שלום

ShiVeee

New member
שלום

נעים מאוד , וכל כך נכון לבנות פורום על סדרת הספרים המצחיקים ביותר שנכתבו אי פעם (לדעתי..) מזל"ט והמשך התפתחות נעימה מי ייתן וירבו ספרים כמו הספרים של טרי פראצ´ט...

Lu Tze

New member
שלום

שלום לכולם. אני גולש באינטרנט, מת משמעמום, נכנס לפורומים של תפוז, עיני עוברות על הפורומים ופתאום אני רואה... אני משפשף את עיני, מנקה ת´משקפיים.. היתכן? פורום של טרי פראצ´ט?!? אני נכנס, קורא קצת ומגיע למסקנה שהפורום לא יהיה שלם בלעדי. בכל מקרה, שמתי לב שהפורום מדבר רק על תירגומים ומחירים וכל מיני דברים כאלה. איפה יש כאן שיחות על נפש האדם? חיים ומוות? או לפחות משהו בסגנון "נכון שטרי שולט?" הנה, אני מתנדב להציע נושא לשיחה: מה דעתכם על הספר Thief Of Time? מישהו קרא אותו בכלל? (הניקניים שלי, אגב הוא של דמות מהספר, אחת הדמויות הטובות ביותר של פראצ´ט לדעתי.

TheHock

New member
לא הגיוני...

אני קורא את רשימת הפורמים החדשים - ואני רואה פורום טרי פראטצ´ט! סוף סוף מישהו פתח פורום על סופר ששווה משהו! טוב... אז אני יציג את עצמי - אני גיא בן 18 מכרמיאל (אי שם בצפון) מנהל פורום אקטאליה לנוער בתפוז - כך שאני הרבה בפורמים - יקפוץ לפה כמה שיותר...

DviRincewind

New member
עדיין לא קראתי, אבל...

Lu Tze משתתף גם ב-Small Gods, ושם התפקיד שלו די קטן... בכל אופן- איך הספר? בלי ספוילרים בבקשה!

Lu Tze

New member
תקרא, תקרא

Small Gods? לא קראתי. מה הוא עשה שם? בכל מקרה, בנוגע לThief Of Time: לדעתי זה הפרצ´ט הכי טוב שקראתי(וזה גם כתוב על הכריכה האחורית של הספר אז זה חייב להיות נכון..). למען האמת אני בכלל מעדיף את הספרים היותר מאוחרים שלו בגלל שהדמויות יותר טובות אבל לא משנה... מה התחלתי לומר? אה, נכון! קודם כל יש לספר בסיס "מדעי" והוא שהזמן הורסת _אה, "זמן" היא נקבה) את היקום ובונה אותו מחדש כל כמה אלפיות שניה או משהו כזה וככה הזמן מתקדם. עכשיו, יש עוד דמות שהיא בונה שעונים משוגע (לא מטורף, משוגע, כמו סכיזופרניה) ששוכרים אותו כדי לבנות שעון מדוייק ממש, רק יש בעיה. מהי אתה שואל? טוב, העניין הוא ששעון מדוייק יעצור את הזמן אז שולחים אותי (Lu-Tze) ושוליית נזיר זמן (כזה שהתפדיק שלו זה לוודא שהזמן יזרום) כדי לעצור את זה. מה שממש אהבתי זה שבסיום כל פרק יש כזה "טיק" ואז כשהזמן נפסק הטיק מפסיק. לא יודע למה אבל זה היה אחד הדברים היותר טובים בספר. הכל מקרה, כדאי לך לקרוא את זה (כמובן שאפשר למצוא את זה רק באנגלית, זה הספר ה-27 נראה לי בסדרה.. נ.ב. אחת מהדמויות זה גם פרש האפוקליפסה ה-V

התלבטתי אם לקרוא אותו

רציתי לקנות את "ט´יף אוף טיים" אבל מכיוון שהייתי תקועה בסול מיוזיק באנגלית וויתרתי. עכשיו אני אצטרך לקנות את שניהם... לא נורא. טובעים השניים מן האחד... בכל אופן, יש לי סנטימנטים לפרשי האפוקליפסה (
בשורות טובות
) וגם השם רוני (לפרש החמישי קוראים רוני כמדומני... זה מה שהיה כתוב על הכריכה) זה שם חביב (רוני וג´ולי. עיבוד חמוד לרומיאו ויוליה. בהולמארק מי שראה).

Death of Rats

New member
שכחתי להחליף ניק ../images/Emo9.gif

זה הניק הקבוע שלי בכל שאר הפורומים ו... אר... ^&$@#

DviRincewind

New member
בסוף כל *פרק*?

שמעתי נכון? ספר עולם הדיסק עם *פרקים*?! העולם השתגע בזמן שהייתי בשירותים או משהו?!

זה לא בסיום כל פרק

הספר כתוב במבנה הרגיל של ספרי עולם הדיסק.בכל מרווח יש טיק.

Lu Tze

New member
הא?

באמת, לעזעל איתכם, לקחתם הודעה נחמדה שלא עשתה לכם כלום והוספת לה כמה מאות תגובות לא קשורות, בעיקרון אין לי בעיה עם זה אלא שההודעה המקורית היתה שלי ועכשיו אני חש כלפיה אחריות ומגיב על כל דבר שזז. ולנושא ההדעה: איך אתם מגדירים פרקים? בישבילי כשיש רווח בטקסט זה פרק.

Dorfl

New member
הוא ביקש שלא תהרוס, וזה בדיוק מה

שעשית. צטק צטק צטק. למה?

Lu Tze

New member
סליחה...

טוב, זה לא שעשיתי את זה בטעות, זה כאילו.. התגנב בדלת האחורית, חוץ מזה זה לא שגיליתי הרבה. אז אמרתי שהזמן העצר מתישהו, לא אמרתי מתי או לכמה זמן (חה חה) בכל מקרה סליחה.

elendil

New member
../images/Emo24.gif שלום לכולם

נו...לימים טובים הגענו. פורום על טרי, סחטיין על הרעיון ושלום לכל אוהבי עולם הדיסק. את Thief of Time סיימתי לקרוא לפני יומיים. נהנתי, אם כי אני לא מסכים שהוא אחד מהטובים יותר. Small Gods היה ונשאר מספר אחד אצלי. פיתוח הדמויות והעלילה, הרעיונות הפילוסופיים שטרי מכניס מדי פעם, וכמובן ההומור והציניות, מגיעות בספר הזה לרמות מופלאות. Lu Tze מופיע בתפקיד קטן, אמנם, אך מסתבר שהיתה לו יד בניווט השתלשלות העניינים, ולא בדיוק כפי שנכתבו בספרי ההיסטוריה... יאללא ביי

theriddler

New member
יש לי את small gods ב קובץ rtf

אבל למי יש כוח לקרוא מהמחשב? יותר כיף לקרוא מהספר....

billdoor

New member
אולי את צודקת

אולי זה באמת bill doors אבל לדאבוני השם היה תפוס והאינטרנט נפל לי... לכן לקחתי את התרגום הפשוט. ביל דלת

טעות!!- או הרשה לי לחלוק...

הדמות הטובה ביותר שטרי פראצ´ט המציא הוא ר.פ טיילר מבשורות טובות... השכן האידיוט שכותב כל הזמן מכתבים למערכת העיתון... הוא כזו דמות גאונית.. וחסר שמישהו לא יסכים איתי!

למעלה