שלום

Feanor75

New member
שלום

לפני חמש שנים שמעתי מוזיקה בווליום בבית בבניין מגורים, שכנה חדשה יחסית חמומת מוח (שלא התלוננה לפני כן, זה הפריע לה היא לא ידעה שזה ממני כנראה עד אז. הייתי שומע לפעמים, לא כל יום) התרגזה דפקה בדלת הנמכתי ופתחתי לה והיא תוך כמה שניות תקפה אותי בבית שלי. עשיתי הכל להימנע מעימות רק תפסתי לה את הידיים אבל היא לא עזבה ככה בערך שתי דקות עד שהיא חטפה קצת מכות, גם די עדינות, ורותקה לקרקע והבינה שהיא לא יכולה בכוח. הנחתי לה ולפני שחזרתי לבית היא עוד הספיקה לאיים עלי באגרטל. כאן עשיתי מסתבר את הטעות הגדולה אמרתי 'אני קורא למשטרה'. כך עשיתי אבל היא כנראה מתורגלת היטב- היא כנראה הלכה וצבעה את הפרצוף שלה ומיהרה לתחנת המשטרה, איכשהו הספיקה גם לבקר מהר בבית חולים, והקדימה אותי בהגשת התלונה. הגיעה ניידת רציתי לבוא איתם להגיש תלונה, רק אח"כ הבנתי את כל המשמעויות, שאני בעצם 'מעוכב לחקירה'. בתחנה התייחסו אלי כמו לפושע. אמרו לי שמדובר ב'תלונה הדדית' אבל הבנתי שהם כבר לקחו צד מרגע שהיא הגיעה והתלוננה כמו קורבן תמים. ללא שום ניסיון בעולם הזה, סמכתי על המשטרה, חשבתי לתומי שאני רק צריך לספר את האמת כמו שאני כותב פה, בלי לייפות שום דבר, והם כבר יימצאו את האשם. כעדות הבאתי חולצה שלי שנקרעה, ובחקירה עניתי מהר וברור על כל השאלות. הרגשתי את השנאה של החוקרת. רק אחרי כמה שעות בא דוד שלי ז"ל לשחרר אותי בערבות. עד עכשיו לא יודע מה המשמעות אם זה נקרא תיק במשטרה, או רישום פלילי. רק אחרי כמה חודשים קיבלתי בדואר מכתב מהמשטרה שסגרו את התיק או משהו כזה, שבו אני חשוד בגרימת חבלה חמורה. אח"כ השכנה הביאה קרובים שלה לאיים עלי, וכל הזמן אחר כך הרבה פרטי דואר שלי נפתחו והושחתו וחלקם אולי נגנבו, והזיקו גם לרכב שלי פה ושם. יודע גם שהוציאו דיבה בשכונה (אחרי שנתיים עברתי משם). הייתה עוגמת נפש גדולה מכל זה, חשבתי שרק אם אני אתעקש לתבוע למשפט אז הצדק ייצא לאור, אבל גם על השופטים לא ממש סומך, עוד הייתי מפסיד במשפט. פרט לכך לא היה לי שום עבר במשטרה, אפילו לא עבירות תנועה. אני מאוד נוח עם הסביבה ולא אלים. שומר חוק, משלם את כל המסים, עשיתי שירות קרבי בצבא וגם עושה מילואים. גם מאז לא ביצעתי שום עבירה. קצה נפשי ברשויות המדינה שפוגעות דווקא באזרחים הנושאים בנטל. אשמח לדעת באיזה סטטוס אני נמצא עכשיו, מה בעצם היה במשטרה ומה יהיה, ומה אפשר לעשות אם כדאי בכלל?

Feanor75

New member
תוספת

חושב שהיא צבעה את הפרצוף, כי השוטרים שהגיעו אמרו לי 'השכנה מפוצצת' ולא ידעתי על מה הם מדברים, ובטח שלא נגעתי בפרצוף שלה. אח"כ הבנתי שיש חשיבות עליונה למי מגיש קודם את התלונה במקרים האלה.

תשובה

מתי הודע לך שסגרו את התיק? מאיזו סיבה: חוסר עניין לציבור? חוסר ראיות? או העדר אשמה?

