שלום..

NNIRR007

New member
שלום..

אני מעוניין להתחיל להשקיע.. אני השמח להסבר כללי ומקיף על איזה זה עובד מא ועד ת..

7575

New member
גם אני שאלתי את זה פעם

עד היום לא קיבלתי שום תשובה.לא קיבלתי תשובה אפילו מזה פיפס. הייתי גם רוצה להוסיף עוד שאלה. מדוע סוכן של חברת פורקס מקבל 1000 דולר על כל שחקן חדש שהוא מוצא לעומת סוכן קזינו שמקבל 400 דולר בלבד על כל שחקן חדש שהוא מביא.

7575

New member
מה 10000 מי 10000

איך זה בה לידי ביטוי בכסף או שאתה מדבר או שלא

זה גודל קבוע

של 1/1000 אם יש לך מליון דולר וזז פיפס אז יש שינוי של 100 דולר בחשבון שלך זה פרומיל

ferrytale

New member
הסבר..

אני מציעה שתדפדף אחורה כמה עמודים, שאלות כאלה עלו כאן לא מעט. בכל מקרה בכמה משפטים.. דרוש אופי על מנת לסחור במט"ח, לא כל אחד מתאים למקצוע מהסוג הזה. אחד מהדברים החשובים ביותר הוא חוסן מנטלי, יכולת שליטה עצמית, יכולת חשיבה בהיגיון תוך כדי הדחקת רגשות מלאה. יכולת עמידה בהפסדים שקורים מבלי לכעוס ולנסות לכסות אותם. מי שלא יודע להפסיד, מי שהאגו שלא נפגע, לא מתאים לתחום. בתור התחלה, צריך ללמוד יסודות של ניתוח טכני, מהם קוי תמיכה והתנגדות ונרות היפוך ומשמעותם.. אין מה לדבר על מסחר בכסף אמיתי בשנה הראשונה.. מינימום שנה ראשונה! על מנת להצליח בתחום הזה גרושה המון השקעה, מבחינת זמן ומבחינת כסף, מי שחושב שבקלות ניתן ללמוד ולהצליח, מקומו לא בשוק כי השוק, יאכל אותו בלי מלח. לימוד התחום דורש זמן תרגול ארוך, זמן למידה, למידת השוק ולמידת העצמי והחולשות שלך. מומלץ לעבור קורס או לחילופין לשבת עם מישהו שזה העיסוק שלא בחיים, כמורה. מאסטר. בהצלחה.

7575

New member
או קיי אמרת "מי שלא יודע להפסיד"

איפה עובר הגבול ? כמה להפסיד זה בסדר וכמה להפסיד זה כבר לא בסדר, ? מותר להפסיד פעם בשבוע עד פעמים בשבוע או יום כן ויום לא זה עוד בסדר.

progcom

New member
אין חוקים גלובלים... זה אישי

קשה להסביר את זה על רגל אחת פה בפורום אבל קודם כל אתה צריך להבין מי אתה? איזה סוג מסחר מתאים לך (יומי/תוך יומי)? איזו אסטרטגיה מתאימה לך? לאיזה כלים אתה מתחבר? את כל הבדיקות האלה אתה יכול לעשות באמצעות חשבון דמו... אחרי שאתה פחות או יותר יודע מה אתה רוצה לעשות, תתחיל לסחור באמת, ואז ההפסד/הרווח שלך הוא לפי האסטרטגיה שלך... אם אתה רוצה לשאול שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול גם בפרטי. בהצלחה!!!

ferrytale

New member
זה לא העניין של כמה להפסיד

כמו שזה העניין של לדעת לקבל את ההפסד. מין הסתם, שאם אתה נכנס ל5 פוזיציות ביום ומתוכן, 4 מפסידות, כנראה שמשהו בשיקול הדעת שלך לא תקין, משהו בשיטה, בדרך. מטבע האדם, כאשר אדם חווה הפסד, משהו משתנה לו בתוך המח, מעטים יודעים להבין שמה שמניע אותם לאחר הפסדים הוא לא ההיגיון.. הרי שזה הרגש.. הראיון מאחורי הכל הוא לדעת לעצור ולקום מהמחשב, לומר היום זה לא היום שלי, לכבות הכל ולצאת החוצא, להניח למסחר באותו היום. לא לנסות לתקן. עיקר הבעיה מתחילה כאשר מנסים לתקן הפסדים, הניסיונות הללו רק מביאים להפסדים גבוהים הרבה יותר ובנוסף, מוציאים מאיזון ומורידים את הבטחון.

