שלום

שלום

שמי רוני ואני בת 18 וחצי,בכיתה י"ב. אני יהודיה חילונית לא מאמינה באלוהים. אבל היהדות מאוד מעניינת אותי. אני אוהבת את התרבות היהודית,את השירה שעצבה את התרבות היהודית ואת החגים היהודיים. אני הרבה פעמים חושבת את עצמי במה אני יהודיה ואיך זה בא לידי ביטוי. מאוד חבל לי שהרבה יהודים חילונים חושבים שהיהדות "שייכת רק לדתיים" ולהיות יהודי זה בעיקר מצוות. נכון,יהדות מתבססת המון על מצוות ועל הלכות,אבל זה לא אומר שאדם לא דתי לא יכול להתעניין בה ולגבש זהות לגביה. אני אשמח ללמוד פה דברים חדשים.

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

אההם אלוהים השכינה בורא העולם בריאה זה הבסיס להכל אבל למעשה אני חושבת שאין שני אנשים בפורום הזה, שייתיחסו באופן זהה למילים, הדי אקראיות שבחרתי מהנושא הכ"כ רחב... כי אפשר לאמר גם ארבעת היסודות הראשית...וכו יש הרבה צורות להאמין האזיני ללבך פשוט זו הצורה הטבה מכולן!!!! (לדעתי כמובן)

אני מאוד בנאדם שהולך דרך ליבו.

ובליבי אינני מגלה שום אלוהים. אני מאמינה בדברים מושפטים כמו אהבה,חברות,טוב לב,נאמנות. אני מאמינה שהאדם טוב מיסודו.

נסתרות דרכי הברריאה....

ובכן, לב ראש שניהם גוף שאלת האמונה למעשה מתחילה בנפש.. (ומה משכנה?!?!?) חגים זה כיף וטקסים בכלל...אני מוצאת שהחיבור לעם שמתחיל ממשפחה מתא קטן ומתרחב לשבט..ולעם הוא עיניין מאוד חחזק ביהדות הישראלית.. ושהוא אף קשור בשאלת הזהות.... שיהיה יום טוב לכולם... מה שמשך אותי הוא שמך למעשה ..נערת הפרחים ההזויה
אחלה כינוי!

אני אישית מעדיף ללכת אחרי השכל.

אני מחפש הגיון. משמעות. אולי זה הבדל בין גברים לנשים, אבל אלוקים הוא אחד שגם הלב הולך איתו. הרי לא יתכן שאת תקומי כל בוקר, תפתחי עיניים, תסתכלי על העולם שלנו ולא תעצרי לחשוב רגע ``מאיפה זה בא?``. אלוקים לא צריך הוכחה לקיומו, העולם המופלא שלנו צועק את זה מעצמו.. אלוקים נתן לנו זכות בחירה, אבל ``תודה על כל מה שנתת`` (תשירי את השיר הזה רגע) זה מתבקש. גם נוצרים ומוסלמים מאמינים בד`. כ``א בדרכו שלו כמובן, אבל התוצאה היא שיש מנכ``ל למפעל הזה.

אני כל הזמן חושבת איך העולם נוצר ולמה אנחנו

קיימים ומה משמעות החיים. אבל אני לא מסיקה שזה אלוהים שבא את העולם.

לא

אני לא אנסה לשכנע אותך להאמין במשהו אחר. אני מקבלת אותך. אני לא חושבת שאני יודעת מספיק. אני רק בת 18. יש לי עוד המון מה ללמוד.

יש לך הרבה מה ללמוד

וכך גם לי.. כ``א יכוך ללמוד יתרונות שחסרים לו מהאחר, ואני בטוח שגם אני יכול ללמוד ממך. למדע אין תשובה הגיונית לייצור העולם. גדולי הפילוסופים והחוקרים מאמינים ב``כח עליון``. אנו קוראים לו הקב``ה..

אבל את לא נותנת סיבה הגיונית

לקיום העולם. מבחינתך העולם לא צריך בעל הבית. וחבל.. אפי` הגויים מאמינים באלוקים. לא משנה שחלקם מאמינים ביישות אמצעית, אבל בסה``כ ד` קיים בכל הדתות הנחשבות. אז מה, את פחות מהם? ח``ו. את פשוט צריכה לפתוח את העיניים.

זה שאני לא גיבשתי דיעה על קיום העולם בהרכח

אומר שאלוהים ברא אותו? אני צריכה לפתוח את העיניים ומה? ולהבין שאלוהים קיים?

primus solus

New member
אם האנגלית שלך טובה

יש אחלה ערכים בויקיפדיה האנגלית שמציגים את כל הטיעונים בעד וניגוד קיום האל, מציע לעיין בזה ממעוף הציפור במקום להכנס לויכוחים עם הדרשנים שמנסים להוביל אותך לנקודת אין מוצא מתוך הנחה שחסר לך הידע לענות להם. אישית, צורם לי שאנחנו כחילונים רוצים ללמוד על המורשת המופלאה שלנו ובאים הדרשנים ודוחפים את הקב"ה לכל מקום.

אוי אני מסכימה איתך!!

כשמדובר בדיבור,האנגלית שלי מצויינת ומעבר לבני גילי אבל גשמדובר בקריאה היא די בינונית. אני לא מצליחה לקרוא טקסטים ארוכים כך שאני לא חושבת שאני אתגבר על ויקיפדיה. אבל תודה על העצה.

חחחח...

אם אני דרשן, אתה קתולי. ואם היית רואה אותי אז בכלל.... ואני בטוח שאם היית נכנס לכרטיס שלי לא היית מגיב כך. קרא גם את הציטוט בסוף אני בטוח שזה נוגע אליך . . . בכל אופן, אני סתם מישהו פשוט שמבין שאין דבר בעולם שנוצר מאיליו.

עזבי..

שלא תחשבי שאני מנסה להחזיר אותך. אמרתי דברים כהוייתם. דברים הגיוניים. לא רוצה שתחשבי שאני ``מרצה`` שמנסה להחזיר אותך. אין לי את הכלים להתעסק בזה, ואם יהיו לך שאלות ספציפיות אשמח לענות לך במסרים. בהצלחה אחותי.

primus solus

New member
ואולי אותך צריך בכלל להחזיר?

ואולי הדת שאתה מקיים היא הדת הכי קרובה ליהדות אבל היא ממש לא היהדות? ואולי את הציטוט הזה אני בכלל צריך להגיד לך? כל זה בגדר אולי, מה לא בגדר אולי? אתה מאמין באלוהים ומנסה לשכנע אחרים להאמין, אני לא מאמין באלוהים ולא מנסה אחרים לא להאמין, אז אתה בהחלט דרשן.

אז החוכמה היא לקחת את מה שהוא אומר

בפרופורציה. להקשיב,להבין ולחשוב. אבל אני לא אתן לדברים שלו לשנות לי את סדרי החיים ולקפוץ למסקנות מהירות.

למעלה