שלום

חכמה.

את לא פראיירית, וזה מצוין! עד שלא תביני לעומק את הדברים, אל תאמיני! אבל שאני בתוך זה, ויודע יםה זה אמיתי, אני בטוח שכשתדעי תשובות ברורות, האמת תהיה חדה כתער..

עכשיו אתה כבר מכניס חולשות אישיות.

חבל שאתה לא עוצר שניה, מסתכל בראש העמוד, ורואה מי בא לחפש תשובה.. אל תתבאס, זו ביקורת בונה..(;

primus solus

New member
אתה מת מפחד

חיל ורעדה. מפחיד אותך כשאנשים באים ואומרים: אני יהודיה חילונית לא מאמינה באלוהים. אבל היהדות מאוד מעניינת אותי. אני אוהבת את התרבות היהודית,את השירה שעצבה את התרבות היהודית ואת החגים היהודיים לא רק שהדעות הקדומות שלך, הסטיגמות והסטריאוטיפים נגד החילונים מנותצים, גם המונופול שלך על היהדות נלקח ממך. כן, אנחנו נלמד את תנ"ך וגמרא ותלמוד ומורשת ישראל, את כל תרבותינו המפוארת, וכל זה בחדווה גדולה, אפילו יום אחד לא נקיים ארח חיים דתי, אפילו לרגע אחד לא נאמין באלוהים. מי שבכל זאת יבקש לדעת אם אלוהים קיים או לא, יקרא את ההשקפות שמסבירות מדוע כן יש אלוהים ולאחר מכן יקרא את ההשקפות שמסבירות מדוע אין אלוהים, ויעשה מה שטוב לא, יאמין טוב, לא יאמין גם טוב. למה כל כך מפריע שאני מציג את הצד השני? כמו שאתה משוכנע שאני טועה בדרכי, כך אני משוכנע שאתה טועה, אתה מקיים ארח חיים לא רלוונטי וחסר כל תכלית, אתה צריך לחפש תשובה, אותך צריך להציל, אתה הוא זה שלא רואה את האמת למרות שהיא ברורה כשמש.

יהדות לחילונים.

על סמך מה קמה היהדות? על סמך המונותאיזם. מצחיק איך אתם לוקחים את היהדות (שהיא כידוע דת לכל דבר ועניין..) ועושים ממנה איזה תפאורה תרבותית.

primus solus

New member
קודם היה עם ישראל

אחר כך נמסרה התורה. את טוענת שהתורה נתנה ע"י אלוהים למשה במעמד הר סיני בשנת X לפני שעם ישראל התיישב בארץ. אני טוען שהתורה נכתבה ע"י אנשים, בזמן שעם ישראל כתב התיישב בארץ ומעמד הר סיני יש יותר יסוד אגדי ופחות יסוד היסטורי. אין שום ספק שמחברי התורה היו גאונים אם היו למרות היותם בסביבה של עובדי אלילים ופסילים מאבן ידעו לעשות את הקפיצה למונותאיזם ולאל ללא גוף, כל יכול שנמצא בכל מקום. היהדות היא לא דת לכל דבר וענין, היא שייכת לעם מסוים ותלוית ארץ מסוימת, היא לא אוניברסאלית. אישית, אני חושב שעם ישראל וארץ ישראל קודמים לתורת ישראל.

primus solus

New member
הגישה המסורתית גורסת שלעם ישראל

נמסרה תורת משה במעמד הר סיני, הברית של ה' עם ישראל. קדמה לברית זו ברית של ה' עם אומות העולם, שבע מצוות בני נוח. זאת כאמור הגישה המסורתית, כבר הסברתי מתי התורה באמת נכתבה ומי באמת כתב אותה ומן הסתם גם כתב את פרק ט' בספר בראשית.

את מתקרבת לאמת

אלוהים והשכינה זה לא אותו אחד.... והשכינה היא לא אחד אלא שניים והכל הרבה יותר סבוך מאיש טוב עם זקן אך כן העולם נברא במילים כן יש סוד....

הגיון.

קודם כל האדם הוא רע מטיבעו, מדוע הדבר הגיוני? הבה נביט בתינוק שנולד שכל רצונותיו הם אגואיסטיים והוא מונע על ידי הדחף לספק את צרכיו ויהי מה. האדם הבוגר לא טוב יותר כאשר כל רצונו הוא למלא את עצמו בצרכים אנושיים, הרבה פעמים מעבר לנצרך ולעיתים תוך כדי הדגשת האינדיווידואל הגוררת דריסת האחר. העיפי מבט אל העולם שמסביבך, אין זה יהיה מוזר אם יגידו לך שהוא בנה את עצמו? השתכלל מעצמו? מה מניע את העולם לפי דעתך? אני יכולה להגיד לך שרק דבר אחד: הרצון. אילולי אותו רצון האנושות לא הייתה מתפתחת ומגיעה לאן שהגיעה וכך גם הטבע היצירתי על גווניו. נשארה רק שאלה אחת: מאין הגיע אותו הרצון הדוחף אותנו לגדול?

אני חולק עלייך.

טבע האדם הוא טוב. אדם נולד טוב, וזה שתינוק בוכה זה לא כי הוא אנוכי, אלא כי הוא לא יכול לדאוג לעצמו. אדם שרוצה לשתות, הולך לברז, כואב לו הגרון הולך לרופא. לילד אין את האפשרות, וכשהוא גודל יותר חסר לו הביטחון ללכת בכוחות עצמו. ואנו כהורים אחראים לעזור לו..

דוגמא נוספת.

כשהילד משחק עם חבר או אח או אחות ולפתע מתקומם על כך ש"העזו" "לגנוב" דבר מה ששייך לו, ועל כן לוקח מהם את אותו החפץ בחזרה ואפילו בכח.

תלוי איזה ילד.

כל ילד משנה את טבעו הטוב בהתאם לסביבתו. וכמו שאמר וויל סמית לא מזמן: ``גם היטלר לא נולד עם הרצון לעשות פשעים כאלה.``

אולי מוטב לנסח זאת כך.

ה"רע" הוא בעצם ה"אגו". הילד הוא לא "רע" או "טוב" אלא אגואיסטי, בתחילה על בסיס צרכים בהמיים, פיזיולוגיים ובהמשך על בסיס צרכים אנושיים.

primus solus

New member
הויכוחים האינסופיים בנושא טבע האדם

רבים וטובים מאריסטו ואפלטון עד הובס ורוסו ועוד הרבה שהשמטתי, מוכרים יותר ומוכרים פחות - כולם דנו בנושא הזה. ובכל זאת, אנחנו בפורום יהדות לחילונים, מה הוגי הדעות שלנו אמרו ?

ברוכה הבאה!

מכיוון שאת מציעה משהו שהוא לא בדיוק נפוץ - יהיה נחמד אם עוד לפני שתזכי את ללמוד מהפורום תנסי את ללמד אותנו קצת למה את מתכוונת - במה את מוצאת את עצמך יהודית? מה היא נקודת החיבור החזקה שלך? וגם - למהאינך מוצאת את עצמת מתחברת ולמה? בהצלחה רבה בכל!

למעלה