7575

New member
ואהוו

"הראיון מאחורי הכל הוא לדעת לעצור ולקום מהמחשב, לומר היום זה לא היום שלי, לכבות הכל ולצאת החוצא, להניח למסחר באותו היום. לא לנסות לתקן." בדיוק מה שעושים בקזינו מול הרולטה ביום שלא הולך אבל מה ייקרה גם אם ביום השני והשלישי לא הולך,ילדים בוכים בבית רוצים לאכול לחם וחלב

progcom

New member
זה כבר חוסר אחריות!!!

אם אתה עם אישה, ילדים וכלב אתה לא מתלהב מכמה כסף אפשר להרוויח במט"ח, עוזב את העבודה שלך ומתחיל לסחור. זה משהו שלפי דעתי עדיף להתחיל כאשר אין לך מחוייבויות אחרות או לחילופין במקביל לעבודה אחרת. אחרי שנה/שנתיים שאתה סוחר בשיטה מסויימת והיא עברה את מרבית מצבי השוק האפשריים ואתה בטוח גם בעצמך וגם בשיטה, אז אני חושב שזה יהיה אחראי לפזול לכיוון ולהתפרנס רק מזה.

אך אחד לא מתפרנס מפורקס

לא יהיה אחראי בעוד שנה וגם לא בעוד ארבע שנים לעזוב עבודה אחרי שאתה "בטוח בעצמך וגם בשיטה". אין מצב כזה. ראיתי מאות רבות של סוחרים בחיי, מעט המוצלחים מאוד שבהם ממש לא מתקרבים להימורי הפורקס ולא מתפרנסים מזה. והקומץ שמצליח בפורקס, שזה גרגירים קטנים ביותר של תעשיית ההימורים הזו, עושה את זה ברווחים יחסית קטנים מהצד אבל לא כפרנסה עיקרית. אין זה מקרה שכל קרנות הגידור הטובות בעולם לא מתעסקות עם הפורקס.

progcom

New member
אז אותו הדבר לגבי כל מסחר אחר... לא?

אם יש אנשים (ואני מכיר כמה) שסוחרים בכמה מליונים בבורסה בצורה עצמאית ומתפרנסים מזה, מה ההבדל בינם לבין סוחרי מט"ח. כל עוד שניהם יודעים מה הם עושים והם יודעים להגן על עצמם בצורה זו או אחרת, איפה ההבדל? אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אתה תחסל את התיק שלך בשני המקרים...

דווקא לא

התוחלות בנכסי בסיס אחרים כמו מניות ואג"ח ה-ר-ב-ה יותר טובים שם ולראיה שכמעט כל הסוחרים הטובים בעולם (ע"ע אלפי קרנות גידור מצליחות או חברות נוסטרו) מתעסקים בנכסים אלה ולא בפורקס. בבסיס, מרבית ימי המסחר בשוק המניות מסתיימים בעליות שערים ומדדי מניות לאורך זמן עולים. את זה לא ניתן להגיד בעקביות כזו על צמדי המטבעות השונים - שם זה ממש דומה להטלת מטבע עם סיכויים כמעט זהים להצלחה או כשלון בחיזוי תנודות - אבל התוחלות גרועות בהרבה בעיקר בזכות המינוף וסטיית התקן של המטבע או הצמד שגורמים לכך שאתה "עף" מהמסחר במצבים רבים גם אם בטווח ארוך יותר הפוזיציה שלך הייתה בדיעבד נכונה. בפורקס מרכיב המזל משמעותי בהרבה ממרכיב השכל, ממש כמו בקזינו. בשוק המניות והאג"ח אמנם מרבית הדייטריידרים לא מצליחים להתפרנס ממנו לאורך זמן, אבל אחוז לא אפסי בכלל, כן מצליח וזה כבר הבדל משמעותי. גם צד הסיכונים באופן יחסי לפורקס הרבה יותר צנוע אצל מרבית סוחרי המניות והאג"ח.

matanbil

New member
את מאיר ברק אתה מכיר?

