסה להקטין בתרומה של גילמור לשיר, אבל בעיני האוהדים, מדובר בעבודה משותפת של שניהם, שווה בשווה.

holo

New member
אז זה שיר רק של גילמור

אני לא רואה סיבה שווטרס יכלל בכתיבה של השיר אם הוא לא השתתף בהלחנה, שהיא הדבר הכי חשוב. הקרדיט מגיע רק לגילמור אם הלחן שייך לו..

One Echoe

New member
הקרדיט על המילים-לווטארס.

הקרדיט על המנגינה-לגילמור מה הבעיה פה?

amitexc

New member
הלחנה זה לא כתבית מילים לשיר

הלחנה משמע להלחין מוסיקה.

למעלה