שלום

remundo

New member
אולי זה דווקא יצליח

לנארוטו הם החזירו את השמות המקוריים ולא השתמשו בשמות האמריקאים. (קינאן? למה?? ;;) ומאיפה כולכם יודעים את כל זה? אני גם רוצה לראות! ;;

Snake Bandage

New member
...מה נארוטו עכשיו.

מאיפה כולם מוציאים את זה? הדיבוב האמריקאי של נארוטו נאמן למקור באופן מטורף. כל השמות זהים, המתקפות הן תרגום מדוייק של המתקפות ביפנית, הצנזורה יושבת ומשייפת ציפורניים בשיעמום מרוב שבקושי נותנים לה לעבוד... דווקא הגרסה העברית קצת שחוטה כי ישראלים לא יודעים לצנזר.

StellarWind

New member
רק חבל שכמו בכל סדרת אנימה...

הם לא יודעים איך לעזאזל לבטא את השמות של הדמויות. X_X ... חוששני שמהקצת שראיתי מהדיבוב של נארוטו לא ממש התרשמתי. >> אני עדיין מעדיף לראות את הסדרה בשפת המקור שלה, אם לראות אותה בכלל. >> וגרסאות דיבוב עבריות הם דבר מיותר בעליל. ביחוד כשהם נגזרות מהדיבוב האמריקאי ושוחטות אותו אפילו עוד יותר.

Snake Bandage

New member
*מושכת בכתפיים* נו, זה דיבוב.

בדיבוב אף פעם לא מבטאים שמות של דמויות כמו שצריך. שלא תחשוב שביפנית הם מבטאים שמות ומושגים טוב במיוחד. P= בכל אופן, נארוטו זו חרא אנימה (למרות קאסט המדבבים המרשים בגרסה היפנית. הידעת שהמדבב של נג'י דיבב את הוקמון בזמנו?) והמנגה עדיפה עליה, אז כל שחיטה שיעשו לה בדיבוב לא תשנה לי במיוחד כי אני פרשתי מצפייה אחרי פרק 135. בדיג'ימון זה גרוע. גרסאות דיבוב בעברית דווקא עולות על הגרסאות האמריקאיות הרבה פעמים, אפילו כשהן נגזרות מהדיבוב האמריקאי עצמו. הדיבוב העברי של דיג'ימון היה טוב בהרבה מהגרסה האמריקאית המחורבנת (החברה האמריקאית שלי אהבה מאוד את אויקווה ואיורי שלנו), בעיקר כי המדבבים ידעו לשחק. היו קטעים שרציתי לכבות את הטלוויזיה ולהתקפל (המדבבים של טיילמון וגאבומון ב-02 היו נוראיים), אבל רוב הזמן נהניתי. והדיבוב של דיג'ימון גם מאוד השתפר עם הזמן. הדיבוב של אדוונצ'ר היה חביב, של 02 כבר יותר טוב, הדיבוב של טיימרס היה מצויין, ובעוד שהדיבוב של פרונטיר היה בלתי צפי בעליל באנגלית, בעברית הוא היה פשוט אדיר. העובדה שבפרונטיר הילדים דובבו על ידי אנשים מאוד צעירים (שני המדבבים הבוגרים מבין השישה היו רק בני 21, והצעיר היה בן 11) שיודעים איך לעזאזל לדבב עזרה. מובן שהיה יותר טוב אם היו מדבבים מהגרסה היפנית, אבל נו. אי אפשר לקבל את כל מה שרוצים. העיקר שאני אצליח לשכנע מישהו שמאסארו דאימון ואיקוטו נוגוצ'י פחות דפוקים ממרקוס דיימון וקינאן קראייר.

Snake Bandage

New member
אוף, לא השלמתי משפט.

