שלום

ottoman

New member
שלום

ברכות על הפורום החדש! אני מתחום ה network, security וקצת system. בשרתים כאלו לא יצא לי להתעסק למרות שזה נראה מעניין מאוד. קראתי קצת כאן http://en.wikipedia.org/wiki/System_z9 ויש לי גם כמה שאלות - מה הhardware specification של המכונות? כמה RAM, CPU's, מערכי דיסקים? אילו סוגים של שרידות ישנם ? (חוץ ממתח כפול, RAID והדברים הרגילים) צריך להיות משהו טוב אם זה עולה בין 100K$ לכמה מיליוני דולרים :) ottoman.

eliak

New member
יכולת

אז זה פשוט כמו שכתבת כמה שתשלם ככה תקבל זה בחצי הומור והחצי השני זה מה שחשוב שהדבר הזה לא מתבלבל כמו במערכות הפתוחות ותמיד יספר לך מה כאב לו דבר שלא מוצאים במערכות אחרות תשאל יותר ספציפי והחברה כאן יענו לך יש פה כמה מומחים

ottoman

New member
אוקיי

בוא ניקח את הדגם ה"פשוט": 2096-A01 איזה חומרה יש שם ? איזה board ? של intel ? איזה CPU ? מדגם xeon ? דגם core 2 due ? איזה זיכרון? כמה זיכרון יש לשרת ממוצע ? 100GB DDR ? דיסקים בטח SCSI, אבל יש מערכי storage של דיסקי SATA ? ottoman

שלום לך....

הטכנלוגיה של המחשבים המרכזיים קצת שונה... המעבד שנמצא בכל סוג של שרת windows, unix וכך גם ב-mainframe יודע להריץ פקודות הרלוונטיות לארכיטקטורת המכונה עליה הוא רץ. באופן שכזה מעבד ה-core 2 due יודע להריץ את פקודות המכונה המתאימות ע"מ לפנות לזכרון, לציוד הקלט/פלט וכ'.. של שרתי ומחשבי PC, המעבד של ה-MF יודע להריץ את פקודות המכונה עבור הארכיטרטורה של ה-MF שנקראת ע"י IBM סדרת Z. למחשב המרכזי אין HD כמו לשרתים קטנים יותר, המידע של המחשב המרכזי מאוחסן בשרת אחסון (המורכב מבקר וכמות גדול של דיסקים) שרתים כאלה מגיעים בסדרי גודל של TB-ים... החברות המובילות בייצור שרתי האחסון האלו הן : HDS, IBM, EMC... הקישור לשרתי האחסון נעשה באמצעות סיבים אופטיים המכונים Ficon או Escon מבחינת שרידות המכונות האלו הן אלופות ... כמעט לכל רכיב יש גיבוי כפול תחזוקת המכונות: הוספת מעבדים, החלפת ספק, הוספת זיכרון וכ'... נעשים בד"כ ללא השבתת המכונה. גם מ"ה כמוצר תוכנה שמפותח ברציפות מעל 30 שנה יודעת להתמודד עם חלק ניכר מהבעיות כך שגם במקרה של תקלה לרוב לא נדרש "BOOT" (שבשפה שלנו נקרא IPL) בנוסף ישנה תצורה שנקראת Parallel Sysplex שבאופן הכי פשוט זה Clustering של MF .. ז"א ביישום נכון של התצורה הזו מכונה בכזה סדר גודל נופלת והארגון לא מרגיש כלום (אולי למעט ירידה כלשהיא בביצועים)... מקווה שעניתי לך בסה"כ... יש עוד המון לכתוב... תכוון עוד לאן שמעניין אותך בנוסף אתה יכול לקרוא קצת בהודעה ששמתי בראש העמוד "מדריך לאיש ה-MF המתחיל" יש שם קישור לספר שבשפה פשוטה מתאר בהרבה את מה שכתבתי כאן על קצה המזלג

למעלה