Feanor75

New member
סגרו שנה אחרי המקרה

הנה מצאתי את מכתב הסגירה, וגם תשובה של המשטרה למכתב בקשה שלי לשנות את סיבת הסגירה. המכתב הראשון בשפה של המשטרה לא ברורה, וכתוב שהוא חסוי, בגדול: 1. סיבת הסגירה- חוסר ראיות.סעיף: תקיפה הגורמת חבלה ממש 380 חוק העונשין. אם אני זוכר נכון זה לאחר שהטיפול בתיק עבר בשלב מסויים לפרקליטות. המכתב השני, תשובת הניצב-משנה למכתב שלי: 1. המכתב שבסימוכין הגיע לעיוני ולטיפולי. 2. עיינתי בחומר החקירה שבתיק, בחוות דעת והחלטות התובעות אשר בדקו את התיק, לאחר כל זאת הגעתי למסקנה כי ההחלטה לסגור את התיק מחוסר הוכחות הינה נכונה. 3. לא שוכנעתי כי המקרה מתאים שייסגר נגדך מחוסר אשמה ולפיך סיווג הסגירה יעמוד בעינו. אתה מבין? הם הפכו לגמרי את היוצרות, האמינו לשקרים של התוקפת ולא לי, כאילו אני תקפתי. זה גם מגוחך הרי היא באה אלי הביתה. אני זוכר היא הייתה חמומה ואמרה: "זה מפה המוסיקה?" לא אהבתי את האגרסיביות הזאת, עניתי: "כן, זה מפה" ואז היא צעדה פנימה לבית שלי והרימה עלי ידיים ואני מתוך הגנה רק תפשתי לה את הידיים, כמו שאמרתי מקודם. באמת עשיתי הכל להימנע מהתגרה הזאת. כל הסיפור ככה זה היה אחד לאחד, וזה גם מה שאמרתי בחקירה. היא גם לא חטפה ממש מכות, הייתי עדין רק ניטרלתי אותה. וכמובן שהייתי מנמיך את המוסיקה ולא שומע ככה אם יודע שזה מפריע לה (היא לא התלוננה לפני כן), היא לא הייתה צריכה להרים ידיים. התוקפת היא אם-חד-הורית, הרושם שלי הוא שהחוקרות (אותי חקרה מישהי, וכמדומני גם אותה חקרה אישה, שצעקה עלי איך שהגעתי לתחנה) הזדהו איתה והלכו איתה עד הסוף באופן משוחד בלי קשר לעובדות. מה כדאי לעשות במצב כזה?

תשובה

בחלוף 5 שנים מיום האירוע הינך רשאי לפנות לגורם המוסמך במשטרה בבקשה מסודרת לביטול הרישום המשטרתי בגין התיק. בבקשה אתה יכול לפרט את כל נסיבות המקרה (כפי שפרטת בערר על עילת הסגירה) בנוסף לתוספות מעודכנות לגבי מצבך היום וכל נסיבה אישית רלוונטית ועוד. מאחר וציינת כי ההודעה נתקבלה אצלך באזור 2005 ובאופן בוודאי לפני יום 30.3.08 אזי בחלוף שנתיים מיום 30.3.08 ייכנס לתוקפו הביטול האוטומטי ואז מאחר וחלפו 7 שנים מיום האירוע הרישום אמור להימחק באופן אוטומטי.

Feanor75

New member
ואז מה המשמעות?

אני לא בקיא במושגים. האם כשהתיק נסגר משהו נשאר? רישום פלילי או משהו אחר? ואם כן למי יש גישה למידע הזה? המצב הראוי היחיד בעיני (כיוון שויתרתי על לתבוע את התוקפת) הוא המצב שהיה לפני הארוע: נקי לגמרי. רישום כזה יאיב על כל מקרה עתידי שידרוש בדיקה של המשטרה. אודה על תשובה.

תשובה

הרישום הפלילי "מדבר" על הרשעות ותיקים "פתוחים" והרישום המשטרתי "מדבר", בין היתר, על תיקים סגורים. שאתה תבקש תעודת יושר אתה אמור לקבל גיליון נקי. ברישום המלא יופיע לך רישום על תיק סגור מחוסר ראיות בגין העבירה. יכול להיות מצב שביום מסויים אם חלילה תסתבכך שוב המידע הזה יעמוד לנגד מקבל ההחלטה הרלוונטי לשיקול דעתו הבלעדי. למשל אם יש לו אפשרות לשקול להעמידך לדין בגין שוד או תקיפה לשם גניבה(עבירה פחות חמורה) הוא ייבחר בחלופה החמורה יותר, בין היתר, לאור המידע הזה. שוב, זה לא מחייב זו רק דוגמא אפשרית להשלכות קיומו של הרישום. עדיין, רישום אחד לא יוביל למסקנה או לזיהום "תדמיתי". במצבך, בחלוף 5 שנים מיום האירוע הינך רשאי לפנות לגורם המוסמך במטה הארצי(תברר במדור רישום פלילי מי הקצין אשר מטפל בבקשות לביטול רישום פלילי) בבקשה מסודרת לביטול הרישום דנן. בהצלחה.

Feanor75

New member
הבנתי

ז"א אי אפשר להיפטר מהכתם הזה, אולי רק אם אבקש לפתוח מחדש את התיק, לתבוע את התוקפת או משהו כזה. ממש לא מתכנן לשדוד או לגנוב או שום דבר. שאלתי רק מחשש שיהיה משהו כזה בעתיד שידרוש בירור ואז אין לי סיכוי בגלל הרישום הזה. טוב אני מקווה בקרוב כמה שפחות להיות במדינה הזאת דיקטטורה פמיניסטית. בסוף זה יתפרק להם כל השקר הזה שבנו פה. תודה רבה עופר על התשובה המפורטת והעניינית.

תשובה

ניתן להיפטר מהכתם כפי שהסברתי. יש להגיש בקשה לביטול הרישום לגורם המוסמך במטה הארצי. בהזדמנות זו תפרט את כל הנסיבות לגבי "אשמת" התוקפת וחוסר אשמתך המוחלטת.

Feanor75

New member
אה

אז ניתן גם למחוק את הרישום המשטרתי, עכשיו הבנתי. התוקפת אשמה לא במרכאות אלא באמת. שוב תודה רבה

למעלה