שלום ...

TikvaBonneh

New member
בשמחה

מצרפת לך מאמר שהינו מטא-אנאליזה בנושא.
אם תרצי לקרוא עוד, יש לי הרבה חומר.

TikvaBonneh

New member
יש לי חומר בעברית

אבל רצית מחקרים, וכל המחקרים מתפרסמים אך ורק באנגלית.
ממליצה על הספר "לשלוט בADHD" של בארקלי, ואני יכולה גם לצרף לך את המצגת שלנו.
בתאבון.

asa112

New member
האם באמת זה חוסר חומר במוח?

חשבתי, שזה תיפקוד שונה של אזורים מסוימים במוח. עיבוד גירויים נעשה בצורה קצת שונה. ומתפתחים כל מיני התנהגויות סביב זה.
רציתי להגיד, שזה קצת יותר מורכב מחוסר חומר.

גם לאוטיסטים יש תפקוד אחר של המוח, רק מדובר באזורים אחרים וסדר גודל קצת אחר. משום מה אין תרופה שמסדרת כמות חומרים במוח.

במחקר שתקוה היציגה, הגיעו למסקנה, שטיפול התהגותי משפר תופעה של ADHD.

yuliyuli1

New member
טיפול התנהגותי לא יכול להחליף ריטלין

תקווה - אם הילד שלך היה מגיב טוב לריטלין היית מבינה עד כמה השיפור שהרטלין נותן הוא דרמטי.
טיפול התנהגותי הוא מצוין בנוסף לתרופתי, אבל הוא לא מניב את אותן תוצאות.

TikvaBonneh

New member
ראיתי בהחלט את השיפור הדרמטי שהריטאלין עשה

הפסקתי בגלל תופעות הלואי, לא בגלל שלא היה אפקט.
לפי הסיפרות המקצועית, טיפול התנהגותי כן יכול להניב אותן תוצאות.
אני מבינה שהמחקרים הם באנגלית וקשה לקרוא אותם, זה עדיין לא אומר שהם לא נכונים.

yuliyuli1

New member
האמת שלא ניסיתי לפתוח את המאמר

כי אפשר תמיד למצוא מאמר / מחקר המוכיח כל נושא שהוא (גם שסיגריות לא מזיקות). מאמר בודד לא מוכיח כלום , במיוחד שאין לי את הכלים לדעת מי עומד מאחוריו. אני מכירה את נושא הטיפולים ל ADHD מכל הרבה משפחות, ולא פגשתי אפילו ילד אחד (כולל הילד הפרטי שלי) שטיפול התנהגותי או ריגשי שיפר את מצבו כמו טיפול תרופתי. להיפך - כל הנוירולוגים / פסיאטרים שדיברתי איתם לא נתקלו עד היום במישהו שטיפולים אלטרנטיביים לתרופות הצליחו לעשות אצלו אפקט דומה לריטלין.

ברור שאם ילד לא מגיב טוב לתרופה (בשבוע - שבועיים ראשונים לוקח זמן להתרגל אליה ויש יותר תופעות לוואי) אז אין טעם לקחת אותה, אבל לילד שמגיב טוב לריטלין כמו הבן שלי זו ממש הצלה.

TikvaBonneh

New member
נכון, מחקר בודד לא מוכיח כלום

לכן בחרתי להביא מאמר שהינו מטא-אנליזה, כלומר מאמר שמסכם מספר גדול מאוד של מחקרים עדכניים בנושא שנערכו במשך כמה שנים.
זכותך לא להאמין למחקרים.
אמא חמסה ביקשה מחקרים ולכן הבאתי.
נוירולוגים ופסיכיאטרים לא מכירים את המחקרים האלו, כי הם לא שייכים לתחום שלהם.
אני למדתי את התחום של ניתוח התנהגות (ABA) במשך שנתיים, קראתי מאמרים רבים, השתתפתי בכנסים מדעיים בארץ ובעולם ובהחלט יש לי כלים לשפוט אותם.
אני משתדלת לא להביא מחקרים שאינם בתחום שלי ושאין לי כלים לשפוט אותם.
אני מרגישה לא נעים, כאילו אני משתחצנת, אבל באמת השקעתי הרבה כדי להבין את הנושא.

אריה127

New member
בתור הורים לילדים (גם) עם ADHD

אני גם לא תומך ברטאלין לילד בגיל כזה. רטאלין יכול לעזור בלמידה וזה הכל.
משתמשים בו גם ככלי לשיפור התנהגות - וזו טעות!!
&nbsp
לא כתבת מדוע הייתה המלצה על רטאלין, ומה הציפיות שלך מהראטלין.
&nbsp
לפי התשובות ניתן להמליץ על אפשרויות אחרות.
&nbsp
&nbsp

yuliyuli1

New member
זה ממש לא נכון!

ADHD פוגע לא רק ביכולת הלמידה של הילד, אלא בכל תחומי החיים, ובעיקר בתחום החברתי.
אצלנו הוא משפר התנהגות באופן דרמטי, וגם נותן לילד חוויות של הצלחה בהמון תחומים, מה שמביא להעלאת הביטחון העצמי.

