שלום...

kelebrin

New member
שלום...

שמי בעז, אני בן 15 ואני אתאיסט כבר מספר שנים. יש לי רק שאלה אחת- מתי כל אחד הבין שאין אלוהים, והאם הייתה לכם חוויה מסוימת שגרמה לכך? אני עצמי הבנתי בערך בגיל 11, והחוויה שלי היא שפשוט התבגרתי והבנתי שאין אלוהים. אני מרחם על הדתיים שהדת עוד כולאת את מוחם לא בגלל המצוות אלא בגלל העובדה שהדת יוצרת אנטיתזה חזקה להומניזם, פלורליזם וכו´ יאללה ביי

oren*

New member
מאז ומתמיד, אינני זוכר פעם אחת שבה

העליתי במוחי את האפשרות שיש אלוהים. במהלך החיים שלי (אני בן 20) עשיתי די הרבה דברים שקשורים לדת היהודית - עליתי לתורה בכותל, הלכתי עם סבא שלי לבית כנסת כמעט כל שבת (בגיל 4-6) והוצאתי בבגרויות בתנ"ך ובתושב"ע ציונים גבוהים. כיום, כאדם בוגר אני מרשה לעצמי להרחיב את קשת הדברים שאינני מוכן להתפשר עליהם לטובת הסביבה, כמו למשל חבישת כיפה בערב חג או קריאה בספר דתי (הגדה בפסח, סידור בראש השנה וכו...). מדוע אינני מוכן לשקול את האפשרות של קיום האלוהים? כי אני טיפוס שאוהב לקחת על עצמו את האחריות לדברים שקורים. אם אני אחלה בסרטן - זה בגלל שאני מדבר הרבה בסלולרי או אוכל דברים עם צבעי מאכל, ולא בגלל שאני נוסע בשבת. גם הסיפורים של סבתא שלי על החיים בתקופת השואה חיזקו את חוסר האמונה באלוהים, הזמן והמקום הטובים ביותר עבורו להופיע ולהושיע את ה"עם הסגולה" שלו ובכל זאת שום דבר לא קרה ושישה מיליון מאיתנו נטבחו/נשרפו/גולחו/נאנסו למרות שהיו דתיים וחרדים כשרים למהדרין.

JOE22

New member
אורן אני כ"כ חושבת כמוך ../images/Emo45.gif

במיוחד הנושא של השואה ,זה הרגע בו הבנתי כי אין אלוהים.

amigor

New member
עולמנו הינו אתנוצנטרי

ישנם קבוצות בני אדם עם קרבה ביולוגית עפ"י תרבויות ומסורת תחושות זהות משותפות מתוך תחושה היסטורית וגזע, לדוגמא השחורים בארה"ב מוסלמים.אינדאנים בדקוטה, או הסקנדנידבים. מכאן אפשר להיתייחס לאמות מידה או להסתייג ממנהגיהן של קבוצות דת, (אגוצנטריות) לא מחויבים אנו בהיותינו יהודים להרעיף שבחים שליליים לקבוצה אתנית, כ"כ להשתייך או להתפשר למנהגיהן. ואיש איש באמונתו יחיה.

חיים 14

New member
לאורן הממורמר../images/Emo4.gif

לא שאתה חושב שכול העולם בוגד בך סבא והסבתא בשואה וכ"ו אז יש לך השקפת עולם אף אחד לא מכריח אותך להאמין באלוהים זכותך ! אבל אף אחד לא נותן לך את הזכות לזלזל בעצם קיומו יכול להיות שבכך אתה פוגע ברגשות אנשים אחרים עצה:: לפעמים עדיף לשמור דברים בפנים ולא לזרוק את זה על אנשים אחרים ולפגוע ברגשותיהם.אני קצת יותר גדול ממך ועם קצת יותר ניסיון(חיים זה אחי הקטן) גבר תן לזמן לעשות את שלו הכול יסתדר בסוף חייך

