שלום :)

annalev

New member
שלום :)

חדשה בתפוז :) אני צמחונית כבר תקופה ארוכה, מנסה עכשיו את עניין הטבעונות.. מאוד חשוב לי לשמור על תזונה בריאה! יש למישהו רעיון לתפריט דיאטטי בשבילי?

ladybug6

New member
היי! וברוכה הבאה

אין בפורום תזונאית מקצועית כך שלא נוכל לתת לך תפריט באמת אבל נוכל להמליץ לך על מאכלים ומתכונים אם תגידי לנו מה את אוהבת לאכול או למה את מחפשת תחליף.

annalev

New member
אממ

מתכונים לסלטים מיוחדים, פשטידות, תוספות, קציצות עדשים וכד'..

Ofericko

New member
ברוכה הבאה

כפי שהליידי ציינה, על מנת להתאים תפריט מוצלח כדאי לעשות זאת בצורה פרטנית עם תזונאית. עדיף גם אחרי בדיקות דם שיראו חסַרים אם יש.
באופן נורא כללי, תפריט מאוזן צריך שיכלול שילובים של קטניות, דגנים, ירקות ועלים. בעיקר.

אם את עוברת לטבעונות קחי בחשבון שכל החומרים שהגוף צריך נמצאים בעולם הצומח למעט ויטמין B12 שצריך לקחת כתוסף. התוסף המומלץ הוא כדור ספיגה תחת הלשון ולא כדור בליעה.

עוד מידע על איך מתחילים בצורה טובה תמצאי בקישורים הנ"ל:

http://goo.gl/6r3UTm
http://goo.gl/txlOAY

Gidi Shemer

New member
תגיד לי עופריקו

אחרי כל ההשקעה במסרים, זה מה שאתה כותב על b12?

אני אתחיל לגבות ממך את המחיר המלא בלי ההנחה.

Ofericko

New member
רציתי להוסיף את המשפט:

"למרות שהדוקטור שלנו עובד נמרצות על מחקר עכשווי שיוכיח שההבדל בין ספיגה תת לשונית לעיכול הוא לא גדול במיוחד" אבל לא רציתי לחשוף אותך........

Gidi Shemer

New member

אבל לפותחת השרשור, אני לא מסתייג מכדור המציצה, אבל אפשר באמת גם בליעה.

ושיהיה ברור לכולם שאנחנו מדברים על b12 פה.

Ofericko

New member
אז גם אתה צמחו-טבעוני בעד הגבלת הילודה??

השם יירחם איזה שירשורפלצת פוטנציאלי פתחת פה עכשיו.....

Gidi Shemer

New member
בסך הכל המלצתי פה

על לקיחת תוסף b12 ומיד לאחריו לאכול spring rolls

RSPA

New member
sfiga באיטלקית זה מזל רע/מזל ביש...

סתם צץ לי פתאום.

אז אני כבר מבולבלת

מכיוון שאני לוקחת באופן קבוע תוסף ברזל שיש בו גם B12 הייתה תקופה שהפחתתי את התדירות של נטילת ה-B12 עצמו כי חשבתי שה-B12 מתוסף הברזל מספיק.
אחר כך שמעתי שזה לא כך כי כמות ה-B12 באותו תוסף היא קטנה וגם לא נספגת כל כך טוב כי זה בבליעה ואז חזרתי לקחת בנוסף גם את ה-B12 עצמו, פעמיים-שלוש בשבוע.
אז איך אפשר לדעת מה נכון?

Ofericko

New member
נורא פשוט:

קחי B12 תחת הלשון עד שגידי ישלים את המחקר.
כל הסיפור התחיל מההירהור הפילוסופי שגם אוכלי הבשר צריכים בעצם לשים את הסטייק שלהם תחת הלשון בשביל ה-B12 כי דרך העיכול הוא לא נספג משהו....

או עד שיעברו שנתיים

מאז בדיקת ה-B12 האחרונה שלי ואז אוכל לבדוק שוב. תלוי מה יבוא קודם

למעלה