אם הילד צריך ריטלין - דחיית מתן התרופה רק תעצים אצלו את תחושת חוסר המסוגלות והתיסכול. אין שום ייתרון בדחיית הרטלין לגיל מבוגר יותר מגיל 5 אלא רק חסרונות (ושוב - רק לילד שצריך את התרופה. זה לא רלבנטי לילד בלי ADHD)

גם אני לא הסכמתי לתת בגן בגן רטלין

התחלנו אומגה 3 + שילוב של תזונה וריפוי בעיסוק וגננת שילוב
התחלנו לתת רטלין רק כחודש לפני בי"ס ואז התחילה מסכת של אי התאמה לרטלין
SR בגן היה מזעזע , שבוע לפני כיתה א' הגעתי עם דמעות לרופאת המשפחה והיא העבירה אותו לרגיל
אז בבי"ס נתנו לו עוד מנה ב11:00
, ניסינו קונצרטה שאחרי חודשיים גרמה להתקף טיקים מזעזע , הפקנו לקח שבועיים עד שיצא מההתקף הזה - חזרנו לרגיל
ניסינו LA התחילו ביעותי לילה צילמנו אותו והבנו לדר' גל מאירי , רשמו עוד תופעת לוואי על רטלין
חזרנו לרגיל עד תחילת כיתה ו' ואז עברנו לאדרל
&nbsp
בכלל כיום מומלץ לילדים קטנים אדרל שיש לו הרבה פחות תופעות לוואי .
&nbsp
ואישית אני מעדיפה פסיכיאטרים כי יש את הפן הרגשי שלנוירולוגים אין יכולת לטפל בו .
&nbsp
&nbsp

yuliyuli1

New member
לנו בגיל הזה נתנו פוקלין

שגם הוא נחשב למאוד עדין.
לא ניסינו אדרל כי העדפנו משהו של 8 שעות.

מה שכן - פוקלין יקר מאוד אז הוא רלבנטי למי שיש לו ביטוח בריאות פרטי.

גם אדרל הוא ל6-8 שעות תלוי בילד

למזלי התחום של עלויות לא בעייתי כאן כי הקיבוץ משלם הכל
&nbsp
אבל אנחנו כן מטופלים בציבורי לעומת ילדים אחרים כאן
מעדיפים מנהלת מרפאה בציבורי .

אני רק רוצה לאזן את התמונה

הבת שלי לקחתה ריטלין רגיל, וזה גרם לה להיות זומבי.
עברנו לריטלין LA ולא היו שום תופעות לוואי, למעט חוסר תאבון בזמן השפעת הכדור.
הבת שלי הייתה מאוד רזה לפני שהתחילה לקחת ריטלין וממשיכה להיות כזו.

היא משלימה את החסר במה שלא אכלה בזמן השפעת הריטלין אחר כך ואוכלת המון יחסית.

עם זאת, בזמן האחרון טוענת שהריטלין לא ממש עוזר לה. אנחנו מנסים קונצרטה.
אין לזה השפעות לוואי רעות כנראה, אבל טוענת שזה לא עוזר. אולי המינון נמוך מדי.
אנחנו נחזור לרופא בכל מקרה.
אנחנו לא מכריחים לקחת - ואם לא בא לה - היא לא לוקחת ויש ימים שבהם היא לא לוקחת לפי החלטתה האישית, שכן התרופה נועדה לעזור.
יתרון נוסף: אין התמכרות ואין השפעה מעבר לזמן התרופה עצמה למעט ריבאונד במקרים מסוימים (אצלנו לא היה).
צריך לזכור שלא אצל כולם יש תופעות לוואי בכלל.

TikvaBonneh

New member
בוודאי שלא אצל כולם, אפילו לא כל אלו שבספקטרום

המספרים מתוך הרצאה של ד"ר סטולר בכנס ADHD, לגבי ילדים עם PDD, על 49% הריטאלין משפיע לטובה על הקשב והריכוז, ורק ל-17% מתוכם יש תופעות לואי קשות. הילדה שלך נפלה בצד הנכון של הסטטיסטיקה.
אצל ילדים שאינם בספקטרום המספרים הרבה יותר טובים. מעל 90% הצלחה, ופחות מאחוז אחד תופעות לואי קשות.

קוסמת 29

New member
תודה לכולם על התגובות

כרגע אנחנו מחכים לחוות דעת נוספת כנראה אצל פסיכיאטר שיפסוק האם הטיפול בריטלין הכרחי .. במקביל אני נותנת אומגה 3 למרות שהילד ממש לא רוצה לאכול את זה ( קנינו את הדובונים מהשוקולד ..) הוא ממש מתעקש שזה לא טעים לו .. מעבר לזה גם הולך לריפוי בעיסוק .. שוחה ומשחק טניס . בגן הוא מקבל גננת שילוב שאמורה לעבוד איתו ולהכין אותו לכיתה א׳ . סך הכל כמו שאמרו פה מעליי ... הוא ילד מקסים וכובש . פשוט צריך לדעת איך לגשת אליו . איך להגיע איתו להקשבה .. הוא סופר רגיש ומאוד נלחץ מצעקות ככה שגם לא מגיב להן בכל מקרה אז אין גם טעם לנסות ( לצערי מצאתי את עצמי מנסה גם את השיטה הזו ללא הצלחה ) נראה מה ימליץ הפסיכיאטר שמומחה להפרעות קשב וריכוז . בינתיים אם יש משהו אחר יעיל אני אשמח לנסות מעבר לכל מה שכבר ניסינו . ושוב . תודה לכל מי שהשקיע בתגובה .

חברה שלי ובעלה מתנגדים מאוד לריטלין

והם ניסו שלל שיטות, כולל אומגה 3 ומוח 1 ועוד המון דברים.

הם עדיין לא נותנים ריטלין - אבל מודים שאף אחת מהתרופות והמדרכים האחרות לא עזרה לילדים.

אני מסכימה אתך שלעתים קרובות עבודה יחידנית עם ילד - והוא לא היה צריך טיפול בכלל.
אבל אם לא הולכים על חינוך ביתי - וזו אופציה לדעתי, אז קשה להגיע לחינוך יחידני בבית ספר. יש מעט מאוד שעות, וגם בהם לא תמיד זה באמת יחידני אלא בקבוצה קטנה.

למעלה