ומה עם עקרון הסימטריה? לדתיים מותר

להפגין את דתיותם, להציב שלטים ענקיים לכבוד המשיח, להזמין עוברים ושבים להניח תפילין, והחילוני חייב להסתיר את מחשבותיו בפנים עד סוף חייו? להם יש רגשות ולו אין? הם עלולים להפגע והוא לא? מה ההבדל בין "לא להאמין" לבין "לזלזל בעצם קיומו"? השואה לא היתה "נסיון חיים"?

oren*

New member
כמה דברים

א) באינטרנט אני לא שומר דברים בפנים, היופי במדיה הזו הוא שאפשר לכתוב ולהגיב על הכל. פוגע בך שאנשים לא מאמינים בקיומו של האלוהים? אל תכנס לפורום אתאיזם, יש מספיק פורומים אחרים בהם תמצא אנשים שכן מאמינים בו (דתיים, נטעים ומסורת חז"ל, חוזרים בתשובה). ב) את הקשקושיאדה של "אני קצת יותר גדול ממך" כבר שמעתי OVER AND OVER AGAIN, הרב עובדיה "קצת יותר גדול" מאבא שלי ובכל זאת אנחנו נהנים לשמוע את משנותיו ולהתגלגל מצחוק על הרצפה כל פעם מחדש. ג) מי שנפגע מכך שאני מבטל את עצם קיומו של אלוהים, כנראה שהאמונה שלו לא מספיק חזקה וצריך לחזור לעוד סיבוב בישיבה. כשאומרים לי שאני חילוני פרוץ/חולה איידס/שורף את המוח מול הטלוויזיה, אינני נפגע אלא פשוט מבין עד כמה הצד השני לא מכיר את העולם החילוני. "הכל יסתתדר בסוף חייך". הדברים כבר עכשיו מסתדרים לי מצויין, אין לי צורך לחכות לסוף החיים בכדי להרגיש טוב - זה בדיוק ההבדל בינינו.

קיפוש

New member
ורק תגובה לזה

לפני שאני הולך לאכול לי ארוחת בוקר
ג) מי שנפגע מכך שאני מבטל את עצם קיומו של אלוהים, כנראה שהאמונה שלו לא מספיק חזקה וצריך לחזור לעוד סיבוב בישיבה. מצטער, המשפט הזה הוציא אותי מדעתי, (על כל השאר ברשותך אתעלם - כי אין לי מטרה להגרר לויכוחים בפורום הזה) מצטער, שפוגעים בי אני נעלב, שפוגעים באדם קרוב אלי אני נעלב, שיפגעו באשתי (בתכנון..) אני מקווה מאוד שאני יעלב. שאדם (שאני מעריך אותו - ובאמת לא כל טמבל ברחוב) פוגע במשהו / מישהו /וכו´ שאני אוהב אני כועס, אני מרגיש פגוע. מצטער ככה נולדתי. חג שמח

ronen1981

New member
לא יודע.

זה בא בשלבים כאשר בגיל 20-19 זה היה מה שאני מכנה אתאיזם קשה וכיום אני מכנה השקפתי כאתאיזם קל. כעיקרון אי שם בגילאי 15-17 התחלתי להבין כי אין בעולם כנראה מלבד העולם כלום.

Alcharzor

New member
לא הייתי צריך

נולדתי במדינה בה הדת הייתה אסורה כמו כן קיבלתי חינוך רב צדדי שכלל פילוסופיה מדעים והבתים על מיטולוגיות רבות מהעולם ולכן כאשר הגעתי לכאן בגיל 12 בארך וכמו כל עולה חדש הדתיים נישו להחזיר אותי בתשובה הם נפלו על אגוז כשה לפיצוח ושברו את השיניים עלי