הוא סוחר במט"ח ביום ובבורסה האמריקאית בערב

forextrader1

New member
אבנר היקר, כאחד שסחר גם בבורסה במשך 5 שנים

בורסה / מט"ח ההשפעות על הרווח או ההפסד או מי סוחר מצליח יותר או פחות זה אותו דבר בדיוק! האסטרטגיה, המשמעת, הנסיון, ההתמדה, הם שיקבעו!!!! הכרתי סוחרי בורסה רבים שהפסידו את המכנסיים שלהם כנ"ל סוחרי מט"ח. כולל אני עבדך, עד שגיבשתי את המסלול והדרך שלי...לקח לי 3 שנים בעזרת מאסטר, ויגיעה אישית עצומה. דע לך, שהרבה סוחרים בעולם עדיין מקובעים בשיטות ישנות ודעות קדומות. אני פוגש כאלו מידי פעם עד לגיחוך... יש לי חבר שאחיו אחד המנתחים הטכניים הטובים בארץ ואולי בעולם כתב גם ספר.. מה שהאח הצעיר יודע היום לאחר כ 3 שנים של למידה יותר טוב באלפי מונים ממה שהאח המקצועי יודע, הוא כבר הודה לו על כך, ואמר "שקשה לשנות תפיסת עולם לאחר 30 שנה של מסחר כזה או אחר והוא מקנא בו וכמובן לא מעיז להכנס למט"ח." עולם הפורקס יחסית חדש והאפשרויות בו חדשות... מסחר תוך יומי סקלפינג כמעט ולא ניתן לבצע במניות רוב המרצים במכללות הרחיקו שנים רבות מזה וממסחר תוך יומי, רק לאחרונה יש הסכמה מסוייגת ונושא המט"ח זר לרוב הסוחרים בשוק, כולל הדעות הקדומות והאוירה מסביב. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

7575

New member
"סוחרים" ה "סוחרים" בבורסה יפסידו זה ברור

המשקיעם לטווח הרחוק,באפיקים סולידים,הם אלו שירוויחו. יחי ההבדל הקטן

7575

New member
למה אותו "מנתח טכני" כתב ספר

אין לו משהו אחר לעשות בחיים,לא יותר טוב בזמן הזה לשבת מול המחשב ולהרוויח פיפסים,כן כן אהבת המקצוע

forextrader1

New member
כותב הספר --הוציא בשביל ה"פוזה" אני יודע...

שהוא מרוויח בחודש עם החוכמה שלו 15 אלף לחודש עם כל הטררם שלו... להרוויח מאפיקים סולידיים זו לא בעיה כנס לבנק ושים בפיקדון, בשביל זה לא צריך להיות סוחר. במט"ח יש לך אפשרויות הרבה יותר מאתגרות לעשות 50% על תיק השקעה בחודש זה לתחום המט"ח בדרך כלל או לסוחר בורסה "חיית שטח". יש לי חבר קרוב (תיק של 2 מליון שקל שכולו רווח) שעושה בבורסה 60%-30% כל 6 חודשים . הוא קונה ומוכר כמעט כל יום. במט"ח לא צריך 2 מליון, מספיק 200 אלף כדי לסחור כמו 2 מליון.. כש"א - כסף של אחרים, חביבי! והפוטנציאל עצום!! בקיצור תלוי בשיטה, בדרך......

7575

New member
כן אה

"במט"ח לא צריך 2 מליון, מספיק 200 אלף כדי לסחור כמו 2 מליון.." שיעור ראשון בכלכלה אין מתנות חינם

למעלה