שלום!

liv83

New member
עוד משהו.. סיריוס:

למה התכוונת "לפתח את היכולות שלה מולו"?

liv83

New member
יש לך עצה איך עושים את זה או לפחות

איך מתחילים?

liv83

New member
תודה על העצות- הפנמתי..

אבל האם זה מה שיחזק אותי מולו? אחסון "סודותיי", כתיבתם, "כספת מאבן חן" בזה מתבטא החוזק?

סיריוס1

New member
כוחו של אדם היא חכמתו, והגנות רוחניות הם...

...חכמה רוחנית שהיא כוחו של אדם.כוחך הוא לא בלהיות סגורה ומסוגרת, כוחך הוא להגשים את רצונותיך וכוונותיך, וזאת יהיה לך קל יותר אם תדעי את המשמעות של דמיון והשפעתו על המציאות. מחשבה היא מציאות פוטנציאלית שקמה לתחייה כאשר נכון עבורך, לכן אם נכון עבורך שלא יצליח לדעת מה שאת לא רוצה שידע אזיי המציאות תהיה כפי רצונך שתציירי אותו בעזרת דמיונך ומעשייך ( כתיבה, אמירה, ריקוד להורדת גשם, מנגינה לזימון פיות או שדים, טאי-צ'י להגנות מפני אויבים, ציור קיר לפתיחת שער למלאכים, טיפול ברייקי לטיהור, מדיטציה לשיפור הבנות, ועוד אינספור דרכים של עשייה להגשמת רצונות ואהבות...).

אליה ל

New member
ל-liv

בואי ונבהיר משהוא חשוב. אינך אמורה להתנצל על שישנם כאן אנשים שמנסים להבהיר לך מה את מרגישה. מעת לעת כשיש קשר טוב בין מורה/תלמיד כפי שהיתה מערכת היחסים שלכם או בין חברים טובים כפי שהמערכת בינכם כעת כפי שכתבת הרי שיש מישהו שמצליח לקרוא ולחוש את כל הניואנסים הקטנים שמתרחשים אצל השני בשעה שהרבה מאוד אנשים אחרים אינם שמים לב לאותם שינויים קלילים בקול, בתגובה, ובמפגשים גם את שפת הגוף. אותה "קריאה" נעשית בדרך כלל מבלי משים לב ולעיתים זו "ידיעה". כך או כך אין הדברים נאמרים, נעשים מתוך כוונה לפגוע אלא רק מתוך אהבה כנה שאחרת הם לא היו יכולים להתקיים, לפחות לא באופן שאליו כפי שנראה לי את מנסה להסביר כאן. לעיתים "אנחנו" לא מבינים איך זה שמישהו פתאום "קורא" אותנו כל כך טוב ולא חולף איזה שהוא זמן ופתאום אנחנו מבינים שלמעשה גם "אנחנו" יכולים ל"קרוא" את הצד השני ושבעצם זו האיכפתיות שלנו, האהבה שלנו אל אותם חברים שגורמת לנו לקרוא. לעצור את זה? לא נראה לי כיוון שאין כאן חדירה לפרטיות שלך ולראיה של דברים שאת עושה בתוך ארבע אמותך ביתך. אם זה מפריע לך ישנה אפשרות שפשוט תאמרי לו את הדברים לא נראה לי שתנתקי איתו את הקשרים שלך בגלל זה לא בגלל משהו שנגרם בגלל אהבה כנה שבין שני חברים. בהצלחה

neophile

New member
אם אני מבין נכון את תולה את ההערכה העצמית שלך

" כשאני מדברת איתו אני רק יוצאת מחוזקת וממוקדת יותר לגבי מטרותיי לגבי עצמי" עכשיו אני מבין את דברי סיריוס ואני חושב שאם נוצר מצב שבו את זקוקה לאדם הזה על מנת לצאת מחוזקת ומומקדת לגבי מטרותייך ולגבי עצמיך ואת לא מסוגלת להגיע למצב הזה בעצמך...זה מצב לא טוב במיוחד . אם רק הוא יכול להביא אותך למצב הזה את למעשה תולה את ההערכה העצמית שלך בו .

liv83

New member
אז לא הבנת נכון...