"בדיג'ימון זה גרוע יותר מבחינתי כי זו סדרה שאמורה לעמוד בפני עצמה ואין מנגה שהיא המקור, אז אי אפשר להסתכל על כל שחיטה של הדיבוב ולא להתבאס. לפחות בסייברס הדבר היחיד שהם הורסים זה את השמות." זה מה שרציתי לומר.

remundo

New member
לא ראיתי את פרונטייר בעברית

והיום ראיתי פרק של אדוונצ'ר ביפנית שיש לי אותו גם בעברית, ובעברית זה היה הרבה יותר מצחיק מביפנית. (פרק 9, כשטאי ומט הולכים מכות בשלג. ביפנית זה היה כל כך דרמטי... OO) מהדיבוב העברי שכן ראיתי הכי אהבתי את טיימרס, גם אם הנרי יצא ממש עומו בעברית. נחזור לעונה שאני רואה עכשיו (אדוונצ'ר), חוץ מחלק מהשמות ומהפסקול, גם התמונה הכללית קצת שונה: לא ידעתי שסורה וגוממון נחשבו ל"אלה שהכי נדפקו מבחינת השותפים שלהם". לא ידעתי שמימי נחשבה ל"אחת מהקטנים" יחד עם טיקיי. אני בכלל לא זוכרת שלכמה דקות ליאומון חזר לעצמו ודיבר עם טאי ואגומון לפני שדוימון שוב השתלט עליו בעברית, אבל יכול להיות שזה כן היה ואני פשוט לא זוכרת כי ראיתי את זה ממש מזמן. (וקושירו כל כך הרבה יותר חמוד ביפנית!)

star_female

New member
לא יודעת אם הם "נדפקו",

הם פשוט קיבלו שותף שהוא ההיפך הגמור מהם. XD לדוגמא, אם מימי היתה מקבלת את פיומון, לא נראה לי שהיא היתה סובלת כמו סורה... (גומאמון סתם נהנה להתעלל בג'ו XD אבל הוא עושה את זה בשבילו, והוא נורא חמוד ויש לי בובה שלו אז נסלח
) אני לא זכרתי שמימי בגיל של קושירו, אבל היא לא ממש נחשבת כמו טיקיי... היא אולי מתנהגת בצורה שמזכירה אותו קצת (סוג של תמימות לא מודעת לעצמה וחוסר יכולת לסבול בשקט).

remundo

New member
אני חשבתי שכולם בגיל של טאי חוץ מ

טיקיי וקארי שקטנים ממנו בשלוש שנים וג'ו שגדול ממנו בשנה אחת, כלומר, כפי שהציגו את זה בישראל (עד כמה שזכור לי). ונכון, מימי וקושירו באותו הגיל ובכל זאת קושירו מתנהג בצורה בוגרת ואחראית כמו אלה שגדולים ממנו ולפעמים גם יותר (ולפעמים גם פחות-כי מה לעשות, הוא לא יכול להתעלם מ"תעלומות דיגיטליות" כשהן מונחות לו מול הפרצוף) מהם, בזמן שמימי מתנהגת כמו ילדה קטנה, לפעמים (לרוב) יותר גרוע מטיקיי (היא באמת מתלוננת על כל דבר וטיקיי לא ביקש את הדאגה של כולם), מהמעט שראיתי אני יכולה רק להביא בתור דוגמאות, את תורנות השמירה בפרק השלישי (פרק הדיג'יגדילה של גאבומון) בה גם קושירו היה אמור להשתתף (גם אם זה רק כי הוא חלק מ"כולם חוץ מהבנות וטיקיי") והפרק שבו פלמון דיג'יגדלה (כשמימי רצה למכונות שתיה למרות שהיה ברור לכולם שכמו כל דבר אחר שנראה-לקוח מעולם בני האדם זה לא יפעל במקרה הטוב, סורה אמרה: "אין מה לעשות, היא עדיין קטנה...") וחוץ מזה בכל מה שראיתי ביפנית, מימי תמיד מתעייפת/צמאה/רעבה ראשונה-יחד עם טקרו. לפעמים גם לפניו. אני אוהבת את גוממון.

Digi Lista

New member
מסכימה עם טלי,גם לדעתי הם לא "נדפקו".

אולי הרעיון היה להציב להם אתגרים עם השותפים בכדי שילמדו יותר על עצמם בדרך להצלת העולמות למשל... גומאמון מקסים לדעתי והקטעים שלו עם ג'ו פשוט שופכים מצחוק ואין בשניהם רוע,גם לי יש בובה שלו... גם אני לא זכרתי שמימי בגיל של קושירו אבל היא שונה מטי.קיי ואת זה כן אפשר לראות גם בגרסה מדובבת,אי אפשר להחשיב את שניהם באותה הצורה...

למעלה