שלום ...

קוסמת 29

New member
שלום ...

לא ברור לי אם אני במקום הנכון אבל אשמח לשמוע מה דעתכם... כהורים לילדים ״ מיוחדים ״ .. הבן שלי בן 5.5 ילד מקסים חייכן וכובש לבבות . עבר טיפולים אצל קלינאית תקשורת , עבר ועובר בשנים האחרונות טיפול של ריפוי בעיסוק וקיבל השנה לגן גננת שילוב . יש לו קשיים , אין פה ספק בכלל . הפנו אותי לנוירולוג ילדים שאבחן והמליץ על ריטלין .אני ואביו של הנסיך גרושים והוא בשום אופן לא מוכן לשמוע על ריטלין . טוען שבשום אופן לא נותנים ריטלין לילד בגילו וטוען שרק פסיכיאטר מורשה לקבוע טיפול בריטלין . הייתי מאוד רוצה לעזור לבני ולהקל עליו הן בפן החברתי והן בפן החינוכי ולהבטיח את המעבר שלו לכיתה א בבשלות ומוכנות מספקת . הגרוש שלי גם טוען שאף פסיכיאטר לא מוכן לאבחן ילד בגילו ודורש בכל זאת דיעה נוספת שתקבע כי יש צורך במתן טיפול כלשהו מעבר לריפוי בעיסוק.. אני דיי מודאגת יש אולי מישהי /ו שחווה סיטואציה דומה ומצא פיתרון ?

yuliyuli1

New member
אני רק יכולה להגיד לך שהגרוש טועה

גם נוירולוג מורשה לאבחן ADHD ולרשום ריטלין, ושניהם (נוירולוג ופסיכיאטר) בהחלט מטפלים בריטלין גם עם ילדים בגיל 5.
אנחנו התחלנו עם הריטלין בגיל 5, ובשביל הילד שלנו זו פשוט תרופה מצילת חיים (אגב אני לא מתלהבת מהכדור של ה 4 שעות שנותנים תמיד בהתחלה גם כי הוא רק ל 4 שעות וגם כי לפעמים יש לו ריבאונד חזק)
מצב שבו אחד ההורים לא מוכן לטפל הוא צרה אמיתית (מכירה מקרה כזה מקרוב), ואני מקווה שהגרוש יבין שזאת התעללות לא לתת ריטלין לילד שצריך את התרופה.

קוסמת 29

New member
גם אני מקווה

וזה גם מה שהסברתי לו אבל הוא בשלו . אגב אני מוכנה לחוות דעת נוספת אבל הוא לא מוצא לטענתו .

TikvaBonneh

New member
נכון

נירולוגיה זו התמחות הרבה יותר יוקרתית מפסיכיטאריה, יותר קשה להתקבל.

תבקשי מהגרוש שימצא פסיכיאטר שהוא סומך עליו

ותלכו אליו עם הילד ביחד.
אגב,
זה רעיון טוב שתי חוות דעת שונות,

SMADAR55

New member
הבן שלי PDD ו- ADHD. כשהיה בגן חובה

בערך בגיל 5.5 שקלתי להתחיל לתת לו ריטלין.
נוירולוגית של קופת החולים הסבירה לי שבשביל לתת מרשם ריטלין לפני גיל 6 היא צריכה אישור רופא מחוזי ושהיא צריכה להיות מאוד משוכנעת שזה מוצדק.
היא שוחחה טלפונית ארוכות עם הגננת ותיחקרה אותה במיוחד על מידת הריכוז וההתנהגות בזמן המפגשים הקבוצתיים בגן . לאחר שהתברר לה שהילד מצליח ללמוד ולקלוט למרות הקשיים היא לא נתנה ריטלין ויעצה לגננת להתייעץ עם המרפאה בעיסוק לגבי כל מיני פתרונות שיקלו על הילד לשבת בזמן המפגש.
את כתה א' התחלנו ללא ריטלין וקשיי הריכוז מהר מאוד התעצמו . רק לקראת סוף כתה א' (כשהיה בן 7) התחיל לקחת ריטלין.
נוירולוג ילדים בהחלט מוסמך לתת ריטלין . אבל, אם הגרוש שלך אינו רגוע, מציעה שבשביל להרגיע אותו תקחו את הילד לחוות דעת נוספת.