אני לא תולה את ההערכה העצמית שלי באף אחד. אני לא מוצאת שום רע במתן עזרה והכוונה בשעת הצורך. זה לא שעולמי סובב סביבו או סביב עצותיו, אבל לפעמים כשדברים נאמרים ע"י מישהו אחר (ובמיוחד מישהו שמכיר אותך היטב) זה מכניס דברים לפרופורציה וגם אתה מקבל איזשהי זווית ראייה שלא ראית.

neophile

New member
אבל לפעמים אנחנו עלולים לאמץ

התנהגות של תלותיות בגלל שאלו הציפיות של האדם השני . זה קורה לילדים מול ההורים שלהם ולבני זוג .

liv83

New member
:)

את עניין פיתוח התלותיות אני מבינה אבל למה בהתאם לציפיות הצד השני? אדם תלותי הוא תלותי בגלל שזוהי תכונתו וחלק מאופיו- והוא יהיה תלותי גם אם הצד השני לא יצפה לכך. בכל אופן, לגביי: אני לא אדם תלותי- ואם אני מרגישה אפילו בקצת שיש סיכוי שאפתח את זה כלפי מישהו (וזה לא קורה כמעט בכלל) אני מתאפסת על עצמי. יש כאן עניין של רצון למידה, רצון להבין דברים (לפעמים גם כאלה שאי אפשר) וכד'. לגיטה המקורית: כשכתבת "תחזקי את אותו צד שאת מעוניינת לחזק" למה הכוונה? או יותר נכון, כיצד לחזק? היו פעמים, שדווקא כשהייתי במשברים דיי קשים עם עצמי, הוא אמר לי שהוא לא מצליח להבין אותי או "לקרוא" אותי...

ברוכה הבאה

התשובה הראשונה שנתן לך יעקב הולכת למקור הדברים כולם במקום לבזבז אנרגיה על חסימות למיניהן ולחיות בשארית הנותרת חיי באנרגיה שלך כולה במלואה והיי ישרה עם מעשייך ומחשבותיך או אז החסימות תהיינה מיותרות כי את בטח יודעת שלכל מחסום יש את הפורץ שלו מה שמזקיר לי את המלחמה הקרה שהייתה בין שני הגושים שעד שלא עשו שלום היא רק החמירה

liv83

New member
תודה לכולם

קיבלתי את כל מה שרשמתם כאן כולכם. אני באמת בסה"כ חיה עם עצמי בשלום, נכון- אין מושלמות ולכן אין במה להתבייש. אני מעריכה את עזרתכם. תודה ושבת שלום

מניעה "לקרוא" אותך

שאלה חשובה העלית. האם אפשר לקרוא את צפונותינו גם אם לא נדע על כך, ואני אוסיף: גם אם הדבר לא לרוחנו. לשאלה הזאת צריך להבהיר קודם כל, לאיזה "אנחנו" הכוונה. האם הממד הפיזי-נפשי? או הממד הרוחי-נשמתי? אתייחס לאפשרות השנייה, כי לפי הבנתי אליה את מתכוונת. ובכן, אם הנשמה שלך מסרבת להיפתח למישהו או לנהל איתו דיאלוג, לא יעזור בית דין. לא תסגירי שום מידע שאת רוצה להסתיר. את פשוט "ננעלת" או נעלמת. אבל... שני הממדים כרוכים יחדיו, כמובן. לכן אם יש לך נכונות להיפתח לאותו קשר במישור הפיזי-נפשי, עשויות להיות לכך השפעות על תגובתך בממד הרוחי-נשמתי. כוונתי, שהתנגדותך הנשמתית תהיה פחות נחרצת. לכן, כמו בכל תופעה אחרת, תבדקי את עצמך קודם כל במישור הפיזי-נפשי (פסיכולוגי) ותחזקי אותו צד שאת מעוניינת לחזק.

רונה 49

New member
היי

כאשר אני מתקשרת בעבור מישהו, והוא לא מעוניין שיחשף תחום מסויים בתהליך התיקשור, בתיקשור עצמו נאמר לי שיש תחומים עליהם הוא לא רוצה שאדבר.ואז אני כמובן גם לא מקבלת אותם , אך מבהירה למי שיושב מולי, שאני מקבלת את הרצון שלו שלא להיכנס לתחום הפרט ,בנושא המדובר. אם הוא מחליט אחרת, אני נפתחת לקבל. יום מואר רונה

רונה 49

New member
היי

כאשר אני מתקשרת בעבור מישהו, והוא לא מעוניין שיחשף תחום מסויים בתהליך התיקשור, בתיקשור עצמו נאמר לי שיש תחומים עליהם הוא לא רוצה שאדבר.ואז אני כמובן גם לא מקבלת אותם , אך מבהירה למי שיושב מולי, שאני מקבלת את הרצון שלו שלא להיכנס לתחום הפרט ,בנושא המדובר. אם הוא מחליט אחרת, אני נפתחת לקבל. יום מואר רונה

למעלה