דבורה14

New member
שלום גם לך

אני דווקא דתיה ואני מאמטינה באלוהים ואני לא יכולה לראות איך מישהו יכול להגיד שאין אלוהים כי מי שרואה את:גוף האדם,חיות,צמחים,מים,שמים,אדמה,רוח,חיים,מוות,חלומות,דמיון,מחשבה ועוד 20 אלף דברים יכול לדעת בברור שמישהו בעצם עשה את זה וזה לא סתם מקרה של המפץ הגדול. אני דווקא מרחמת על החילונים כי אין להם שום אמונה רוחנים אין להם על מי לסמוך ומי להתפלל,ואני לא מבינה את זה אתה חושב פשוט שנוצרת ככה סתם במקרה?? חוץ מזה להיות דתיה זה כיף החגים השונים וכל מיני דברים כמו להתפלל כל בוקר ושלא נדבר על שבת,כל השבוע אני מחכה לשבת-ללכת לבית כנסת להיפגש עם חברות ללכת לטייל איתם לעשות קידוש וזה פשוט כיף גדול ולכם אין בככל הבדל בין שבת לחופש גדול... גם את כיפור אני אוהבת... אני דווקא מעריכה חילונים שמאמינים בה´ אבל פשוט לא מקיימים את המצוות של כי באמת לפעמים יש מצוות שהם קשות אבל אני ממש מרחמת על חילונים שאין להם במי להאמין חוץ מבעצמם ובחברים או משפחה ושהם חושבים שהחיים שלהם זה מקרה אחד גדול... אני ישמח אם תענה לי ותתקן אותי אם טעתי..

אני באמת מקנא בך שיש לך על מי

לסמוך. מאחל לך שלעולם הוא לא יאכזב אותך......... בקשר לאיך נוצר הגוף שלי יש לי תיאוריה קצת אחרת. זה קשור בדברים שעשו הורי, ונדמה לי שבאותם רגעים הם לא חשבו על המצווה שצֻוו אדם וחווה בהיגרשם מגן עדן. אינני אם מותר לדבר על דברים כאלה עם בחורה דתיה. כשלימדו אותנו בביה"ס על הִתרבות הצמח, היו בכיתה הרבה צחקוקים (היום כנראה גם בכיתה א´ זה יתקבל בלי צחקוקים), כי זה באמת הזכיר לנו משהו. אבל מים? מה זה קשור למים? (חוץ מזה, שאנחנו בנויים בעקר ממים)? מדוע את חושבת שמישהו אחד יצר את 20 אלף (או יותר) הדברים השונים בתבל? אולי כל דבר יצר מישהו אחר? אם כיף לך לעשות קידוש, אז יופי! שאף אחד לא יעיז לקלקל לך! חיֵה ותן לחיות! אני אישית נהנה מאוד מדברים אחרים. ויש לי גם חלום גדול, לעוף כציפור, אם כי מידי שנה פחות ופחות... ולסיום, משאלה קטנה: כבחורה דתייה עליך לכבד את לשון הקודש ולא לומר "אני ישמח"! ודאי זו היתה "טעות דפוס" בלבד.

romantic boy

New member
מכל בחינה שהיא..

-זאת רק אמונה שאין לה בסיס.. מה הבסיס שלה זה ספר עתיק מלפני 4000 שנה?? נוו באמת.. זו הוכחה?? אין עדים, אין הוכחה מספקת. אז מה את מצפה, שאנחנו נאמין במשהו שהסיכויים שהוא יהיה נכון הם 1 ל999999999999999... אנחנו עצמנו גם חיים בתוך אמונה, אמונה שאין אלוהים.. הרי אין שום הסבר איך "העולם" הזה נוצר\התקיים. לכן לכל אדם ואדם יש זכות להאמין במה שהוא בוחר בו..