קוסמת 29

New member
המליצו לי על פרופ׳ זלצמן מנהל גהה

הוא מומחה בתחום הקשב והריכוז .. אנסה לקבוע תור לדעה נוספת . אין ברירה. הוא מתעקש ואני לא אתנגד לעוד דעה של מומחה.

yuliyuli1

New member
אני יכולה למליץ על ד"ר מירי כץ

לנושא של ADHD (פחות לתחום של PDD).

yuliyuli1

New member
גם אצלנו מבחינת הגננת לא היה צריך ריטלין

גם הגננת של הגן וגם הגננת של הצהרון אמרו לי שמבחינתן אין בעיה שיהיה בלי ריטלין.
רק אחרי שהתחלנו עם הריטלין - כשהיה יום ששכחנו לתת, הגננת היתה מתקשרת לשאול אם שכחנו. היא אמרה שלה זה לא מפריע, אבל שמחינה חברתית הילד לא מוצא את עצמו בגן ושרואים שהוא ממש לא יודע מה לעשות עם עצמו מחוסר שקט.
מבחינת קליטת החומר שלומדים בגן וישיבה במפגש לא היתה שום בעיה (מבחינת הגננת, כי ממנו זה גבה יותר מאמץ).

TikvaBonneh

New member
יש דרכים אחרות שיכולות לעבוד מלבד ריטאלין

אבל הן ידרשו השקעה כספית. ריטאלין זה הפיתרון הכי מהיר והכי זול. השאלה אם הגרוש שלך מוכן להשקיע כספית בטיפולים, או שהוא רק מתנגד לריטאלין בלי להציע אלטרנטיבה לטיפול בADHD.

קוסמת 29

New member
תראי..

עם כל הכבוד לגרוש שלי ... ויש כבוד . הוא אבא של הילדים שלי ואני תמיד אשתף אותו למרות שיכלתי לתת בלי להגיד לו אפילו .. כי אני רואה רק את טובת הילד לפני הכל ואני כן חושבת שריטלין יעזור לו . אגב גם התחלתי לתת לו אומגה 3 ונראה שזה עוזר. אבל אני הוגנת וידעתי אותו ... אז כן , לא אתן לילד ריטלין בלי הסכמת אבא שלו אבל כל טיפול אחר שיעזור בהחלט אעשה הכל גם אם זה אומר שזה יהיה על חשבוני . אני רק לא יודעת מה עוד חוץ מריפוי בעיסוק יעזור לו. הוא שוחה מגיל 4 חודשים ובחוג טניס כבר שנה וחצי . יש לך רעיון נוסף ? אשמח לשמוע. תודה :)

TikvaBonneh

New member
מצטרפת לשאלה של אריה

אם תמקדי את השאלה שלך, במה את רוצה לטפל אצל הילד, יהיה לנו קל יותר להציע טיפולים. תתארי מה יש עכשיו ולאיזה שינוי את מצפה.

קחי בחשבון שלריטלין יש גם תופעות לואי

יש אפילו ילדים שאסור לתת להם ריטלין.
בגיל קטן אגב יש יותר תופעות לוואי ופחות פעילות.
כדאי מאוד לשמוע עוד חוות דעת לפני שנותנים.
מסגרות חינוכיות חושבות שזה פתרון קסם.
אבל זה לא.

TikvaBonneh

New member
לגבי הסכמה לטיפולים

אחותי גרושה והאקס שלה התנגד לטיפול פסיכולוגי לילד והסתבר שזכותו להתנגד... למרות שהטיפול ניתן ע"י קופת חולים. אני מכירה גם מקרה של אב שהתנגד לטיפולי ABA והיה צורך לפנות לבית הדין לעניני משפחה שיפסוק בנושא.

TikvaBonneh

New member
טיפול התנהגותי

נמצאו תכניות התנהגותיות שפעלו לא פחות טוב מריטאלין.
הרציתי על הנושא בכנס מדעי.

את יכולה לפרט ולצרף קישורים למחקרים?

כי עד כמה שידוע לי, הפרעת קשב אמתית היא חוסר של חומר במוח, שאיני מבינה איך תכנית התנהגותית יכולה לעזור בזה. אשמח ללמוד, שכן לי בעצמי יש הפרעת קשב וריכוז וגם לילד.

למעלה