Alcharzor

New member
מי יצר מה

הם בואו ונראה נתחיל בהתחלה: גוף האדם- היוצר שלו הו דארבין... לא סתם אני צוחק אבל לדעתי התאוריה שלו קרובה למציאות חיות וצמחים- כנל מים- פשוט מאד תרקובת של שני יסודות בסיסיים חמצן ומימן נוסחה כימית H2O שמים- פשוט מאד שכבה של אויר שאנו נושמים(הרבה גזים שונים) מעליהם שכבה של O3 הידוע בשם אוזון קרני שמש "נשברות" ע"י אוזון ונותנות צנה כחול אדמה- אבק של כוכבים(מה נשמה יותר יפה מזה) + חומרים אורניים(LOL גופות) רוח - תנוע של האויר ממקום לחץ נמוך לגבוהה חיים- יותר מידי מופשת תנסי ספרי פילוסופי מוות -(LOL סוף החיים) אבל ברצינות זה תהליך התישנות הגוף כאשר כשר רגנרצית(לא זוכר בעברית)REGENERATION של התאים הולך ומתדרדר חלומות - סביבה + פסיכולוגיה (תנשי את פרויד הוא מזביר את זה די טוב) דמין+ מחשבה - ניורונים + ידע + פסיכולוגיה ואיפה בכל זה אלוהים?

Laila18

New member
אני שמחה בשבילך.

זה טוב שיש לך תחושה שיש משהו שדואג שכל הדברים יסתדרו לטובה. היתה תקופה שהאמנתי בכוח עליון, לא כמו שהוא מופיע בתנ"ך אבל האמנתי. הבעיה שלי התחילה כשנוצרו לי פרדוקסים באיך להסתכל על אלוהים, ניסיתי לשנות את הגישה שלי אך בסופו של דבר נתקעתי. אז החלטתי שאני לא מאמינה בכוח עליון. זה טוב שאת מסוגלת להאמין, לפי דעתי זה מקל על הגישה לחיים אבל אני לא מסוגלת להאמין. את לא צריכה לרחם על אתאיסטים. אני דווקא אוהבת את האתגר שאתאיזם מספק לי, את האתגר שאני צריכה לסמוך על עצמי ועל הקרובים לי כשיש לי בעיות ולא על אל שיסדר הכל כך שבסוף הכל יהיה בסדר לאנושות.

ofir_y

New member
גם אני לא מבין!

איך אנשים לא יכולים להגיד שלאלוהים אין אבא ואמא? הרי כל מי שמבין בגרוש את משמעותו של אלוהים שיצר עולם כזה ענקי ואת גוף האדם , הוא צריך להיות יותר ממושלם.. ואם יש כזה אלוהים גדול ומושלם, איך את יכולה להאמין שאף אחד לא יצר אותו? אם את מאמינה שנוצרנו ע"י אלוהים בגלל שאנחנו מורכבים, אז למה את לא מאמינה שאלוהים נוצר בעצמו ע"י משהו?! זאת צביעות, או יותר נכון הצדקה עצמית. אבל נפלת למלכודת..

magic1an

New member
ואני מרחם על הדתיים.......

אני לא דתי אך בניגוד אליך מאמין האבחנה שלך כי הדת כולאת את המוח והדת יוצרת אנטיתזה חזקה........... לדעתי נובעת מחוסר ידיעה ואתה חוטא בדבר שאתה שולל מכל -ללמוד דבר הזר לך ולחקור אותו . החלטת כי הדת היא..... וזה האר את עיני מהיכן המסקנות הנ"ל הוריי דתיים ולעולם לא הופגנו חוסר סובלנות או סבלנות כלפי אדם באשר הוא וזה לא שלל חיים באורח דתי .בוודאי תשאל אז מדוע לא נשארת דתי ???? הסיבה לכך אישית ולא נבעה מחוסר אמונה אז קצת סובלנות ואורך רוח כלפי דרך חיים של אנשים אחרים ואף כי הדת אינה מושלמת גם החילוניות אינה מושלמת . תשכיל תלמד אודות הדת (ולא מעיתונים) ואח"כ..........

למעלה